Türkiye'de görevde olan valilerin listesi

Vikimedya liste maddesi

Türkiye'de görevde olan valilerin listesi, Türkiye'de hâlen görevde olan valileri illere göre göstermektedir.

İl plaka kodu Valilik Vali Atanma Tarihi Görev başlangıcı
01 Adana Valiliği Yavuz Selim Köşger 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
02 Adıyaman Valiliği Osman Varol 26 Haziran 2023 28 Haziran 2023
03 Afyonkarahisar Valiliği Kübra Güran Yiğitbaşı 12 Mayıs 2022 18 Mayıs 2022
04 Ağrı Valiliği Mustafa Koç 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
05 Amasya Valiliği Yılmaz Doruk 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
06 Ankara Valiliği Vasip Şahin 27 Ekim 2018 6 Kasım 2018
07 Antalya Valiliği Hulusi Şahin 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
08 Artvin Valiliği Cengiz Ünsal 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
09 Aydın Valiliği Yakup Canbolat 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
10 Balıkesir Valiliği İsmail Ustaoğlu 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
11 Bilecik Valiliği Şefik Aygöl 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
12 Bingöl Valiliği Ahmet Hamdi Usta 10 Ağustos 2023 21 Ağustos 2023
13 Bitlis Valiliği Erol Karaömeroğlu 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
14 Bolu Valiliği Erkan Kılıç 12 Mayıs 2022 18 Mayıs 2022
15 Burdur Valiliği Türker Öksüz 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
16 Bursa Valiliği Mahmut Demirtaş 10 Ağustos 2023 20 Ağustos 2023
17 Çanakkale Valiliği Ömer Toraman 10 Temmuz 2024
18 Çankırı Valiliği Mustafa Fırat Taşolar 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
19 Çorum Valiliği Zülkif Dağlı 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
20 Denizli Valiliği Ömer Faruk Coşkun 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
21 Diyarbakır Valiliği Murat Zorluoğlu 10 Temmuz 2024 12 Temmuz 2024
22 Edirne Valiliği Yunus Sezer 10 Ağustos 2023 21 Ağustos 2023
23 Elazığ Valiliği Numan Hatipoğlu 10 Temmuz 2024 17 Temmuz 2024
24 Erzincan Valiliği Hamza Aydoğdu 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
25 Erzurum Valiliği Mustafa Çiftçi 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
26 Eskişehir Valiliği Hüseyin Aksoy 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
27 Gaziantep Valiliği Kemal Çeber 26 Haziran 2023 3 Temmuz 2023
28 Giresun Valiliği Mehmet Fatih Serdengeçti 10 Ağustos 2023 21 Ağustos 2023
29 Gümüşhane Valiliği Alper Tanrısever 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
30 Hakkâri Valiliği Ali Çelik 10 Ağustos 2023 21 Ağustos 2023
31 Hatay Valiliği Mustafa Masatlı 26 Haziran 2023 27 Haziran 2023
32 Isparta Valiliği Aydın Baruş 12 Mayıs 2022 18 Mayıs 2022
33 Mersin Valiliği Ali Hamza Pehlivan 12 Mayıs 2022 20 Mayıs 2022
34 İstanbul Valiliği Davut Gül 5 Haziran 2023 8 Haziran 2023
35 İzmir Valiliği Süleyman Elban 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
36 Kars Valiliği Ziya Polat 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
37 Kastamonu Valiliği Meftun Dallı 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
38 Kayseri Valiliği Gökmen Çiçek 12 Mayıs 2022 18 Mayıs 2022
39 Kırklareli Valiliği Birol Ekici 12 Mayıs 2022 20 Mayıs 2022
40 Kırşehir Valiliği Hüdayar Mete Buhara 12 Mayıs 2022 18 Mayıs 2022
41 Kocaeli Valiliği İlhami Aktaş 10 Temmuz 2024 22 Temmuz 2024
 
İl plaka kodu Valilik Vali Atanma Tarihi Görev başlangıcı
42 Konya Valiliği Vahdettin Özkan 10 Haziran 2020 18 Haziran 2020
43 Kütahya Valiliği Musa Işın 10 Ağustos 2023 21 Ağustos 2023
44 Malatya Valiliği Seddar Yavuz 10 Temmuz 2024 19 Temmuz 2024
45 Manisa Valiliği Enver Ünlü 10 Ağustos 2023 19 Ağustos 2023
46 Kahramanmaraş Valiliği Mükerrem Ünlüer 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
47 Mardin Valiliği Tuncay Akkoyun 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
48 Muğla Valiliği İdris Akbıyık 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
49 Muş Valiliği Avni Çakır 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
50 Nevşehir Valiliği Ali Fidan 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
51 Niğde Valiliği Cahit Çelik 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
52 Ordu Valiliği Muammer Erol 10 Ağustos 2023 21 Ağustos 2023
53 Rize Valiliği İhsan Selim Baydaş 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
54 Sakarya Valiliği Yaşar Karadeniz 10 Ağustos 2023 21 Ağustos 2023
55 Samsun Valiliği Orhan Tavlı 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
56 Siirt Valiliği Kemal Kızılkaya 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
57 Sinop Valiliği Mustafa Özarslan 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
58 Sivas Valiliği Yılmaz Şimşek 12 Mayıs 2022 18 Mayıs 2022
59 Tekirdağ Valiliği Recep Soytürk 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
60 Tokat Valiliği Abdullah Köklü 18 Temmuz 2024
61 Trabzon Valiliği Aziz Yıldırım 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
62 Tunceli Valiliği Bülent Tekbıyıkoğlu 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
63 Şanlıurfa Valiliği Hasan Şıldak 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
64 Uşak Valiliği Turan Ergün 12 Mayıs 2022 18 Mayıs 2022
65 Van Valiliği Ozan Balcı 12 Mayıs 2022 20 Mayıs 2022
66 Yozgat Valiliği Mehmet Ali Özkan 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
67 Zonguldak Valiliği Osman Hacıbektaşoğlu 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
68 Aksaray Valiliği Mehmet Ali Kumbuzoğlu 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
69 Bayburt Valiliği Mustafa Eldivan 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
70 Karaman Valiliği Hüseyin Engin Sarıibrahim 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
71 Kırıkkale Valiliği Mehmet Makas 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
72 Batman Valiliği Ekrem Canalp 12 Mayıs 2022 20 Mayıs 2022
73 Şırnak Valiliği Cevdet Atay 10 Ağustos 2023 17 Ağustos 2023
74 Bartın Valiliği Nurtaç Arslan 12 Mayıs 2022 18 Mayıs 2022
75 Ardahan Valiliği Hayrettin Çiçek 10 Ağustos 2023 16 Ağustos 2023
76 Iğdır Valiliği Ercan Turan 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
77 Yalova Valiliği Hülya Kaya 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
78 Karabük Valiliği Mustafa Yavuz 10 Ağustos 2023 19 Ağustos 2023
79 Kilis Valiliği Tahir Şahin 10 Ağustos 2023 18 Ağustos 2023
80 Osmaniye Valiliği Erdinç Yılmaz 10 Haziran 2020 19 Haziran 2020
81 Düzce Valiliği Selçuk Aslan 10 Ağustos 2023 19 Ağustos 2023

Ayrıca bakınız

değiştir

Kaynakça

değiştir