Ana menüyü aç

Türkiye'deki hastaneler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste Türkiye'de bulunan hastanelerin listesidir. Aralık 2015 (2015-12) itibarıyla Türkiye'de dağılımı aşağıdaki tabloda verilen 1514 hastane vardır.[1]

Tür Sayı[1]
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri 707
Halk Sağlığı 177
Üniversite 70
Özel 560
Toplam 1514

İçindekiler

AdanaDüzenle

AdıyamanDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

AfyonkarahisarDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

AğrıDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

AksarayDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Ortaköy Devlet Hastanesi
  • Eskil Devlet Hastanesi
  • Gülağaç İlçe Devlet Hastanesi
  • Güzelyurt Devlet Hastanesi
  • Ağaçören Devlet Hastanesi
  • Sarıyahşi Devlet Hastanesi
  • Aksaray Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri
  • Aksaray Üniversitesi Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi

AmasyaDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

AnkaraDüzenle

AntalyaDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ArdahanDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ArtvinDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

AydınDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BalıkesirDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Atatürk Devlet Hastanesi
  • Balıkesir Devlet Hastanesi
  • Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi
  • Ayvalık Devlet Hastanesi
  • Bandırma Kapıdağ Devlet Hastanesi
  • Bigadiç Devlet Hastanesi
  • Burhaniye Devlet Hastanesi
  • Bandırma Dr. M. Güven Karahan Devlet Hastanesi
  • Dursunbey Devlet Hastanesi
  • Edremit Devlet Hastanesi
  • Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi
  • Gönen Devlet Hastanesi
  • Manyas Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BartınDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BatmanDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BayburtDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Bayburt Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BilecikDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BingölDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BitlisDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BoluDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BurdurDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

BursaDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Bursa Devlet Hastanesi
  • Çekirge Devlet Hastanesi
  • Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi
  • Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi
  • Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi
  • Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi
  • Zübeyde Hanım Doğumevi
Özel Hastaneler
  • Vatan Hastanesi
  • Medical Park Hastanesi
  • Doruk Tıp Çekirge Çocuk Hastanesi
  • Doruk Tıp Fizik Tedavi Hastanesi
  • Doruk Tıp Cerrahi Merkezi
  • Acıbadem Hastanesi
  • Anadolu Hastanesi
  • Konur Cerrahi Tıp Merkezi
  • Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi
  • Hayat Hastanesi
  • Jimer Kadın Doğum Hastanesi
  • Aritmi Hastanesi
Üniversite Hastaneleri
  • Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

ÇanakkaleDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Çanakkale Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri
  • 18 Mart Üniversitesi

ÇankırıDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ÇorumDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

DenizliDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Denizli Devlet Hastanesi
  • Servergazi Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Şifa Hastanesi
  • Tekden Hastanesi
  • Özel Ege Hastanesi
  • Özel Sağlık Hastanesi
  • Denizli Cerrahi Hastanesi
  • Denizli Diş Hastanesi
  • Akademi Göz Hastanesi
  • Vizyon Göz Hastanesi
  • Odak Tıp Cerrahi Merkezi
  • Özel Nörobilim Tıp Merkezi
  • Özel Denizli Psikiyatri Ruh Sağlığı Polikliniği
  • Özel Can Sağlık Polikliniği
  • Özel Hayat Polikliniği
  • Özel Denizli Onkomer
  • Özel Diyabet Merkezi
  • Özel Gülhan Tıp Merkezi
  • Özel Nobel Ftr Dal Merkezi
  • Beymer Nöroloji Merkezi
  • Galip Serahlıoğlu Devlet Hastanesi
  • Özel Yaylalı Göz Hastanesi
  • Özel Derlamed Polikliniği
  • Özel Dolphinmed Sağlık Polikliniği
  • Özel Erdem Polikliniği
  • Özel Talya Polikliniği
Üniversite Hastaneleri
  • PAÜ Kınıklı Hastenesi
  • PAÜ Bayramyeri Hastenesi

DiyarbakırDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Diyarbakır Devlet Hastanesi
  • Diyarbakır Asker Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

DüzceDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Düzce Atatürk Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

EdirneDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Edirne Devlet Hastanesi
  • Keşan Devlet Hastanesi
  • Uzunköprü Devlet Hastanesi
  • İpsala Devlet Hastanesi
  • Havsa İlçe Hastanesi
  • Enez İlçe Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Özel Ekol Hastanesi
  • Özel Trakya Hastanesi
  • Özel Hatat Polikliniği
  • Özel Keşan Hastanesi
Üniversite Hastaneleri
  • Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi

ElazığDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • Elazığ Kovancılar Devlet Hastanesi
  • Elazığ Karakoçan Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ErzincanDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Erzincan Devlet Hastanesi
  • 13 Şubat Devlet Hastanesi
  • Erzincan Araştırma Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ErzurumDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi
  • Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Erzurum Özel Şifa Hastanesi
  • Erzurum Özel Buhara Hastanesi
Üniversite Hastaneleri

EskişehirDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri
  • Eskişehir Hava Hastanesi

GaziantepDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Gaziantep Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi
  • Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi
  • Şehitkamil Devlet Hastanesi
  • Çocuk Hastanesi
  • 75. Yıl Doğum Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Premier Hastanesi
  • Medicalpark Hastanesi
  • Sanko Hastanesi
  • Sevgi Hastanesi
  • Hatem Hastanesi
  • Tammed Hastanesi
  • Düztepe Yaşam Hastanesi
  • Artemis Hastanesi
  • Doğcan Hastanesi
Üniversite Hastaneleri
  • Gaziantep Üniversite Hastanesi

GiresunDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

GümüşhaneDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

HakkariDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Hakkari Devlet Hastanesi
  • Şemdinli Devlet Hastanesi
  • Yüksekova Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

HatayDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
  • İskenderun Palmiye Hastanesi
  • İskenderun Gelişim Hastanesi
  • Antakya Defne Hastanesi
  • Kırıkhan Bilim hastanesi
  • Kırıkhan Can Hastanesi
Üniversite Hastaneleri

IğdırDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

IspartaDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

İstanbulDüzenle

İzmirDüzenle

KahramanmaraşDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

KarabükDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Karabük Ağız Diş Sağlığı Merkezi
  • Safranbolu Devlet Hastanesi
  • Yenice Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Karabük Vatan Hastanesi
  • Özel Medikar Hastanesi
Üniversite Hastaneleri

KaramanDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

KarsDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

KastamonuDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler

KayseriDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

KırıkkaleDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Kırıkkale Devlet Hastanesi
  • Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi
  • Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Özel Aslı Tıp Merkezi
  • Derman Deri Hastalıkları Merkezi
  • Özel İnal Göz Merkezi
  • Özel Bahar Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi
  • Özel Kırıkkale Tıp Merkezi
  • Özel Yaşam Tıp Merkezi
  • Özel Hilal Hastanesi
  • Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Üniversite Hastaneleri
  • Kırıkkale Üniversitesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi

KırklareliDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

KırşehirDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
  • Özel Aşıkpaşa Hastanesi
Üniversite Hastaneleri

KilisDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

KocaeliDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Kocaeli Devlet Hastanesi
  • Gölcük Deniz Hastanesi
  • Gebze Fatih Devlet Hastanesi
  • Gebze Devlet Hastanesi
  • Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Özel Gebze Merkez Hastanesi
  • Özel Yeni Yüzyıl Hastanesi
  • Gebze Tıp Merkezi
  • Yeşim Tıp Merkezi
  • Özel Akademi Hastanesi
  • Gebze Şifa Tıp Merkezi
Üniversite Hastaneleri
  • Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

KonyaDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Konya Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi
  • Konya Numune Hastanesi
  • Konya Beyhekim Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Konya Başkent Hastanesi
  • Akademi Hastanesi
  • Mevlana Hastanesi
  • Farabi Hastanesi
  • Nakiboğlu Bilgi Hastanesi
  • Anıt Hastanesi
  • Özel Medline Konya Hastanesi
  • Özel Selçuklu Hastanesi
  • Konya Hospital
  • Medicana Konya Hastanesi
Üniversite Hastaneleri
  • Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi

KütahyaDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

MalatyaDüzenle

Kamu Hastaneleri

Malatya Devlet Hastanesi

Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ManisaDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

MardinDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

MersinDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

MuğlaDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Muğla Devlet Hastanesi
  • Muğla Menteşe Devlet Hastanesi
  • Dalaman Devlet Hastanesi
  • Bodrum Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
  • Muğla Özel Yücelen Hastanesi
  • Muğla Özel Güney Göz Hastanesi
  • Bodrum Özel Alman Hastanesi
  • Özel Bodrum Hastanesi
Üniversite Hastaneleri

MuşDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Muş Devlet Hastanesi
  • Muş Verem Savaş Dispanseri
Özel Hastaneler
  • Özel Muş Şifa Hastanesi
  • Özel Muş Sevgi Tıp Hastanesi
Üniversite Hastaneleri

NevşehirDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Nevşehir Devlet Hastanesi
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

NiğdeDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

OrduDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

OsmaniyeDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

RizeDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri
  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

SakaryaDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

SamsunDüzenle

SiirtDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

SinopDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

SivasDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ŞanlıurfaDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ŞırnakDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

TekirdağDüzenle

Kamu Hastaneleri
  • Çorlu Asker Hastanesi
  • Tekirdağ Devlet Hastanesi
  • Malkara Devlet Hastanesi
  • Muratlı Devlet Hastanesi
  • Çerkezköy Devlet Hastanesi
  • Saray Devlet Hastanesi
  • Şarköy Devlet Hastanesi
  • Çorlu Devlet Hastanesi
  • Hayrabolu Devlet Hastanesi
  • Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi
  • Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
  • Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Özel Hastaneler
  • Tekirdağ Yaşam Hastanesi
  • Star Medica Hastanesi
  • Çorlu Şifa Hastanesi
  • İrmet Hospital
  • Optimed Hastanesi
  • Çorlu Vatan Hastanesi
  • Çorlu Medianka Hastanesi
  • Reyap Hastanesi
  • Tekirdağ Yaşam Hastanesi
Üniversite Hastaneleri

TokatDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

TrabzonDüzenle

TunceliDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

UşakDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

VanDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

YalovaDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

YozgatDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

ZonguldakDüzenle

Kamu Hastaneleri
Özel Hastaneler
Üniversite Hastaneleri

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Sağlık Bakanlığı raporu, Aralık 2015