Türkiye'nin diplomatik temsilcilikleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Türkiye'nin diplomatik temsilcilikleri listesi, Türkiye'nin jeopolitik konumu itibarı ile pek çok coğrafi, ekonomik ve siyasi ilişki içerisinde bulunduğu ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerini içermektedir. İki kıtayı birbirine bağlayan bir konumda bulunan ülke Asya-Avrupa arasında bir köprü ișlevi görmektedir. Türkiye aynı zamanda bir Balkanlar, Kafkasya, Karadeniz, Akdeniz ve Orta Doğu ülkesidir. Bu konumu ve birçok ülke ile daha Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmuş ikili ilişkileri dolayısıyla dış temsilcilikleri de bu durumuna uygun bir şekilde konuşlanmıştır. Türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yerleşik büyükelçiliğe sahip olan; ayrıca, gerek tarihsel bağlar gerekse soydaşların, akraba topluluklarının ve Türk vatandaşlarının varlığı nedeni ile Gümülcine, Rodos, Selanik, Burgaz, Filibe ve Köln, Mainz gibi birçok şehirde de yerleşik başkonsolosluğu bulunan tek ülkedir.

Türkiye'nin dış temsilcilikleri.
Büyükelçiliklerde (solda) ve başkonsolosluklarda (sağda) kullanılan amblemler. Büyükelçiliklerde (solda) ve başkonsolosluklarda (sağda) kullanılan amblemler.
Büyükelçiliklerde (solda) ve başkonsolosluklarda (sağda) kullanılan amblemler.

1793 yılında, ilk daimi Türk elçiliği Londra'da Osmanlı Sultanı III. Selim tarafından kurulmuştur.[1] 1924 yılında yurt dışında 39 temsilciliğe sahip olan Türkiye'nin dış temsilciliklerinin sayısı, fahri olanlar hariç olmak üzere, 2019 yılı sonu itibarıyla 246'ya ulaşmıştır.[2] Türkiye, dünyada en fazla diplomatik temsilciliğe sahip beşinci ülke konumundadır.[3]

AfrikaDüzenle

 
  Cezayir'deki Türk Büyükelçiliği
 
  Asmara'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Niamey'deki Türk Büyükelçiliği
 
  Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Tunus'taki Türk Büyükelçiliği
Ülke Görev Temsilci
  Angola Alp Ay
  Benin Kemal Onur Özçeri
  Botsvana İbrahim Mete Yağlı
  Burkina Faso Ahmet Asım Arar
  Burundi Serap Ataay[8]
  Cezayir Mahinur Özdemir Göktaş
  Cibuti Salim Levent Şahinkaya
  Çad Kemal Kaygısız
  Ekvator Ginesi Şebnem Cenk
  Eritre Aykut Kumbaroğlu
  Etiyopya Yaprak Alp
  Fas Ahmet Aydın Doğan
  Fildişi Sahili Havva Yonca Gündüz Özçeri
  Gabon Nilüfer Erdem Kaygısız
  Gambiya Tolga Bermek
  Gana Penbe Nesrin Bayazıt
  Gine Volkan Türk Vural
  Gine-Bissau
  Güney Afrika Elif Çomoğlu Ülgen
Sinan Yeşildağ
  Güney Sudan Hasan Sevilir Aşan
  Kamerun Hüsnü Murat Ülkü
  Kenya Ahmet Cemil Miroğlu
  Kongo Cumhuriyeti Serhan Ali Yiğit
  Kongo Demokratik Cumhuriyeti Salih Boğaç Güldere
  Libya Serhat Aksen
Gürkan Gürmeriçliler
  Madagaskar Nuri Kaya Bakkalbaşı
  Mali Murat Mustafa Onart
  Mısır Boşta
Ali Emre Özen
  Moritanya Mehmet Bilir
  Mozambik Zeynep Kızıltan
  Namibya Berin Makbule Tulun
  Nijer Hüseyin Özdemir
  Nijerya Melih Ulueren
  Ruanda Mehmet Raif Karaca
  Senegal Nihat Civaner
  Sierra Leone Deha Erpek
  Somali Mehmet Yılmaz
Ali Noyan Coşkun
  Sudan İrfan Neziroğlu
  Tanzanya Ali Davutoğlu
  Togo
  Tunus Ömer Faruk Doğan
  Uganda Fikret Kerem Alp
  Zambiya Şebnem İncesu
  Zimbabve Hakan Kıvanç

AmerikaDüzenle

 
  Washington, DC'deki Türk Büyükelçiliği
 
  Ottawa'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Meksiko'daki Türk Büyükelçiliği
Ülke Görev Temsilci
  Amerika Birleşik Devletleri Hasan Murat Mercan
Ceylan Özen Erişen
Umut Acar
Akil Öktem
Can Oğuz
Burç Ceylan
Alper Aktaş
  Arjantin Şefik Vural Altay
  Bolivya Şerife Serap Özcoşkun
  Brezilya Ali Kaya Savut
Serkan Gedik
  Dominik Cumhuriyeti Yeşim Kebapçıoğlu
  Ekvador Hatice Oya Tunga Çağlı
  Guatemala Mehmet Erkan Aytun
  Kanada Kerim Uras
Deniz Barkan Umruk
Erdeniz Şen
Anıl Bora İnan
  Kolombiya Ece Öztürk Çil
  Kosta Rika Fatma Pihava Ünlü
  Küba Berris Ekinci
  Meksika Timur Söylemez
  Panama Deniz Özmen
  Paraguay Armağan İnci Ersoy
  Peru Ali Rıza Özcoşkun
  Şili Gülcan Akoğuz
  Trinidad ve Tobago Bengü Yiğitgüden
  Uruguay Hüseyin Müftüoğlu
  Venezuela Şevki Mütevellioğlu

AsyaDüzenle

 
  Tel Aviv'deki Türk Büyükelçiliği
 
  Tokyo'daki Türk Büyükelçiliği
Ülke Görev Temsilci
  Afganistan Oğuzhan Ertuğrul
Sinan Ilhan
Semih Lütfü Turgut
  Azerbaycan Cahit Bağcı
Zeki Öztürk
Mehmet Emin Kiraz
  Bahreyn Kemal Demirciler
  Bangladeş Mustafa Osman Turan
  Birleşik Arap Emirlikleri Can Dizdar
Mustafa İlker Kılıç
  Brunei Mehmet Suat Akgün
  Çin Abdulkadir Emin Önen
Melih Bora Kerimoğlu
Korhan Kemik
Sabri Tunç Angılı
  Endonezya Mehmet Kadri Şander Gürbüz
  Filipinler Esra Cankorur
  Filistin Gürcan Türkoğlu
  Güney Kore Ersin Erçin
  Gürcistan Fatma Ceren Yazgan
Makbule Koçak
  Hindistan Şakir Özkan Torunlar
Adnan Altay Altınörs
Ali Tolga Kaya
  Irak Ali Rıza Güney
Mehmet Özgün Arman
Hakan Karaçay
Mehmet Küçüksakallı
  İran Rıza Hakan Tekin
Mehmet Doğan
Hüseyin Güngör
Osman Peşmen
  İsrail Kemal Ökem
  Japonya Hasan Murat Mercan
Mehmet Sertaç Sönmezay
  Kamboçya Ayda Ünlü
  Katar Fikret Özer
  Kazakistan Ufuk Ekici
Korhan Küngerü
Rıza Kağan Yılmaz
  Kırgızistan Cengiz Kamil Fırat
  Kuveyt Ayşe Hilal Sayan Koytak
  Laos Orhan Işık
  Lübnan Hakan Çakıl
  Malezya Merve Kavakcı
  Moğolistan Muhittin Ahmet Yazal
  Myanmar Haydar Kerem Divanlıoğlu
  Özbekistan Ahmet Başar Şen
  Pakistan İhsan Mustafa Yurdakul
Tolga Uçak
Serdar Deniz
  Singapur Murat Lütem
  Sri Lanka Rakibe Demet Şekercioğlu
  Suriye Boşta
Boşta
  Suudi Arabistan Erdoğan Kök
Akif Menevşe
  Tacikistan Ali Rifat Köksal
  Tayland Evren Dağdelen Akgün
  Tayvan Murat Baklacı
  Türkmenistan Togan Oral
  Umman Ayşe Sözen Usluer
  Ürdün İsmail Aramaz
  Vietnam Haldun Tekneci
  Yemen Levent Eler

AvrupaDüzenle

 
  Berlin'deki Türk Büyükelçiliği
 
  Viyana'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Londra'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Sofya'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Prag'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Paris'teki Türk Büyükelçiliği
 
  Stockholm'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Üsküp'teki Türk Büyükelçiliği
 
  Riga'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Moskova'daki Türk Büyükelçiliği
 
  Belgrad'daki Türk Büyükelçiliği
Ülke Görev Temsilci
  Almanya Ali Kemal Aydın
Rıfkı Olgun Yücekök
Barış Ceyhun Erciyes
Ayşegül Gökçen Karaarslan
Şener Cebeci
Burak Karartı
Yonca Sunel
Banu Malaman
Banu Terzioğlu
Sibel Müderrisoğlu
Mehmet Günay
Ahmet Faik Davaz
Serdar Deniz
Mehmet Erkan Öner
  Arnavutluk Murat Ahmet Yörük
  Avusturya Ozan Ceyhun
Nursel Berberoğlu
Berkan Pazarcı
Asip Kaya
  Belarus Kezban Nilvana Darama
  Belçika Zeki Levent Gümrükçü
Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu
Korkut Tufan
  Birleşik Krallık Ümit Yalçın
Nafi Cemal Tosyalı
Çınar Ergin
  Bosna-Hersek Haldun Koç
Kudret Oytan
  Bulgaristan Hasan Ulusoy
Senem Güzel
Hüseyin Ergani
  Çek Cumhuriyeti Egemen Bağış
  Danimarka Uğur Kenan İpek
  Estonya Hayriye Kumaşcıoğlu
  Finlandiya Mehmet Vakur Erkul
  Fransa İsmail Hakkı Musa
Boşta
Arda Ulutaş
Görkem Barış Tantekin
Muzaffer Rami Şaylıman
Aslı Oral
Mehmet Eymen Şimşek
  Hırvatistan Mustafa Babür Hızlan
  Hollanda Şaban Dişli
Engin Arıkan
Tuna Yücel Modrak
Aytaç Yılmaz
  İrlanda Levent Murat Burhan
  İspanya Ömer Önhon
Güçlü Kalafat
  İsveç Hakkı Emre Yunt
  İsviçre İlhan Saygılı
Mehmet Sait Uyanık
Asiye Nurcan İpekçi
  İtalya Murat Salim Esenli
Özgür Uludüz
  Karadağ Serhat Galip
  Kosova Kıvılcım Kılıç
Eylem Altunya
  Kuzey Kıbrıs Ali Murat Başçeri
  Kuzey Makedonya Hasan Mehmet Sekizkök
  Letonya Gülsun Erkul
  Litvanya Gökhan Turan
  Lüksemburg Fazilet Dağcı Çığlık
  Macaristan Ahmet Akif Oktay
  Malta Kerem Ahmet Kıratlı
  Moldova Gürol Sökmensüer
  Norveç Fazlı Çorman
  Polonya Tunç Üğdül
  Portekiz Lale Ülker
  Romanya Osman Koray Ertaş
Sulhi Turan
  Rusya Hüseyin Diriöz
Ahmet Sadık Doğan
Yunus Emre Özigci
Yunus Belet
  Sırbistan Hami Aksoy
Başar Başol
  Slovakya Yunus Demirer
  Slovenya Esen Altuğ
  Ukrayna Yönet Can Tezel
Sadin Ayyıldız
  Vatikan Lütfullah Göktaş
  Yunanistan Burak Özügergin
Murat Ömeroğlu
Oya Yazar
Atıf Şekercioğlu
Efe Ceylan

OkyanusyaDüzenle

 
  Sidney'deki Türk Başkonsolosluğu
Ülke Görev Temsilci
  Avustralya Korhan Karakoç
Arif Eser Torun
Melih Karalar
  Yeni Zelanda Ahmet Ergin

Büyükeliçik açılacakDüzenle

Başkonsolosluk açılacakDüzenle

Uluslararası kuruluşlarDüzenle

Kuruluş Görev Temsilci
  Avrupa Birliği Mehmet Kemal Bozay
  NATO Basat Öztürk
  Birleşmiş Milletler Ofisi Sadık Arslan
  Dünya Ticaret Örgütü Kemal Madenoğlu
İslam İşbirliği Teşkilatı Mehmet Metin Eker
  Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Suat Hayri Aka
  Birleşmiş Milletler Feridun Sinirlioğlu
  OECD Erdem Başçı
  UNESCO Ahmet Altay Cengizer
  Avrupa Konseyi Kaan Esener
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Rauf Engin Soysal
  Birleşmiş Milletler Ofisi Ahmet Muhtar Gün

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Brief History of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey". 14 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2014. 
  2. ^ https://www.trthaber.com/haber/turkiye/turkiyenin-diplomatik-agi-genisliyor-442642.html
  3. ^ "10 yılda 58 yeni temsilcilik: Türkiye'nin yurt dışındaki temsilcilik sayısı 221'e çıktı". T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2015. 
  4. ^ Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçiliği
  5. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kotonu Büyükelçiliği
  6. ^ Türkiye Cumhuriyeti Gaboron Büyükelçiliği
  7. ^ Türkiye Cumhuriyeti Ugudugu Büyükelçiliği
  8. ^ Son dakika: 12 ülkeye yeni büyükelçi atandı
  9. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçiliği". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  10. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cibuti Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  11. ^ Türkiye Cumhuriyeti Encemine Büyükelçiliği
  12. ^ a b Önce vatandaş sonra büyükelçi
  13. ^ Türkiye Cumhuriyeti Asmara Büyükelçiliği
  14. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Addis Ababa Büyükelçiliği". 31 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  15. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçiliği". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  16. ^ Türkiye Cumhuriyeti Abidjan Büyükelçiliği
  17. ^ Türkiye Cumhuriyeti Librevil Büyükelçiliği
  18. ^ Türkiye Cumhuriyeti Banjul Büyükelçiliği
  19. ^ Türkiye Cumhuriyeti Akra Büyükelçiliği
  20. ^ Türkiye Cumhuriyeti Konakri Büyükelçiliği
  21. ^ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Senegal'de iş adamları ve kurum temsilcileriyle görüştü
  22. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Pretoria Büyükelçiliği". 11 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  23. ^ "Cape Town Başkonsolosluğu Resmi Twitter Hesabı". 14 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ Türkiye Cumhuriyeti Juba Büyükelçiliği
  25. ^ Türkiye Cumhuriyeti Yaounde Büyükelçiliği
  26. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Nairobi Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  27. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Brazavil Büyükelçiliği". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  28. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçiliği". 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  29. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Trablus Büyükelçiliği". 21 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  30. ^ Türkiye Cumhuriyeti Misurata Başkonsolosluğu
  31. ^ Türkiye Cumhuriyeti Antananarivo Büyükelçiliği
  32. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bamako Büyükelçiliği
  33. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği". 25 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  34. ^ "Türkiye Cumhuriyeti İskenderiye Başkonsolosluğu". 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  35. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nuakşot Büyükelçiliği
  36. ^ Türkiye Cumhuriyeti Maputo Büyükelçiliği
  37. ^ Türkiye Cumhuriyeti Windhoek Büyükelçiliği
  38. ^ Türkiye Cumhuriyeti Niamey Büyükelçiliği
  39. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Abuja Büyükelçiliği". 20 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  40. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kigali Büyükelçiliği
  41. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği". 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  42. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mogadişu Büyükelçiliği
  43. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hargeysa Başkonsolosluğu
  44. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçiliği". 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  45. ^ Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyükelçiliği
  46. ^ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Togo'ya büyükelçilik açma kararı aldık
  47. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçiliği". 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  48. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kampala Büyükelçiliği
  49. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lusaka Büyükelçiliği
  50. ^ Türkiye Cumhuriyeti Harare Büyükelçiliği
  51. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği". 21 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  52. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosluğu". 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  53. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Şikago Başkonsolosluğu". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  54. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Houston Başkonsolosluğu". 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  55. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu". 22 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  56. ^ Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosluğu
  57. ^ "Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu". 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  58. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Buenos Aires Büyükelçiliği". 28 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  59. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Brezilya Büyükelçiliği". 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2012. 
  60. ^ Türkiye Cumhuriyeti Sao Paulo Başkonsolosluğu
  61. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Santo Domingo Büyükelçiliği". 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  62. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kito Büyükelçiliği
  63. ^ Türkiye Cumhuriyeti Guatemala Büyükelçiliği
  64. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Ottava Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  65. ^ Türkiye Cumhuriyeti Montreal Başkonsolosluğu
  66. ^ Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosluğu
  67. ^ Türkiye Cumhuriyeti Vancouver Başkonsolosluğu
  68. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bogota Büyükelçiliği
  69. ^ "Türkiye Cumhuriyeti San Hose Büyükelçiliği". 10 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  70. ^ Türkiye Cumhuriyeti Havana Büyükelçiliği
  71. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Meksika Büyükelçiliği". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  72. ^ Türkiye Cumhuriyeti Panama Büyükelçiliği
  73. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lima Büyükelçiliği
  74. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Santiago Büyükelçiliği". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  75. ^ "Hayriye Nurdan Altuntaş Trinidad ve Tobago Büyükelçisi oldu". TRT Haber. 4 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 30 Mart 2019. 
  76. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Karakas Büyükelçiliği". 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  77. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçiliği
  78. ^ "Herat Başkonsolosluğu Resmi Twitter Hesabı". 4 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  79. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu". 9 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  80. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği". 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  81. ^ Türkiye Cumhuriyeti Gence Başkonsolosluğu
  82. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Nahçıvan Başkonsolosluğu". 18 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2013. 
  83. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Manama Büyükelçiliği". 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  84. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dakka Büyükelçiliği". 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  85. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçiliği". 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  86. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosluğu". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  87. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği
  88. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliği". 27 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  89. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Guangzhou Başkonsolosluğu". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  90. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Hong Kong Başkonsolosluğu". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  91. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Şanghay Başkonsolosluğu". 6 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  92. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cakarta Büyükelçiliği". 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  93. ^ Türkiye Cumhuriyeti Manila Büyükelçiliği
  94. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu". 6 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  95. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  96. ^ https://www.mfa.gov.tr/turkiye-ermenistan-siyasi-iliskileri.tr.mfa
  97. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği". 16 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  98. ^ Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu
  99. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Yeni Delhi Büyükelçiliği". 14 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  100. ^ Türkiye Cumhuriyeti Haydarabad Başkonsolosluğu
  101. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mumbai Başkonsolosluğu
  102. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliği". 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  103. ^ "Basra Başkonsolosluğu Resmi Twitter Hesabı". 4 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  104. ^ Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu
  105. ^ "Musul Başkonsolosluğu Resmi Twitter Hesabı". 4 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  106. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  107. ^ Türkiye Cumhuriyeti Meşhed Başkonsolosluğu
  108. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tebriz Başkonsolosluğu". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  109. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Urumiye Başkonsolosluğu". 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  110. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tel Aviv Büyükelçiliği
  111. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği". 7 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  112. ^ Bakan Çavuşoğlu, Nagoya Başkonsolosluğunun açılışını yaptı
  113. ^ Türkiye Cumhuriyeti Punom Pen Büyükelçiliği
  114. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçiliği". 27 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  115. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Nur-Sultan Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  116. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Aktau Başkonsolosluğu". 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  117. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  118. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliği". 24 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  119. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kuveyt Büyükelçiliği". 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  120. ^ Türkiye'nin İlk Laos Büyükelçisi Akay Güven Mektubunu Sundu
  121. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçiliği". 6 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  122. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçiliği". 24 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  123. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Ulan Bator Büyükelçiliği". 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  124. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nepido Büyükelçiliği
  125. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  126. ^ https://www.aa.com.tr/tr/dunya/turkiyenin-ozbekistanda-ilk-baskonsoloslugunu-acacagi-semerkantta-turk-islam-medeniyetinin-onemli-eserleri-bulunuyor/2166860
  127. ^ "Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçiliği". 7 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  128. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Karaçi Başkonsolosluğu". 26 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  129. ^ [1]
  130. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Singapur Büyükelçiliği". 2 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  131. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kolombo Büyükelçiliği
  132. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Şam Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  133. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Halep Başkonsolosluğu". 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  134. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçiliği". 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  135. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  136. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Duşenbe Büyükelçiliği". 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  137. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bangkok Büyükelçiliği
  138. ^ Türkiye Cumhuriyeti Taipei Türk Ticaret Ofisi
  139. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Aşkabat Büyükelçiliği". 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  140. ^ Türkiye Cumhuriyeti Muskat Büyükelçiliği
  141. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  142. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Honoi Büyükelçiliği". 2 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  143. ^ "Türkiye Cumhuriyeti San'a Büyükelçiliği". 20 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  144. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  145. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosluğu". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  146. ^ Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosluğu
  147. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu". 16 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2013. 
  148. ^ Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu
  149. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu". 8 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  150. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hamburg Başkonsolosluğu
  151. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  152. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Karlsruhe Başkonsolosluğu". 5 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  153. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosluğu". 25 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  154. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu". 13 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2013. 
  155. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosluğu". 22 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  156. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosluğu". 23 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  157. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2013. 
  158. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği
  159. ^ Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği
  160. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bregenz Başkonsolosluğu". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2013. 
  161. ^ Türkiye Cumhuriyeti Salzburg Başkonsolosluğu
  162. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Viyana Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  163. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Minsk Büyükelçiliği". 30 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  164. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  165. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  166. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  167. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği". 22 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  168. ^ Türkiye Cumhuriyeti Edinburg Başkonsolosluğu
  169. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  170. ^ Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği
  171. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosluğu
  172. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği". 27 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  173. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosluğu". 9 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  174. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu". 29 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  175. ^ Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçiliği
  176. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kopenhag Büyükelçiliği
  177. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tallin Büyükelçiliği
  178. ^ Türkiye Cumhuriyeti Helsinki Büyükelçiliği
  179. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliği". 15 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  180. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lyon Başkonsolosluğu
  181. ^ Türkiye Cumhuriyeti Marsilya Başkonsolosluğu
  182. ^ Türkiye Cumhuriyeti Paris Başkonsolosluğu
  183. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosluğu". 30 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  184. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nant Başkonsolosluğu
  185. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bordo Başkonsolosluğu
  186. ^ Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği
  187. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği". 29 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  188. ^ Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosluğu
  189. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Deventer Başkonsolosluğu". 22 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  190. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  191. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dublin Büyükelçiliği". 15 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  192. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Madrid Büyükelçiliği". 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  193. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Barselona Başkonsolosluğu". 30 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  194. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Stokholm Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  195. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bern Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  196. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cenevre Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  197. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Zürih Başkonsolosluğu". 29 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  198. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği". 7 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  199. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosluğu". 18 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  200. ^ Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçiliği
  201. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği". 13 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  202. ^ Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu
  203. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği". 13 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  204. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği". 7 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  205. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Riga Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  206. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Vilnius Büyükelçiliği". 1 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  207. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lüksemburg Büyükelçiliği
  208. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  209. ^ Türkiye Cumhuriyeti Valetta Büyükelçiliği
  210. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçiliği". 21 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  211. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  212. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  213. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Lizbon Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  214. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  215. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kostence Başkonsolosluğu". 19 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  216. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  217. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosluğu". 19 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  218. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Novorossisk Başkonsolosluğu". 11 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  219. ^ "Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Başkonsolosluğu". 8 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  220. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği". 8 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  221. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Yeni Pazar Başkonsolosluğu". 12 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  222. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bratislava Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  223. ^ Türkiye Cumhuriyeti Ljubljana Büyükelçiliği
  224. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  225. ^ Türkiye Cumhuriyeti Odessa Başkonsolosluğu
  226. ^ Türkiye Cumhuriyeti Vatikan Büyükelçiliği
  227. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  228. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  229. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Atina-Pire Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  230. ^ Türkiye Cumhuriyeti Rodos Başkonsolosluğu
  231. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu". 27 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  232. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kanberra Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  233. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Melburn Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  234. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Sidney Başkonsolosluğu". 25 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  235. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Wellington Büyükelçiliği". 2 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2012. 
  236. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği". 10 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  237. ^ "Türkiye Cumhuriyeti NATO Daimi Temsilciliği". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  238. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği". 1 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  239. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği". 9 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  240. ^ Türkiye Cumhuriyeti İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği
  241. ^ "Türkiye Cumhuriyeti ICAO Daimi Temsilciliği". 25 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  242. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği". 17 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  243. ^ "Türkiye Cumhuriyeti OECD Daimi Temsilciliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  244. ^ Türkiye Cumhuriyeti UNESCO Daimi Temsilciliği
  245. ^ Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Daimi Temsilciliği
  246. ^ Türkiye Cumhuriyeti AGİT Daimi Temsilciliği
  247. ^ "Türkiye Cumhuriyeti BM Viyana Daimi Temsilciliği". 16 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle