Türkiye'deki hapishaneler listesi

Vikimedya liste maddesi
(Türkiye'deki cezaevleri listesi sayfasından yönlendirildi)

Türkiye'deki hapishaneler listesi, Türkiye sınırları içindeki ceza infaz kurumları.

İsim İl Tip Oda Sayısı Kapasite Personel Sayısı Açılış Tarihi İnternet sitesi
Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana E 138 1260 1987 [1]
Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana F 162 368 215 [2]
Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık 48 430 2012 [3]
Ceyhan Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık [4]
Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana M 688 [5]
Karaisalı K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu Adana K1
Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana 113 200 [6]
Kozan Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık
Kozan M Tipi KapalıCeza İnfaz Kurumu Adana M 300 [7]
Pozantı M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana M 99 [8]
Saimbeyli K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana K1
Tarsus Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık [9]
Tarsus C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana C [10]
Tufanbeyli K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adana K1 6 60 1985 [11]
Yumurtalık Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu Adana Açık
Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Adıyaman Açık 1987
Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adıyaman E 51 525 206 [12]
Gölbaşı K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adıyaman K1
Kahta A2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adıyaman K1
Afyonkarahısar Açık Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar Açık 58 700 126 1968 [13]
Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar E 62 235 1977 [14]
Bolvadin Açık Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar Açık [15]
Bolvadin C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar C [16]
Dinar Açık Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar Açık [17]
Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar T [18]
Emırdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar Açık
Sandıklı A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Afyonkarahisar A3
Ağrı M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ağrı (il) M 30 312 [19]
Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aksaray (il) (1920) 1954 [20]
Amasya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Amasya E 1969 [21]
Merzıfon A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Amasya A3
Ankara 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Ankara F 164 368 [22]
Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara L 103 1764 [23]
Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Ankara F [24]
Ankara 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara L 64 1742 302 2006 [25]
Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu Ankara Açık 47 416 (1936) 2005 [26]
Ankara Çocuk Eğitimevi Ankara (1939) 2012 [27]
Ankara Çocuk Ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara [28]
Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara 40 352 75 2006 [29]
Kalecık Açık Ceza İnfaz Kurumu Ankara Açık 120 1994 [30]
Kızılcahamam Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara 120 [31]
Sıncan Açık Ceza İnfaz Kurumu Ankara Açık 525 [32]
Sincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara T 90 1068 2014 [33]
Şereflikoçhisar B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ankara B
Alanya Açık Ceza İnfaz Kurumu Antalya Açık [34]
Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya L 1820 2007 [35]
Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumu Antalya Açık [36]
Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya E 92 995 381 1983 [37]
Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya L [38]
Elmalı A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya A3
Elmalı Açık Ceza İnfaz Kurumu  Antalya Açık
Kaş K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya K1
Kumluca K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Antalya K1
Ardahan B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Ardahan B 8 68 40 1954 [39]
Arhavi K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Artvin K1 1987 [40]
Artvın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Artvin 18 61 (1936) 2012 [41]
Aydın Açık Ceza İnfaz Kurumu Aydın Açık 300
Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın E 81 850 298 2011 [42]
Çine A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın A3
Karacasu K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın K1
Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu Aydın Açık 14 140 2010 [43]
Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın E 550 255 1988 [44]
Söke A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın A3 4 88 82 1968 [45]
Sultanhısar Açık Ceza İnfaz Kurumu Aydın Açık 140 1988 [46]
Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Aydın K1 [47][ölü/kırık bağlantı]
Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kocaeli 35 1990