Türkiye'deki şelaleler listesi

Vikimedya liste maddesi

Türkiye'de bulunan şelaleler listesidir.

Şelale Adı Bulunduğu Bölge Bulunduğu İl Yüksekliği Koordinatları
Düden Şelalesi [1] Akdeniz Antalya 40 metre[kaynak belirtilmeli] 36°50′55″N 30°46′50″E / 36.8486°K 30.7806°D / 36.8486; 30.7806
Kurşunlu Şelalesi [2] Akdeniz Antalya 18 metre [3]
Manavgat Şelalesi [4] Akdeniz Antalya 3-4 metre [5]
Mençuna Şelalesi [6] Karadeniz Artvin
Samandere Şelalesi [7] Karadeniz Düzce
Tortum Şelalesi [8] Karadeniz Erzurum 48 metre [9]
Kapuzbaşı Şelalesi [10] İç Anadolu Kayseri 30-70 metre [11]
Ilıca Şelalesi [12] Karadeniz Kastamonu 15 metre [13]
Marmaros Şelalesi [14] Marmara Çanakkale
Azdavay (Başdeğirmen) Şelalesi [15] Karadeniz Kastamonu
Sudüşen Şelalesi [16] Marmara Yalova
Erfelek (Tatlıca) Şelaleleri [17] Karadeniz Sinop
Erikli Şelalesi [18] Marmara Yalova
Tomara Şelalesi [19] Karadeniz Gümüşhane
Saitabat Şelalesi [20] Marmara Bursa
Bulut Şelalesi [21] Karadeniz Rize
Oylat Şelalesi [22] Marmara Bursa
Palovit Şelalesi [23] Karadeniz Rize
Softaboğan Şelalesi [24] Marmara Bursa
Gelintülü Şelalesi [25] Karadeniz Rize
Sutüven Şelalesi [26] Marmara Balıkesir
Ağaran Şelalesi [27] Karadeniz Rize
Güney Şelalesi [28] Ege Denizli
Vandri Şelalesi [29] Karadeniz Rize
Turgut Şelalesi [30] Ege Muğla
Akırger Şelalesi [31] Karadeniz Rize
Uçarsu Şelalesi [32] Akdeniz Antalya
Maselevat (Ketekalivi) Şelalesi [33] Karadeniz Rize
Ciro Şelalesi [34] Karadeniz Artvin
Mulona Şelalesi [35] Karadeniz Rize
Uçan 1 ve Uçan 2 Şelaleleri [36] Akdeniz Antalya 51,5 ve 70 m [37]
Maral Şelalesi [38] Karadeniz Artvin 63 m [39] 41°30′K 41°57′D / 41.500°K 41.950°D / 41.500; 41.950
Yerköprü Şelalesi [40] İç Anadolu Konya 20 metre [41]
Tarsus Şelalesi [42] Akdeniz Mersin
Papazın Bahçesi [43] Akdeniz Mersin
Dipsizgöl Şelalesi [44] İç Anadolu Sivas
Saklıkent Şelalesi [45] Karadeniz Düzce
Güzeldere Şelalesi [46] Karadeniz Düzce
Girlevik Şelalesi [47] Doğu Anadolu Erzincan
Aydınpınar Şelaleleri [48] Karadeniz Düzce
Günpınar Şelalesi [49] Doğu Anadolu Malatya
Kırkmerdiven Şelaleleri [50] Doğu Anadolu Tunceli
Ulukaya Şelalesi [51] Karadeniz Bartın
Muradiye (Bendimahi) Şelalesi [52] Doğu Anadolu Van
Gölderesi Şelalesi [53] Karadeniz Bartın
Çır Şelalesi Doğu Anadolu Bingöl
Ilısu Şelalesi Akdeniz Mersin
Suuçtu Şelalesi [54] Marmara Bursa 38 metre [54]
Ohtamış Şelalesi Karadeniz Ordu
Paşaca Şelalesi Karadeniz Giresun

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  2. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  3. ^ "Kurşunlu Şelalesi Hakkında". kursunluselalesi.com.tr. 13 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  4. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  5. ^ "Manavgat" (PDF). antalyakulturturizm.gov.tr. s. 22. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  6. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  7. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  8. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  9. ^ "Tortum Şelalesi". uzundere.gov.tr. 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  10. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  11. ^ https://yahyali.bel.tr/kapuzbasi-selaleleri
  12. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  13. ^ "ILICA ŞELALESİ - Kastamonu". kulturportali.gov.tr. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  14. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  15. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  16. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  17. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  18. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  19. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  20. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  21. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  22. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  23. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  24. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  25. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  26. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  27. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  28. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  29. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  30. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  31. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  32. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  33. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  34. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  35. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  36. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  37. ^ Yrd.Doç.Dr. ATAYETER, Yıldırım; ÇİLOĞLU, M. Hakan; BÜYÜKKAL, Ahmet Hamdi (16 Temmuz 2007). "UÇANSU ÇAĞLAYANLARI" (PDF). MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI:16. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2014. 
  38. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  39. ^ SEVER, Ramazan; KOPAR, İbrahim (2009). "Maral Şelalesi (Borçka-Artvin), Doğal Ortam Özellikleri ve Ekonomik Potansiyeli". Türk Coğrafya Dergisi. 22 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2016. 
  40. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  41. ^ "Yerköprü Şelalesi". konya.gov.tr. 12 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2016. 
  42. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  43. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  44. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  45. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  46. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  47. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  48. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  49. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  50. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  51. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  52. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  53. ^ "Türkiye Şelaleler Atlası". atlasdergisi.com. 25 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016. 
  54. ^ a b "Şelaleler". bursa.gov.tr. 12 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2016.