Türkiye'de görevde olan valilerin listesi

Türkiye'de görevde olan valilerin listesi, Türkiye'de hâlen görevde olan valileri illere göre göstermektedir.

ListeDüzenle

İl plaka kodu Valilik Vali Görev başlangıcı
01 Adana Valiliği Süleyman Elban 9 Haziran 2020
02 Adıyaman Valiliği Mahmut Çuhadar 9 Haziran 2020
03 Afyonkarahisar Valiliği Gökmen Çiçek 9 Haziran 2020
04 Ağrı Valiliği Osman Varol 9 Haziran 2020
05 Amasya Valiliği Mustafa Masatlı 9 Haziran 2020
06 Ankara Valiliği Vasip Şahin 27 Ekim 2018
07 Antalya Valiliği Ersin Yazıcı 9 Haziran 2020
08 Artvin Valiliği Yılmaz Doruk 27 Ekim 2018
09 Aydın Valiliği Hüseyin Aksoy 9 Haziran 2020
10 Balıkesir Valiliği Hasan Şıldak 9 Haziran 2020
11 Bilecik Valiliği Bilal Şentürk 27 Aralık 2018
12 Bingöl Valiliği Kadir Ekinci 27 Ekim 2018
13 Bitlis Valiliği Oktay Çağatay 27 Ekim 2018
14 Bolu Valiliği Ahmet Ümit 27 Ekim 2018
15 Burdur Valiliği Ali Arslantaş 9 Haziran 2020
16 Bursa Valiliği Yakup Canbolat 27 Ekim 2018
17 Çanakkale Valiliği İlhami Aktaş 9 Haziran 2020
18 Çankırı Valiliği Abdullah Ayaz 9 Haziran 2020
19 Çorum Valiliği Mustafa Çiftçi 27 Ekim 2018
20 Denizli Valiliği Ali Fuat Atik 9 Haziran 2020
21 Diyarbakır Valiliği Münir Karaloğlu 9 Haziran 2020
22 Edirne Valiliği Ekrem Canalp 27 Ekim 2018
23 Elazığ Valiliği Erkaya Yırık 9 Haziran 2020
24 Erzincan Valiliği Mehmet Makas 9 Haziran 2020
25 Erzurum Valiliği Okay Memiş 27 Ekim 2018
26 Eskişehir Valiliği Erol Ayyıldız 9 Haziran 2020
27 Gaziantep Valiliği Davut Gül 27 Ekim 2018
28 Giresun Valiliği Enver Ünlü 9 Haziran 2020
29 Gümüşhane Valiliği Kamuran Taşbilek 27 Ekim 2018
30 Hakkâri Valiliği İdris Akbıyık 27 Ekim 2018
31 Hatay Valiliği Rahmi Doğan 27 Ekim 2018
32 Isparta Valiliği Ömer Seymenoğlu 27 Ekim 2018
33 Mersin Valiliği Ali İhsan Su 21 Haziran 2017
34 İstanbul Valiliği Ali Yerlikaya 27 Ekim 2018
35 İzmir Valiliği Yavuz Selim Köşger 9 Haziran 2020
36 Kars Valiliği Türker Öksüz 27 Ekim 2018
37 Kastamonu Valiliği Avni Çakır 9 Haziran 2020
38 Kayseri Valiliği Şehmus Günaydın 27 Ekim 2018
39 Kırklareli Valiliği Osman Bilgin 18 Mayıs 2018
40 Kırşehir Valiliği İbrahim Akın 14 Mayıs 2018
41 Kocaeli Valiliği Seddar Yavuz 9 Haziran 2020
 
İl plaka kodu Valilik Vali Görev başlangıcı
42 Konya Valiliği Vahdettin Özkan 9 Haziran 2020
43 Kütahya Valiliği Ali Çelik 9 Haziran 2020
44 Malatya Valiliği Aydın Baruş 27 Ekim 2018
45 Manisa Valiliği Yaşar Karadeniz 22 Haziran 2020
46 Kahramanmaraş Valiliği Ömer Faruk Coşkun 9 Haziran 2020
47 Mardin Valiliği Mahmut Demirtaş 9 Haziran 2020
48 Muğla Valiliği Orhan Tavlı 9 Haziran 2020
49 Muş Valiliği İlker Gündüzöz 27 Ekim 2018
50 Nevşehir Valiliği İnci Sezer Becel 9 Haziran 2020
51 Niğde Valiliği Yılmaz Şimşek 13 Haziran 2017
52 Ordu Valiliği Tuncay Sonel 9 Haziran 2020
53 Rize Valiliği Kemal Çeber 27 Ekim 2018
54 Sakarya Valiliği Çetin Oktay Kaldırım 9 Haziran 2020
55 Samsun Valiliği Zülkif Dağlı 9 Haziran 2020
56 Siirt Valiliği Osman Hacıbektaşoğlu 9 Haziran 2020
57 Sinop Valiliği Erol Karaömeroğlu 9 Haziran 2020
58 Sivas Valiliği Salih Ayhan 27 Ekim 2018
59 Tekirdağ Valiliği Aziz Yıldırım 27 Ekim 2018
60 Tokat Valiliği Ozan Balcı 27 Ekim 2018
61 Trabzon Valiliği İsmail Ustaoğlu 27 Ekim 2018
62 Tunceli Valiliği Mehmet Ali Özkan 9 Haziran 2020
63 Şanlıurfa Valiliği Abdullah Erin 21 Haziran 2017
64 Uşak Valiliği Funda Kocabıyık 27 Ekim 2018
65 Van Valiliği Mehmet Emin Bilmez 26 Aralık 2018
66 Yozgat Valiliği Ziya Polat 9 Haziran 2020
67 Zonguldak Valiliği Mustafa Tutulmaz 9 Haziran 2020
68 Aksaray Valiliği Hamza Aydoğdu 9 Haziran 2020
69 Bayburt Valiliği Cüneyt Epcim 18 Temmuz 2019
70 Karaman Valiliği Mehmet Alpaslan Işık 9 Haziran 2020
71 Kırıkkale Valiliği Yunus Sezer 27 Ekim 2018
72 Batman Valiliği Hulusi Şahin 27 Ekim 2018
73 Şırnak Valiliği Ali Hamza Pehlivan 17 Temmuz 2019
74 Bartın Valiliği Sinan Güner 27 Ekim 2018
75 Ardahan Valiliği Hüseyin Öner 9 Haziran 2020
76 Iğdır Valiliği Hüseyin Engin Sarıibrahim 9 Haziran 2020
77 Yalova Valiliği Muammer Erol 27 Ekim 2018
78 Karabük Valiliği Fuat Gürel 27 Ekim 2018
79 Kilis Valiliği Recep Soytürk 27 Ekim 2018
80 Osmaniye Valiliği Erdinç Yılmaz 9 Haziran 2020
81 Düzce Valiliği Cevdet Atay 9 Haziran 2020

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle