Türkiye'ye düşen gök taşları listesi

GöktaşlarıDüzenle

Ad Tarih Yer Durum Tip Ağırlık Kaynak
Ephesus ? İzmir Şüpheli Şüpheli meteroit ? [1]
Birgi 1332 İzmir Şüpheli Şüpheli demir meteroiti 50.8 kg [2]
Aidin 1340 Aydın Şüpheli Şüpheli meteroit ? [3]
Constantinople 1805 İstanbul Şüpheli Şüpheli ökrit ? [4]
Adalia 1883 Antalya Resmî Ökrit-mmcit 1 g [5]
Magnesia 1889 Aydın Resmî Demir, IAB-sHL 5 kg [6]
Caratash 1902 İzmir Resmî LL6 8 g [7]
Domanitch 1907 Bursa Resmî L5 438 g [8]
Sediköy 1917 İzmir Resmî L6 240 g [9]
Bursa 1946 Bursa Resmî L6 25 kg [10]
Ibrisim 1949 Niğde Resmî OC ? [11]
Kayakent Nisan 1961 Eskişehir Resmî Demir, IIIAB 85 kg [12]
Çanakkale Temmuz 1964 Çanakkale Resmî L6 4 kg [13]
Akyumak 2 Ağustos 1981 Ağrı Resmî Demir, IVA 50 kg [14]
Sivas 30 Eylül 1989 Yozgat Resmî H6 40 kg [15]
Didim 1 Şubat 2007 Aydın Resmî H3-5 3.4 kg [16]
Kemer 3 Mart 2008 Muğla Resmî L-4 5.76 kg [17]
Mahmutlar 5 Nisan 2014 Antalya Resmî H5 223 g [18]
Sarıçiçek 2 Eylül 2015 Bingöl Resmî Hovardit 15.24 kg [19]
Gerdekkaya 28 Nisan 2018 Çorum Resmî Demir, IAB-sLL 68 kg [20]
Gömüce 20 Kasım 2018 Antalya Resmî L6 1100 g [21]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ephesus". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  2. ^ "Birgi". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  3. ^ "Aidin". lpi.usra.edu. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  4. ^ "Constantinople". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  5. ^ "Adalia". lpi.usra.edu. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  6. ^ "Magnesia". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  7. ^ "Caratash". lpi.usra.edu. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  8. ^ "Domanitch". lpi.usra.edu. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  9. ^ "Sediköy". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  10. ^ "Bursa". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  11. ^ "Ibrisim". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  12. ^ "Kayakent". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  13. ^ "Çanakkale". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  14. ^ "Akyumak". lpi.usra.edu. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  15. ^ "Sivas". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  16. ^ "Didim". lpi.usra.edu. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  17. ^ "Kemer". lpi.usra.edu. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2013. 
  18. ^ "Mahmutlar". lpi.usra.edu. 4 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2020. 
  19. ^ "Sarıçiçek". lpi.usra.edu. 15 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2020. 
  20. ^ "Gerdekkaya". lpi.usra.edu. 4 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2020. 
  21. ^ "Gömüce". lpi.usra.edu. 4 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2020.