Türkiye'deki barajlar listesi

Vikimedya liste maddesi

Barajlar; sulama, taşkın önleme, akarsu rejimi düzenleme ve elektrik enerjisi üretmek için yapılmaktadır. Türkiye'de DSİ tarafından yapımı gerçekleştirilir. Bunlardan elektrik enerjisi üretmek için yapılanlarin EÜAŞ'a devri yapılmakta, diğerleri ise DSİ tarafından işletilmektedir.

Türkiye’de işletmede 861 adet baraj bulunmaktadır. Türkiye’deki barajlardan Atatürk Barajı 817km², Keban Barajı 675km², Ilısu Barajı 313km², Karakaya Barajı 268km², Hirfanlı Barajı 263km² yüzey alanına sahiptir [1]

Bunların işletmedeki 203 adeti, büyük çaplı baraj diğerleri ise gölet şeklindedir.

Tüm koordinatları OpenStreetMap kullanarak haritala 
Tüm koordinatları KML veya GPX olarak çıkart
İsim Coğrafi Bölge Şehir Tür Amaç Akarsu (gelen) Akarsu (giden) Koordinatlar Yüzölçümü Tamamlanma Tarihi Not(lar)
Adatepe Barajı Akdeniz Bölgesi Kahramanmaraş Dolgu baraj Sulama Göksun Çayı 38°6′27″K 36°44′21″D / 38.10750°K 36.73917°D / 38.10750; 36.73917
Alakır Barajı Akdeniz Bölgesi Antalya Sulama,Taşkın Kontrolü Alakır çayı Alakır çayı
Aslantaş Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Ayvalı Barajı Akdeniz Bölgesi
Bademli Barajı Akdeniz Bölgesi
Belkaya Barajı Akdeniz Bölgesi
Berdan Barajı Akdeniz Bölgesi
Berke Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Çatalan Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Çavdır Barajı Akdeniz Bölgesi
Çayboğazı Barajı Akdeniz Bölgesi
Dim Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Gezende Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Kadıncık I Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Kalecik Barajı, Osmaniye Akdeniz Bölgesi
Karacaören-1 Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Karacaören-2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Karamanlı Barajı Akdeniz Bölgesi
Karaçal Barajı Akdeniz Bölgesi
Kartalkaya Barajı Akdeniz Bölgesi
Kasımlar 1-2 Hidroelektrik santrali Akdeniz Bölgesi
Korkuteli Barajı Akdeniz Bölgesi
Kozan Barajı Akdeniz Bölgesi Adana
Kozağacı Barajı Akdeniz Bölgesi
Kılavuzlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Kızılsu Barajı Akdeniz Bölgesi
Manavgat Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi Antalya
Mehmetli Barajı Akdeniz Bölgesi
Menzelet Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Nergizlik Barajı Akdeniz Bölgesi
Onaç-1 Barajı Akdeniz Bölgesi
Onaç-2 Barajı Akdeniz Bölgesi
Oymapınar Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Seyhan Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi Adana [2]
Sorgun Barajı Akdeniz Bölgesi
Sücüllü Barajı Akdeniz Bölgesi
Sır Barajı ve Hidroelektrik Santrali Akdeniz Bölgesi
Tahtaköprü Barajı Akdeniz Bölgesi Hatay
Uluborlu Barajı Akdeniz Bölgesi
Yapraklı barajı Akdeniz Bölgesi
Yarseli Barajı Akdeniz Bölgesi Hatay
Yayladağ Barajı Akdeniz Bölgesi Hatay
Adnan Menderes Barajı Ege Bölgesi
Adıgüzel Barajı ve Hidroelektrik Santrali Ege Bölgesi
Afşar Barajı Ege Bölgesi
Akdeğirmen Barajı Ege Bölgesi
Akgedik Barajı Ege Bölgesi
Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali Ege Bölgesi
Alaçatı Barajı Ege Bölgesi
Balçova Barajı Ege Bölgesi İzmir
Bayır Barajı Ege Bölgesi
Beydağ Barajı Ege Bölgesi
Beşkarış Barajı Ege Bölgesi
Buldan Barajı Ege Bölgesi
Cindere Barajı ve Hidroelektrik Santrali Ege Bölgesi
Çaltıkoru Barajı Ege Bölgesi
Çavdarhisar Barajı Ege Bölgesi
Çine Barajı ve Hidroelektrik Santrali Ege Bölgesi
Demirköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali Ege Bölgesi
Enne Barajı Ege Bölgesi
Eşen 1 Hidroelektrik Santrali Ege Bölgesi
Eşen 2 Hidroelektrik Santrali Ege Bölgesi
Geyik Barajı Ege Bölgesi
Gökpınar Barajı Ege Bölgesi
Gölmarmara Barajı Ege Bölgesi
Gördes Barajı Ege Bölgesi
Güzelhisar Barajı Ege Bölgesi
Işıklı Gölü Barajı Ege Bölgesi
İkizdere Barajı Ege Bölgesi
Karacasu Barajı Ege Bölgesi
Kavakdere Barajı Ege Bölgesi
Kayaboğazı Barajı Ege Bölgesi
Kemer Barajı ve Hidroelektrik Santrali Ege Bölgesi
Kestel Barajı Ege Bölgesi
Kureyşler Barajı Ege Bölgesi
Kütahya Hasanlar Barajı Ege Bölgesi
Küçükler Barajı Ege Bölgesi
Marmaris Barajı Ege Bölgesi Muğla
Mumcular Barajı Ege Bölgesi
Örenler Barajı Ege Bölgesi
Seferihisar Barajı Ege Bölgesi İzmir
Selevir Barajı Ege Bölgesi
Sevişler Barajı Ege Bölgesi
Seyitler Barajı Ege Bölgesi
Söğüt Barajı Ege Bölgesi
Tahtalı Barajı Ege Bölgesi
Topçam Barajı Ege Bölgesi Aydın
Ürkmez Barajı Ege Bölgesi
Yaylakavak Barajı Ege Bölgesi
Yedikapı Barajı Ege Bölgesi
Yenidere Barajı Ege Bölgesi
Yortanlı Barajı Ege Bölgesi
Zeytinova Barajı Ege Bölgesi
Alpaslan-1 Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Arpaçay Barajı Doğu Anadolu Bölgesi Kars
Bağıştaş 1 Barajı Doğu Anadolu Bölgesi Erzincan 39°26′56″K 38°31′5″D / 39.44889°K 38.51806°D / 39.44889; 38.51806
Bayburt Barajı Doğu Anadolu Bölgesi Kars
Başköy Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Boztepe Barajı Doğu Anadolu Bölgesi Malatya
Cip Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Zernek Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Çamgazi Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Çat Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Çıldır Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi Kars
Demirdöven Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Dilimli Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Erzincan Barajı Doğu Anadolu Bölgesi Erzincan
Gayt Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Gülbahar Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Kalecik Barajı Doğu Anadolu Bölgesi Elazığ
Kapıkaya Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Kayabeyi Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Koçköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Kuzgun Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Kığı Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Medik Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Morgedik Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Narman Şehitler Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Özlüce Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Palandöken Barajı Doğu Anadolu Bölgesi Erzurum
Patnos Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Pazaryolu Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Polat Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Sarımehmet Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Sultansuyu Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Sürgü Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Tercan Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Uzunçayır Barajı ve Hidroelektrik Santrali Doğu Anadolu Bölgesi
Yazıcı Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Yoncalı Barajı Doğu Anadolu Bölgesi
Alkumru Barajı Ve Hidro Elektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi Adıyaman, Şanlıurfa Dolgu baraj Enerji, Enerji,sulama Fırat nehri Fırat nehri 37°28′54″K 38°19′3″D / 37.48167°K 38.31750°D / 37.48167; 38.31750 817 Km2 1992 Türkiye sınırları içindeki en büyük barajdır.
Batman Barajı ve Hidroelektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Birecik Barajı ve Hidroelektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi Şanlıurfa
Çetin Hes Barajı Ve Hidro Elektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Devegeçidi Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Dicle Barajı ve Hidroelektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Dumluca Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Göksu Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Hacıhıdır Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Hancağız Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mardin Garzan,Gökçesu,Zorava Çayı Dicle Nehri Dolgu Baraj Enerji ve sulama 313 Km2 2020
Karakaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Karkamış Barajı ve Hidroelektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Kayacık Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Kirazlık Barajı Ve Hidro Elektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Kralkızı Barajı ve Hidroelektrik Santrali Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Seve Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Alaca Barajı Karadeniz Bölgesi
Aladereçam Barajı Karadeniz Bölgesi
Almus Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Alpu Barajı Karadeniz Bölgesi
Altınkaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Ataköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Atasu Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Belpınar Barajı Karadeniz Bölgesi
Beyler Barajı Karadeniz Bölgesi
Bezirgan Barajı Karadeniz Bölgesi
Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Boyabat Barajı Karadeniz Bölgesi
Boztepe Barajı Karadeniz Bölgesi Tokat
Çakmak Barajı, Samsun Karadeniz Bölgesi
Çatak Barajı Karadeniz Bölgesi
Çorum Barajı Karadeniz Bölgesi Çorum
Demirözü Barajı Karadeniz Bölgesi
Derbent Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Derinöz Barajı Karadeniz Bölgesi
Dodurga Barajı Karadeniz Bölgesi
Erfelek Barajı Karadeniz Bölgesi
Germeçtepe Barajı Karadeniz Bölgesi
Gökçebel Barajı Karadeniz Bölgesi
Gölköy Barajı Karadeniz Bölgesi
Gülüç Barajı Karadeniz Bölgesi
Güzelce Barajı Karadeniz Bölgesi
Hasan Uğurlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Hasanlar Barajı Karadeniz Bölgesi
Hatap Barajı Karadeniz Bölgesi
Karadere Barajı Karadeniz Bölgesi
Karaçomak Barajı Karadeniz Bölgesi
Kirazlıköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Koruluk Barajı Karadeniz Bölgesi
Kozlu Barajı Karadeniz Bölgesi
Koçhisar Barajı Karadeniz Bölgesi
Kulaksızlar Barajı Karadeniz Bölgesi
Köprübaşı Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Köse Barajı Karadeniz Bölgesi
Kürtün Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Kızılcapınar Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Muratlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Obruk Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Ondokuzmayıs Barajı Karadeniz Bölgesi Samsun
Saraydüzü Barajı Karadeniz Bölgesi
Sarayözü Barajı Karadeniz Bölgesi
Suat Uğurlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi Ordu
Tortum Barajı Karadeniz Bölgesi
Torul Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Uluköy Barajı Karadeniz Bölgesi
Vezirköprü Barajı Karadeniz Bölgesi
Yaşmaklı Barajı ve Hidroelektrik Santrali Karadeniz Bölgesi
Yedikır Barajı Karadeniz Bölgesi
Yenihayat Barajı Karadeniz Bölgesi
Yusufeli Barajı Karadeniz Bölgesi Artvin Çoruh Nehri Çoruh Nehri Kemer Barajı Enerji 2.13 Km2 2022 275 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek barajıdır.
Alibey Barajı Marmara Bölgesi
Altınyazı Barajı Marmara Bölgesi
Armağan Barajı Marmara Bölgesi
Atikhisar Barajı Marmara Bölgesi
Ayvacık Barajı Marmara Bölgesi
Babasultan Barajı Marmara Bölgesi
Bakacak Barajı Marmara Bölgesi
Bayramdere Barajı Marmara Bölgesi
Bayramiç Barajı Marmara Bölgesi
Boğazköy Barajı Marmara Bölgesi
Büyükorhan Barajı Marmara Bölgesi
Büyükçekmece Barajı Marmara Bölgesi İstanbul
Çakmak Barajı Marmara Bölgesi Edirne
Çamköy Barajı Marmara Bölgesi
Çaygören Barajı Marmara Bölgesi
Çokal Barajı Marmara Bölgesi
Çınarcık Barajı ve Hidroelektrik Santrali Marmara Bölgesi
Darlık Barajı Marmara Bölgesi
Darıdere Barajı Marmara Bölgesi
Demirtaş Barajı Marmara Bölgesi
Doğancı-1 Barajı Marmara Bölgesi
Doğancı-2 Barajı Marmara Bölgesi
Elmalı-2 Barajı Marmara Bölgesi
Gökçe Barajı Marmara Bölgesi
Gökçeada Barajı Marmara Bölgesi
Gölbaşı Barajı Marmara Bölgesi
Gönen Barajı ve Hidroelektrik Santrali Marmara Bölgesi
Günyurdu Barajı Marmara Bölgesi
Hamzadere Barajı Marmara Bölgesi
Hasanağa Barajı Marmara Bölgesi
Havran Barajı Marmara Bölgesi
İkizcetepeler Barajı Marmara Bölgesi
Kadıköy Barajı Marmara Bölgesi
Karaidemir Barajı Marmara Bölgesi
Kayalıköy Barajı Marmara Bölgesi
Kirazdere Barajı Marmara Bölgesi
Koyuntepe Barajı Marmara Bölgesi
Kırklareli Barajı Marmara Bölgesi
Kızıldamlar Barajı Marmara Bölgesi
Madra Barajı Marmara Bölgesi
Manyas Barajı ve Hidroelektrik Santrali Marmara Bölgesi
Ömerli Barajı Marmara Bölgesi
Sarıbeyler Barajı Marmara Bölgesi
Sazlıdere Barajı Marmara Bölgesi
Sultanköy Barajı Marmara Bölgesi
Süloğlu Barajı Marmara Bölgesi
Tayfur Barajı Marmara Bölgesi
Taşoluk Barajı Marmara Bölgesi
Terkos Barajı Marmara Bölgesi İstanbul Dolgu baraj İçme suyu 30.40 km2 1971
Umurbey Barajı Marmara Bölgesi
4 Eylül Barajı İç Anadolu Bölgesi
Akhasan Barajı İç Anadolu Bölgesi
Akkaya Barajı İç Anadolu Bölgesi
Akköy Barajı İç Anadolu Bölgesi
Akyar Barajı İç Anadolu Bölgesi
Altınapa Barajı İç Anadolu Bölgesi
Altınhisar Barajı İç Anadolu Bölgesi
Apa Barajı İç Anadolu Bölgesi
Asartepe Barajı İç Anadolu Bölgesi
Ayhanlar Barajı İç Anadolu Bölgesi
Ayrancı Barajı İç Anadolu Bölgesi
Ağcaşar Barajı İç Anadolu Bölgesi Kayseri Yahyalı deresi Yahyalı dresi Dolgu baraj 4.17 Km2 1987
Aşağı Karaören Barajı İç Anadolu Bölgesi
Bahçelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Bayındır Barajı İç Anadolu Bölgesi
Beylikova Barajı İç Anadolu Bölgesi
Bozkır Barajı İç Anadolu Bölgesi
Çamlıdere Barajı İç Anadolu Bölgesi
Çamlıgöze Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Çatören Barajı İç Anadolu Bölgesi
Çoğun Barajı İç Anadolu Bölgesi
Çubuk-1 Barajı İç Anadolu Bölgesi
Çubuk-2 Barajı İç Anadolu Bölgesi
Damsa Barajı İç Anadolu Bölgesi
Deliçay Barajı İç Anadolu Bölgesi
Derebucak Barajı İç Anadolu Bölgesi
Doyduk Barajı İç Anadolu Bölgesi
Ermenek Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Eğrekkaya Barajı İç Anadolu Bölgesi
Eşmekaya Barajı İç Anadolu Bölgesi
Gazibey Barajı İç Anadolu Bölgesi
Gebere Barajı İç Anadolu Bölgesi
Gelingüllü Barajı İç Anadolu Bölgesi
Gödet Barajı İç Anadolu Bölgesi
Gökçekaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Gölova Barajı İç Anadolu Bölgesi
Güldürcek Barajı İç Anadolu Bölgesi
Gümüşler Barajı İç Anadolu Bölgesi
Gürsöğüt Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Hirfanlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi Ankara,Kırşehir Kızılırmak Kızılırmak Dolgu Baraj Enerji ve Taşkın önleme 263 Km2 1959 İç Anadolu'nun en büyük barajdır.
İbrala Barajı İç Anadolu Bölgesi
İmranlı Barajı İç Anadolu Bölgesi
İvriz Barajı İç Anadolu Bölgesi
Kapulukaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Karacalar Barajı İç Anadolu Bölgesi
Karaova Barajı İç Anadolu Bölgesi
Kargı Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Kaymaz Barajı İç Anadolu Bölgesi
Kesikköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Kovalı Barajı İç Anadolu Bölgesi
Kunduzlar Barajı İç Anadolu Bölgesi
Kurtboğazı Barajı İç Anadolu Bölgesi
Kuzfındık Barajı İç Anadolu Bölgesi
Kültepe Barajı İç Anadolu Bölgesi
Kılıçkaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Maksutlu Barajı İç Anadolu Bölgesi
Mamasın Barajı İç Anadolu Bölgesi
May Barajı İç Anadolu Bölgesi
Mursal Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Murtaza Barajı İç Anadolu Bölgesi
Musaözü Barajı İç Anadolu Bölgesi
Özen Barajı İç Anadolu Bölgesi
Porsuk Barajı İç Anadolu Bölgesi
Sarımsaklı Barajı İç Anadolu Bölgesi Kayseri Sarımsaklı Çayı Sarımsaklı Çayı Dolgu baraj Sulama 2.4 Km2 1968
Sarıoğlan Barajı İç Anadolu Bölgesi Kayseri Kesdoğan çayı Kesdoğan Çayı Dolgu baraj Sulama 2.65 Km2 2002
Sarıyar Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Sille Barajı İç Anadolu Bölgesi
Süreyyabey Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Sıddıklı Barajı İç Anadolu Bölgesi
Tatlarin Barajı İç Anadolu Bölgesi
Uzunlu Barajı İç Anadolu Bölgesi
Yahyasaray Barajı İç Anadolu Bölgesi
Yamula Barajı İç Anadolu Bölgesi Kayseri Dolgu baraj Enerji, sulama Kızılırmak nehri Kızılırmak nehri 38°54′14″K 35°16′16″D / 38.90389°K 35.27111°D / 38.90389; 35.27111 (Yamula barajı) 85.30 Km2 2003
Yapıaltın Barajı İç Anadolu Bölgesi
Yenice Barajı ve Hidroelektrik Santrali İç Anadolu Bölgesi
Yeşilburç Barajı İç Anadolu Bölgesi

Resimler değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Devlet Su İşleri". 23 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 

Dış bağlantılar değiştir