Türkiye'deki hapishaneler listesi

Vikimedya liste maddesi

Türkiye'deki hapishaneler listesi, Türkiye sınırları içindeki ceza infaz kurumları.

İsim İl Tip Oda Sayısı Kapasite Personel Sayısı Açılış Tarihi İnternet sitesi
Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana E 138 1260 1987 [1] 16 Haziran 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana F 162 368 215 [2] 3 Haziran 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık 48 430 2012 [3] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ceyhan Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık [4] 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana M 688 [5] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Karaisalı K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu Adana K1
Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana 113 200 [6] 16 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kozan Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık
Kozan M Tipi KapalıCeza İnfaz Kurumu Adana M 300 [7] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Pozantı M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana M 99 [8] 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Saimbeyli K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana K1
Tarsus Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık [9] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Tarsus C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana C [10] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Tufanbeyli K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana K1 6 60 1985 [11] 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Yumurtalık Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık
Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Adıyaman Açık 1987
Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adıyaman E 51 525 206 [12]
Gölbaşı K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adıyaman K1
Kahta A2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adıyaman K1
Afyonkarahısar Açık Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar Açık 58 700 126 1968 [13] 28 Haziran 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar E 62 235 1977 [14] 21 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Bolvadin Açık Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar Açık [15] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Bolvadin C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar C [16] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Dinar Açık Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar Açık [17] 29 Haziran 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar T [18] 29 Haziran 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Emırdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar Açık
Sandıklı A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar A3
Ağrı M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ağrı (il) M 30 312 [19] 18 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aksaray (il) (1920) 1954 [20] 13 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Amasya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Amasya E 1969 [21] 6 Mayıs 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Merzıfon A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Amasya A3
Ankara 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Ankara F 164 368 [22] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara L 103 1764 [23] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Ankara F [24] 2 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara L 64 1742 302 2006 [25] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu Ankara Açık 47 416 (1936) 2005 [26] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Çocuk Eğitimevi Ankara (1939) 2012 [27] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Ankara Çocuk Ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara [28]
Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara 40 352 75 2006 [29] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kalecık Açık Ceza İnfaz Kurumu Ankara Açık 120 1994 [30] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kızılcahamam Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara 120 [31] 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Sıncan Açık Ceza İnfaz Kurumu Ankara Açık 525 [32] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Sincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara T 90 1068 2014 [33] 5 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Şereflikoçhisar B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara B
Alanya Açık Ceza İnfaz Kurumu Antalya Açık [34] 5 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya L 1820 2007 [35] 5 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumu Antalya Açık [36] 6 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya E 92 995 381 1983 [37] 6 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya L [38] 21 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Elmalı A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya A3
Elmalı Açık Ceza İnfaz Kurumu  Antalya Açık
Kaş K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya K1
Kumluca K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya K1
Ardahan B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ardahan B 8 68 40 1954 [39]
Arhavi K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Artvin K1 1987 [40] 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Artvın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Artvin 18 61 (1936) 2012 [41] 5 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Aydın Açık Ceza İnfaz Kurumu Aydın Açık 300
Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın E 81 850 298 2011 [42] 3 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Çine A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın A3
Karacasu K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın K1
Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu Aydın Açık 14 140 2010 [43] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın E 550 255 1988 [44] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Söke A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın A3 4 88 82 1968 [45] 18 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Sultanhısar Açık Ceza İnfaz Kurumu Aydın Açık 140 1988 [46] 4 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın K1 [47][ölü/kırık bağlantı]
Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kocaeli 35 1990