Türkiye'deki şehirlerin kardeş şehirleri listesi

Vikimedya liste maddesi
Samsun'un kardeş şehirlerini gösteren tabela.

Bu, Türkiye'deki şehirlerin kardeş şehirlerinin bir listesidir.

AdanaDüzenle

AfyonkarahisarDüzenle

AnkaraDüzenle

Ankara şehrinin kardeş şehirleri:[5]

AntalyaDüzenle

AlanyaDüzenle

BalıkesirDüzenle

AltınolukDüzenle

BandırmaDüzenle

BurhaniyeDüzenle

EdremitDüzenle

ErdekDüzenle

GömeçDüzenle

BartınDüzenle

BoluDüzenle

BursaDüzenle

ÇanakkaleDüzenle

DenizliDüzenle

PamukkaleDüzenle

DiyarbakırDüzenle

EdirneDüzenle

ElazığDüzenle

EskişehirDüzenle

TepebaşıDüzenle

GaziantepDüzenle

HatayDüzenle

AntakyaDüzenle

IğdırDüzenle

IspartaDüzenle

YalvaçDüzenle

İstanbulDüzenle

İstanbul'un kardeş şehirleri:[58][59]

Avrupa
Asya
Amerika
Afrika

İzmirDüzenle

İş birliği protokolü
İyi niyet mektubu

AliağaDüzenle

BalçovaDüzenle

BergamaDüzenle

BornovaDüzenle

BucaDüzenle

ÇeşmeDüzenle

ÇiğliDüzenle

DikiliDüzenle

FoçaDüzenle

GaziemirDüzenle

GüzelbahçeDüzenle

KaraburunDüzenle

KarşıyakaDüzenle

KemalpaşaDüzenle

KonakDüzenle

MenemenDüzenle

SelçukDüzenle

TireDüzenle

TorbalıDüzenle

UrlaDüzenle

KahramanmaraşDüzenle

KarsDüzenle

KayseriDüzenle

DeveliDüzenle

KırıkkaleDüzenle

KırklareliDüzenle

KonyaDüzenle

ManisaDüzenle

Akhisar, ManisaDüzenle

MardinDüzenle

Mardin'in kardeş şehirleri:[108][109]

MuşDüzenle

NevşehirDüzenle

KaymaklıDüzenle

UçhisarDüzenle

ÜrgüpDüzenle

SamsunDüzenle

TekirdağDüzenle

TrabzonDüzenle

ZonguldakDüzenle

Karadeniz EreğliDüzenle

ÇaycumaDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Birüssebi resmî sitesi. "קשרים בין-לאומיים של העיר באר-שבע (Birüssebi'nin uluslararası ilişkileri)" (İbranice). 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2008. 
  2. ^ ADANA-NABUEL KARDEŞ ŞEHİR OLDU... adana.bel.tr
  3. ^ Afyonkarahisar belediye sitesi. "Kardeş Şehri Hamm". 31 Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2008. 
  4. ^ a b c d e f g Afyonkarahisar′ın Kardeş şehirleri 2 Temmuz 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., afyon-bld.gov.tr 29 Haziran 2012 tarihinde erişildi.
  5. ^ Ankara Büyükşehir Belediyesi. "Kardeş Kentleri Listesi". 1 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  6. ^ "Sister Cities". Beijing Municipal Government. 19 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2009. 
  7. ^ "Twinning Cities: International Relations" (PDF). Tiran Belediyesi. www.tirana.gov.al. 4 Mayıs 2005. 12 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 23 Haziran 2009. 
  8. ^ "Kardeş Şehirler - Çeboksarı" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  9. ^ a b c d e f g h i "Kardeş Şehirler". ATAV — Antalya Guide © Copyright 2009 Antalya Tanıtım Vakfı. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  10. ^ "Kardeş Şehirler - Rostov-na-Donu" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  11. ^ "Kardeş Şehirler - Bam Yam" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  12. ^ "Kardeş Şehirler - Nürnberg" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  13. ^ "Kardeş Şehirler - Gazimağusa" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  14. ^ Kardeş şehirler, Gazimağusa Belediyesi (KKTC) resmî web sitesi
  15. ^ "Kardeş Şehirler - Şikago" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  16. ^ "Kardeş Şehirler - Semerkant" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  17. ^ "Kardeş Şehirler - Kazan" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  18. ^ "Kardeş Şehirler - Chelyabinsk" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  19. ^ "Kardeş Şehirler - Taldıkorgan" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  20. ^ "Kardeş Şehirler - Split" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  21. ^ "Kardeş Şehirler - Almati" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  22. ^ "Kardeş Şehirler - Brest" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  23. ^ "Kardeş Şehirler - Malmö" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  24. ^ "Kardeş Şehirler - Yalta" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  25. ^ "Kardeş Şehirler - Austin" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  26. ^ "Kardeş Şehirler - Haikou" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  27. ^ "Kardeş Şehirler - Mostar" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 16 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  28. ^ "Kardeş Şehirler - Kunming" (PDF). Antalya Büyükşehir Belediyesinin Resmi Sitesi. 17 Ocak 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  29. ^ a b c d e f g h "Alanya′nın kardeş şehirleri". altid.org.tr. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  30. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Balıkesir Büyükşehir Belesiyesi Kardeş Şehirleri
  31. ^ "Städtepartnerschaft Lünen-Bartin offiziell besiegelt". 13 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2016. 
  32. ^ "Güler MERT - Kültür ve Sosyal İşler Müdürü. ULUSAL VE ULUSLARARASI FUAR-AB PROJELERİ". Bolu Belediyesi. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  33. ^ "Bolu (Städtefreundschaft)" (Almanca). Stadt Neuss Website. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  34. ^ "Bolu'ya doğasıyla uyumlu ev: "Pasif Ev"". Bolu Belediyesi. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  35. ^ "Bolu Belediyesine bir kardeş şehir daha". Bolu Belediyesi. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  36. ^ "Bolu ile Zivinice Belediyeleri Arasında "Kardeş Şehir" Protokolü İmzalandı". Türk Dünyası Belediyeler Birliği. 10 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2017. 
  37. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s "Kardeş Şehirler". Bursa Büyükşehir Belediyesi. 23 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  38. ^ "Fraternity cities" (İngilizce). Sarajevo Official Web Site. 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  39. ^ "Bursa (Türkei). Partnerstadt seit 1971" (Almanca). www.darmstadt.de. 13 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  40. ^ Osnabrück Belediye Başkanı Kardeş Kente Selam Gönderdi 11 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Çanakkale Belediyesi
  41. ^ a b c d Çanakkale Kardeş Şehirler[ölü/kırık bağlantı]
  42. ^ "Çanakkale'ye Gönüllü Giresun Alayı Karargahı Yapılacak". Milliyet. 2 Mart 2015. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2015. 
  43. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r "Kardeş Şehirlerimiz". Denizli Belediyesi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. [ölü/kırık bağlantı]
  44. ^ a b "Denizli`ye 2 Yeni Kardeş Şehir Geldi". Denizli Belediyesi. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  45. ^ "Denizli ile Larisa Kardeş Şehir Oluyor". Denizli Belediyesi. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  46. ^ "An Betzdorf geht kein Weg vorbei" (Almanca). Verbandsgemeindeverwaltung Betzdorf. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  47. ^ "Denizli`ye Güney Kore`den Kardeş Şehir Geldi". Denizli Belediyesi. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  48. ^ Kadınlardan, Vali Erkmen’e ziyaret milliyet.com.tr 29 Haziran 2012 tarihinde erişildi.
  49. ^ a b c "Arşivlenmiş kopya". 28 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2012. 
  50. ^ http://www.haberler.com/edirne-ile-bulgaristan-in-smolyan-kenti-kardes-3684185-haberi/
  51. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2012. 
  52. ^ a b c d e f g h i j k l "Eskişehir′in kardeş şehirleri". Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Resmi Sitesi. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  53. ^ a b c d e "Tepebaşı Belediyesi Kardeş Şehirler". Eskişehir Tepebaşı Belediyesi. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  54. ^ Haberler.com (3 Şubat 2007). "Kırım'ın Simferopol Belediyesi ile Eskişehir'in Tepebaşı Belediyesi "Kardeş Belediye" oldu". 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  55. ^ "Cities Twinned with Duisburg" (İngilizce). www.duisburg.de. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2009. 
  56. ^ Twins2010.com "List of Twin Towns in the Ruhr Destrict" |url= değerini kontrol edin (yardım). © 2009. Erişim tarihi: 28 Ekim 2009. 
  57. ^ "Beytüllahm Belediyesi". www.bethlehem-city.org. 13 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  58. ^ "Sister Cities of Istanbul". 22 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2009. 
  59. ^ Erdem, Selim Efe (1 Temmuz 2009). "İstanbul'a 49 kardeş". Radikal. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2009.  Bilinmeyen parametre |söz= görmezden gelindi (yardım)
  60. ^ "Berlin's international city relations". Berlin Mayor's Office. 8 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2009. 
  61. ^ "Barcelona internacional - Ciutats agermanades" (İspanyolca). © 2006-2009 Ajuntament de Barcelona. 27 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2009.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  62. ^ "Sister cities of Budapest" (Macarca). Official Website of Budapest. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2009. 
  63. ^ www.praha-mesto.cz. "Partner cities". 23 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2008. 
  64. ^ "Saint Petersburg in figures - International and Interregional Ties". Saint Petersburg City Government. 24 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2008. 
  65. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab "Kardeş Kentlerimiz". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 16 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2018. 
  66. ^ "İzmir'e yeni kardeş: Lefkoşa". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 24 Ocak 2019. 27 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2019. 
  67. ^ "Türkiye-Çin ilişkilerinde İzmir dönemi". İzmir Büyükşehir Belediyesi. 6 Eylül 2019. 13 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2019. 
  68. ^ Aliağa Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclisi Toplandı
  69. ^ Aliağa ile Kakanj kardeş şehir oldu
  70. ^ Kimi ile Aliağa Kardeş
  71. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd "İzmir'in 5 kıtada 130 kardeşi var". Yeni Asır. 12 Aralık 2014. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2018. 
  72. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Kardeş şehirlerimiz, Bergama Belediyesi
  73. ^ a b c d e f g h "Avrupalı Bornova". Hürriyet. 25 Mart 2013. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  74. ^ "Çeşme ile Rusya'nın Serpukhov Kenti Kardeş Şehir Oldu..." Çeşme.gen.tr. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  75. ^ "Çiğli'ye Karadağ'dan Kardeş Şehir". Haberler.com. 3 Şubat 2012. Erişim tarihi: 14 Haziran 2020. 
  76. ^ "Güzelbahçe" (Almanca). Stadt Flörsheim am Main. 22 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2018. 
  77. ^ Piriştina'ya Alman konuk ziyareti
  78. ^ Menemen'e, Kardeş Şehri Menemeni'den Ziyaret
  79. ^ Kahramanmaraş belediye sitesi. "Kardeş şehir protokolu imzalandı". 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2013. 
  80. ^ Kahramanmaraş valilik sitesi. "Kahramanmaraş - Trabzon kardeş şehir buluşmaları". 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2013. 
  81. ^ a b c d e f "Kars Belediyesi bu güne kadar yaptığı çalışmaları web sitesinde açıklandı". Kars Belediyesi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  82. ^ Mostar belediye sitesi. "Gradovi prijatelji". 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2013. 
  83. ^ Develi Belediyesinden Fransa’ya kardeş şehir iptali için son uyarı. develi.bel.tr[ölü/kırık bağlantı]
  84. ^ a b Kırıkkale'nin üç kardeşi var (Yenigün Gazetesi) Erişim tarihi: 2 Ağustos 2013.
  85. ^ Kırıkkale, Çin'in Lanzhou Şehri ile Kardeş Şehir Oldu (Milliyet Gazetesi) Erişim Tarihi: 27 Mayıs 2014
  86. ^ Kırklareli Belediye Meclisi 2011 Yılı Temmuz Ayı Toplantıları (Kırklareli Belediyesi) Erişim tarihi: 19 Aralık 2011.
  87. ^ Kırklareli Belediyesi’ne Kardeş Kent Ziyareti (Trakyakent) Erişim tarihi: 19 Aralık 2011.
  88. ^ Kardeş Şehirler Yaz Kampı (Kırklareli Belediyesi) Erişim tarihi: 19 Aralık 2011.
  89. ^ Walldorf Kardeş Şehir Çamlığı Temizlendi[ölü/kırık bağlantı] (Kırklareli Belediyesi) Erişim tarihi: 19 Aralık 2011.
  90. ^ a b c d e f "Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemi (14.08.2006)". Konya Büyükşehir Belediyesi. 25 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. 
  91. ^ "Konya İle Cordoba Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  92. ^ "Konya İle Kazakistan'ın Tarihi Şehri Çimkent "Kardeş Şehir" Oluyor". Konya Büyükşehir Belediyesi. 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  93. ^ "Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemi". Konya Büyükşehir Belediyesi. 11 Haziran 2007. 14 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. 
  94. ^ "Тетово се збратимува со турскиот град Коња" (Makedonca). Утрински весник. 18 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. 
  95. ^ "Kyoto İle Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı, Heyet Japon Parkı'nı Gezdi". Konya Büyükşehir Belediyesi. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  96. ^ "Konya ile Multan Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  97. ^ "Saraybosna ve Konya Kardeş Şehir Oldu". Konya Büyükşehir Belediyesi. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 
  98. ^ "Konya İle Kulob Kardeş Şehir Oldu". Konya Büyükşehir Belediyesi. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  99. ^ "Konya İle Bangladeş'in Sylhet Şehri Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  100. ^ "Konya İle Belh Vilayeti Mezar-ı Şerif Şehri Arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imzalandı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  101. ^ "Konya İle Aden Arasında Kardeş Şehir İlişkileri Başladı". Konya Büyükşehir Belediyesi. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  102. ^ "Üsküp Resmi Sitesi". © 2006-2009 City of Skopje. 30 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2009.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  103. ^ "Manisa Belediyesi Kardeş Şehir Ingolstadt'taydı". Haberler.com. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  104. ^ "Manisa Belediyesi'nden Sürdürülebilir Turizm Atağı". Manisa Belediyesi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  105. ^ "Douala Cameroun West Africa Population make-up and Standard of Living". Cameroon Today. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  106. ^ "Akhisar'a kardeş şehir". Makgoc.org. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  107. ^ "Akhisar ile Karadağ'ın Rozaje Kenti Kardeş Şehir Oldu". Haberler.com. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  108. ^ "KARDEŞ ŞEHİRLERİMİZ". Mardin Belediyesi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  109. ^ "Mardinin Kardeş Şehir Sayısı 12 ' ye Yükseldi". Mardin Belediyesi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  110. ^ "Mardin'le kardeş olduk". İlkhaber. 17 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  111. ^ "Bahçelievler İle Mardin Kardeş Oldu". Haber 34. 28 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  112. ^ "Mardin'e iki kardeş belediye". Mardin Belediyesi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2010. 
  113. ^ "ÇİN GOLMUD ŞEHRİ İLE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI". Mardin Belediyesi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  114. ^ [1]
  115. ^ [2]
  116. ^ | Nevşehir Kardeş Şehirlerle İlişkilerini Geliştiriyor | 18 Ocak 2019
  117. ^ 24 Eylül 2013
  118. ^ 2 Ocak 2020
  119. ^ | Uçhisar ve Cadaujac Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı | 23 Aralık 2016
  120. ^ | Uçhisar ve İskele Belediyesi, Kardeş Şehir Protokolü İmzalıyor | 24 Şubat 2017
  121. ^ a b c d e Kardeş Şehirleri
  122. ^ "Samsun- Bordeaux işbirliği sözleşmesini imzalandı". HaberExen.com. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. [ölü/kırık bağlantı]
  123. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - Kiel". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2010. 
  124. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - Darüsselam". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  125. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - İskele". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  126. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - Kalmar". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  127. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - North little Rock". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  128. ^ "Kardeş Şehirlerimiz - Novosibirsk". Samsun Büyükşehir Belediyesi. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2011. 
  129. ^ "Gorgan ve Samsun kardeş şehir oluyor". rasthaber.com. 29 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2013. 
  130. ^ a b c d e f g h i "Kardeş belediyeler". Tekirdağ Belediyesi Kurumsal Web Sitesi. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  131. ^ Soçi'nin Uluslararası Resmi Sitesi 19 Kasım 2004 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi. The page spotlights similarities of the twin towns to Sochi in that all of them are "summer resorts".
  132. ^ a b c d e f g Trabzon'un kardeş şehirleri 3 Temmuz 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Trabzon Belediyesi. 29 Haziran 2012 tarihinde erişildi.
  133. ^ a b "Zonguldak, Alman ve Yunan 2 Şehir ile Kardeş Şehir Oldu". Haberler.com 6 Ekim 2013. Erişim tarihi: 6 Ekim 2013.  |arşiv-url= hatalı: save command (yardım)
  134. ^ "Kardeş şehir Düren'e jest". Yeni Haber Gazetesi. 05 Aralik 2010. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2010. 
  135. ^ "Kardeş Kent protokolü imzalandı". Şafak Gazetesi. 06 Temmuz 2010. Erişim tarihi: 14 Aralık 2010. 
  136. ^ "Karadeniz Ereğli İlçesi, Romanya'nın Targovişte Kenti ile kardeş Şehir Oldu". Kenthaber.com. Erişim tarihi: 14 Aralık 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  137. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2012. 
  138. ^ a b c "Kardeş Kentlerimiz". 6 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2017. 
  139. ^ "Çaycuma Belediye Başkanı Gülşen, Saray Bosna Belediye Başkanına Plaket Gönderdi". 13 Mayıs 2020 tarihinde |arşiv-url= kullanmak için |url= gerekiyor (yardım) arşivlendi.  "https://www.haberler.com/amp/caycuma-belediye-baskani-gulsen-saray-bosna-4969135-haberi/ " yazısı görmezden gelindi (yardım);
  140. ^ "Çaycuma'nın Yeni Kardeşi Oldu".  "http://www.pusulagazetesi.com.tr/caycumanin-yeni-bir-kardesi-oldu-129433-haberler.html " yazısı görmezden gelindi (yardım); |arşiv-url= hatalı: save command (yardım);
  141. ^ "Çaycuma'nın Bir Kardeş Şehri Daha Oldu".  Bilinmeyen parametre |https://caycuma.bel.tr/index.php?option= görmezden gelindi (yardım); |arşiv-url= hatalı: save command (yardım);