Ana menüyü aç

Türkiye'deki şehirlerin kardeş şehirleri listesi

Vikimedya liste maddesi
Samsun'un kardeş şehirlerini gösteren tabela.

Bu, Türkiye'deki şehirlerin kardeş şehirlerinin bir listesidir.

AdanaDüzenle

AfyonkarahisarDüzenle

AnkaraDüzenle

Ankara şehrinin kardeş şehirleri:[5]

AntalyaDüzenle

BalıkesirDüzenle

  Kamen, Almanya (Bandırma ilçesinin kardeş kentidir.) https://en.wikipedia.org/wiki/Kamen

BartınDüzenle

BoluDüzenle

BursaDüzenle

ÇanakkaleDüzenle

DenizliDüzenle

DiyarbakırDüzenle

EdirneDüzenle

ElâzığDüzenle

EskişehirDüzenle

GaziantepDüzenle

HatayDüzenle

AntakyaDüzenle

IğdırDüzenle

IspartaDüzenle

İstanbulDüzenle

İstanbul'un kardeş şehirleri:[54][55]

Avrupa
Asya
Amerika
Afrika

İzmirDüzenle

İş birliği protokolü
İyi niyet mektubu

AliağaDüzenle

BalçovaDüzenle

BergamaDüzenle

BornovaDüzenle

BucaDüzenle

ÇeşmeDüzenle

ÇiğliDüzenle

  • Neulkölln-Berlin (Almanya)[67]
  • Ascino-Siena (İtalya)[67]
  • Şumnu (Bulgaristan)[67]
  • Tampa (ABD)[67]

DikiliDüzenle

  • Marsilya, Cahors (Fransa)[67]

FoçaDüzenle

  • Paleo Fokea (Yunanistan)[67]

GaziemirDüzenle

  • Volgograd (Rusya)[67]
  • Kirkovo, Veligrad Loznitsa ve Kırcaali (Bulgaristan)[67]
  • Dnepropetrovski (Ukrayna)[67]
  • Miskolc-Felsözsolk (Macaristan)[67]

GüzelbahçeDüzenle

KaraburunDüzenle

  • Ascino (İtalya)[67]

KarşıyakaDüzenle

  • Girne (KKTC)[67]
  • Zenica (Bosna-Hersek)[67]
  • Prizren (Kosova)[67]
  • Kutaisi (Gürcistan)[67]
  • Veles (Makedonya)[67]
  • Kavala (Yunanistan)[67]
  • Piran (Slovenya)[67]
  • Place (ABD)[67]
  • Kordelio (Yunanistan)[67]
  • Kalmar (İsveç)[67]
  • Üsküp, (Makedonya)[67]
  • Peja (Kosova)[67]

KemalpaşaDüzenle

  • Kamza (Arnavutluk)[67]
  • Piran (Slovenya)[67]

Konak, İzmirDüzenle

  • Bakü (Azerbaycan)[67]
  • Opcina Centar Serajevo (Bosna-Hersek)[67]
  • Brooklyn (ABD)[67]
  • Terni (İtalya)[67]
  • Hamburg (Almanya)[67]
  • Silute (Litvanya)[67]
  • Konitsa (Yunanistan)[67]

SelçukDüzenle

  • Radoviç (Makedonya)[67]
  • Dion (Yunanistan)[67]

TireDüzenle

  • Bakü (Azerbaycan)[67]

TorbalıDüzenle

  • Wunsiedel (Almanya)[67]

UrlaDüzenle

  • Ghar eh mel (Tunus)[67]
  • Kalkandelen (Makedonya)[67]

KahramanmaraşDüzenle

KarsDüzenle

KayseriDüzenle

DeveliDüzenle

KırıkkaleDüzenle

KırklareliDüzenle

KonyaDüzenle

ManisaDüzenle

MardinDüzenle

Mardin'in kardeş şehirleri:[100][101]

MuşDüzenle

NevşehirDüzenle

SamsunDüzenle

TekirdağDüzenle

TrabzonDüzenle

ZonguldakDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Birüssebi resmî sitesi. "קשרים בין-לאומיים של העיר באר-שבע (Birüssebi'nin uluslararası ilişkileri)" (İbranice). 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2008. 
  2. ^ ADANA-NABUEL KARDEŞ ŞEHİR OLDU... adana.bel.tr
  3. ^ Afyonkarahisar belediye sitesi. "Kardeş Şehri Hamm". Erişim tarihi: 25 Aralık 2008. 
  4. ^ a b c d e f g Afyonkarahisar′ın Kardeş şehirleri, afyon-bld.gov.tr 29 Haziran 2012 tarihinde erişildi.
  5. ^ Ankara Büyükşehir Belediyesi. "Kardeş Kentleri Listesi". 1 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  6. ^ "Sister Cities". Beijing Municipal Government. 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2009. 
  7. ^ "Twinning Cities: International Relations" (PDF). Tiran Belediyesi. www.tirana.gov.al. 4 Mayıs 2005. 12 Ocak 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2009. 
  8. ^ "Kardeş Şehirler - Çeboksarı" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  9. ^ a b c d e f g h i "Kardeş Şehirler". ATAV — Antalya Guide © Copyright 2009 Antalya Tanıtım Vakfı. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  10. ^ "Kardeş Şehirler - Rostov-na-Donu" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  11. ^ "Kardeş Şehirler - Bam Yam" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  12. ^ "Kardeş Şehirler - Nürnberg" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  13. ^ "Kardeş Şehirler - Gazimağusa" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  14. ^ Kardeş şehirler, Gazimağusa Belediyesi (KKTC) resmî web sitesi
  15. ^ "Kardeş Şehirler - Şikago" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  16. ^ "Kardeş Şehirler - Semerkant" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  17. ^ "Kardeş Şehirler - Kazan" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  18. ^ "Kardeş Şehirler - Chelyabinsk" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  19. ^ "Kardeş Şehirler - Taldıkorgan" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  20. ^ "Kardeş Şehirler - Split" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  21. ^ "Kardeş Şehirler - Almati" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  22. ^ "Kardeş Şehirler - Brest" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  23. ^ "Kardeş Şehirler - Malmö" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  24. ^ "Kardeş Şehirler - Yalta" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  25. ^ "Kardeş Şehirler - Austin" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  26. ^ "Kardeş Şehirler - Haikou" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  27. ^ "Kardeş Şehirler - Mostar" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  28. ^ "Kardeş Şehirler - Kunming" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  29. ^ a b c d e f g h "Alanya′nın kardeş şehirleri". altid.org.tr. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  30. ^ "Städtepartnerschaft Lünen-Bartin offiziell besiegelt". 13 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  31. ^ "Güler MERT - Kültür ve Sosyal İşler Müdürü. ULUSAL VE ULUSLAR ARASI FUAR-AB PROJELERİ". Bolu Belediyesi. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  32. ^ "Bolu (Städtefreundschaft)" (Almanca). Stadt Neuss Website. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  33. ^ "Bolu'ya doğasıyla uyumlu ev: "Pasif Ev"". Bolu Belediyesi. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  34. ^ "Bolu Belediyesine bir kardeş şehir daha". Bolu Belediyesi. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  35. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v "Kardeş Şehirler". Bursa Büyükşehir Belediyesi. 23 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  36. ^ "Fraternity cities" (İngilizce). Sarajevo Official Web Site. 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  37. ^ "Bursa (Türkei). Partnerstadt seit 1971" (Almanca). www.darmstadt.de. 13 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  38. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s "Kardeş Şehirlerimiz". Denizli Belediyesi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  39. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; antakya isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  40. ^ a b "Denizli`ye 2 Yeni Kardeş Şehir Geldi". Denizli Belediyesi. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  41. ^ "Denizli ile Larisa Kardeş Şehir Oluyor". Denizli Belediyesi. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  42. ^ "An Betzdorf geht kein Weg vorbei" (Almanca). Verbandsgemeindeverwaltung Betzdorf. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  43. ^ "Denizli`ye Güney Kore`den Kardeş Şehir Geldi". Denizli Belediyesi. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  44. ^ Kadınlardan, Vali Erkmen’e ziyaret milliyet.com.tr 29 Haziran 2012 tarihinde erişildi.
  45. ^ a b c http://www.edirneint.bel.tr/ekarseh.htm
  46. ^ http://www.haberler.com/edirne-ile-bulgaristan-in-smolyan-kenti-kardes-3684185-haberi/
  47. ^ http://www.loerrach.de/ceasy/modules/cms/main.php5?cPageId=144
  48. ^ a b c d e f g h i j k l "Eskişehir′in kardeş şehirleri". Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Resmi Sitesi. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  49. ^ a b c d e "Tepebaşı Belediyesi Kardeş Şehirler". Eskişehir Tepebaşı Belediyesi. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  50. ^ Haberler.com (3 Şubat 2007). "Kırım'ın Simferopol Belediyesi ile Eskişehir'in Tepebaşı Belediyesi "Kardeş Belediye" oldu". 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  51. ^ "Cities Twinned with Duisburg" (English). www.duisburg.de. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2009. 
  52. ^ Twins2010.com "List of Twin Towns in the Ruhr Destrict" |url= değerini kontrol edin (yardım). © 2009. Erişim tarihi: 28 Ekim 2009. 
  53. ^ "Beytüllahm Belediyesi". www.bethlehem-city.org. 13 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  54. ^ "Sister Cities of Istanbul". 22 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2009. 
  55. ^ Erdem, Selim Efe (1 Temmuz 2009). "İstanbul'a 49 kardeş". Radikal. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2009.  Bilinmeyen parametre |söz= görmezden gelindi (yardım)
  56. ^ "Berlin's international city relations". Berlin Mayor's Office. 8 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2009. 
  57. ^ "Barcelona internacional - Ciutats agermanades" (Spanish). © 2006-2009 Ajuntament de Barcelona. 27 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2009.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  58. ^ "Sister cities of Budapest" (Hungarian). Official Website of Budapest. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2009. 
  59. ^ www.praha-mesto.cz. "Partner cities". 23 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2008. 
  60. ^ "Saint Petersburg in figures - International and Interregional Ties". Saint Petersburg City Government. Erişim tarihi: 23 Kasım 2008. 
  61. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab "Kardeş Kentlerimiz". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 16 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2018. 
  62. ^ "İzmir'e yeni kardeş: Lefkoşa". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 24 Ocak 2019. 27 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2019. 
  63. ^ "Türkiye-Çin ilişkilerinde İzmir dönemi". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 6 Eylül 2019. 13 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2019. 
  64. ^ Aliağa Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclisi Toplandı
  65. ^ Aliağa ile Kakanj kardeş şehir oldu
  66. ^ Kimi ile Aliağa Kardeş
  67. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc "İzmir'in 5 kıtada 130 kardeşi var". Yeni Asır. 12 Aralık 2014. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2018. 
  68. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Kardeş şehirlerimiz, Bergama Belediyesi
  69. ^ "Çeşme ile Rusya'nın Serpukhov Kenti Kardeş Şehir Oldu..." Çeşme.gen.tr. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  70. ^ "Güzelbahçe" (Almanca). Stadt Flörsheim am Main. 22 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2018. 
  71. ^ Piriştina'ya Alman konuk ziyareti
  72. ^ Kahramanmaraş belediye sitesi. "Kardeş şehir protokolu imzalandı". 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2013. 
  73. ^ Kahramanmaraş valilik sitesi. "Kahramanmaraş - Trabzon kardeş şehir buluşmaları". 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2013. 
  74. ^ a b c d e f "Kars Belediyesi bu güne kadar yaptığı çalışmaları web sitesinde açıklandı". Kars Belediyesi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  75. ^ Mostar belediye sitesi. "Gradovi prijatelji". 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2013. 
  76. ^ Develi Belediyesinden Fransa’ya kardeş şehir iptali için son uyarı. develi.bel.tr
  77. ^ a b c Kırıkkale'nin üç kardeşi var (Yenigün Gazetesi) Erişim tarihi: 2 Ağustos 2013.
  78. ^ Kırklareli Belediye Meclisi 2011 Yılı Temmuz Ayı Toplantıları (Kırklareli Belediyesi) Erişim tarihi: 19 Aralık 2011.
  79. ^ Kırklareli Belediyesi’ne Kardeş Kent Ziyareti (Trakyakent) Erişim tarihi: 19 Aralık 2011.
  80. ^ Kardeş Şehirler Yaz Kampı (Kırklareli Belediyesi) Erişim tarihi: 19 Aralık 2011.
  81. ^ Walldorf Kardeş Şehir Çamlığı Temizlendi (Kırklareli Belediyesi) Erişim tarihi: 19 Aralık 2011.
  82. ^ a b c d e f "Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemi (14.08.2006)". Konya Büyükşehir Belediyesi. 25 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. 
  83. ^ "Konya İle Cordoba Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  84. ^ "Konya İle Kazakistan'ın Tarihi Şehri Çimkent "Kardeş Şehir" Oluyor". Konya Büyükşehir Belediyesi. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  85. ^ "Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemi". Konya Büyükşehir Belediyesi. 11 Haziran 2007. 14 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. 
  86. ^ "Тетово се збратимува со турскиот град Коња" ((Makedonca)). Утрински весник. 18 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. 
  87. ^ "Kyoto İle Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı, Heyet Japon Parkı'nı Gezdi". Konya Büyükşehir Belediyesi. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  88. ^ "Konya ile Multan Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  89. ^ "Saraybosna ve Konya Kardeş Şehir Oldu". Konya Büyükşehir Belediyesi. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  90. ^ "Konya İle Kulob Kardeş Şehir Oldu". Konya Büyükşehir Belediyesi. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  91. ^ "Konya İle Bangladeş'in Sylhet Şehri Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  92. ^ "Konya İle Belh Vilayeti Mezar-ı Şerif Şehri Arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imzalandı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  93. ^ "Konya İle Aden Arasında Kardeş Şehir İlişkileri Başladı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  94. ^ "Üsküp Resmi Sitesi". © 2006-2009 City of Skopje. 30 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2009.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  95. ^ "Manisa Belediyesi Kardeş Şehir Ingolstadt'taydı". Haberler.com. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  96. ^ "Manisa Belediyesi'nden Sürdürülebilir Turizm Atağı". Manisa Belediyesi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  97. ^ "Douala Cameroun West Africa Population make-up and Standard of Living". Cameroon Today. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  98. ^ "Akhisar'a kardeş şehir". Makgoc.org. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  99. ^ "Akhisar ile Karadağ'ın Rozaje Kenti Kardeş Şehir Oldu". Haberler.com. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  100. ^ "KARDEŞ ŞEHİRLERİMİZ". Mardin Belediyesi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  101. ^ "Mardinin Kardeş Şehir Sayısı 12 ' ye Yükseldi". Mardin Belediyesi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  102. ^ "Mardin'le kardeş olduk". İlkhaber. 17 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  103. ^ "Bahçelievler İle Mardin Kardeş Oldu". Haber 34. 28 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  104. ^ "Mardin'e iki kardeş belediye". Mardin Belediyesi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  105. ^ "ÇİN GOLMUD ŞEHRİ İLE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI". Mardin Belediyesi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  106. ^ [1]
  107. ^ [2]
  108. ^ "Samsun- Bordeaux işbirliği sözleşmesini imzalandı". HaberExen.com. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  109. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - Kiel". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2010. 
  110. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - Darüsselam". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  111. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - İskele". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  112. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - Kalmar". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  113. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - North little Rock". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  114. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - Novosibirsk". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  115. ^ "Gorgan ve Samsun kardeş şehir oluyor". rasthaber.com. 29 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2013. 
  116. ^ a b c d e f g h i "Kardeş belediyeler". Tekirdağ Belediyesi Kurumsal Web Sitesi. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  117. ^ Soçi'nin Uluslararası Resmi Sitesi. The page spotlights similarities of the twin towns to Sochi in that all of them are "summer resorts".
  118. ^ a b c d e f g Trabzon'un kardeş şehirleri. Trabzon Belediyesi. 29 Haziran 2012 tarihinde erişildi.
  119. ^ "Kardeş şehir Düren'e jest". Yeni Haber Gazetesi. 05 Aralik 2010. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2010. 
  120. ^ "Kardeş Kent protokolü imzalandı". Şafak Gazetesi. 06 Temmuz 2010. Erişim tarihi: 14 Aralık 2010. 
  121. ^ "Karadeniz Ereğli İlçesi, Romanya'nın Targovişte Kenti ile kardeş Şehir Oldu". Kenthaber.com. Erişim tarihi: 14 Aralık 2010. 
  122. ^ http://www.ereglideyasam.com/haber-detay/1/1020/eregliye-dorduncu-kardes.htm