Ana menüyü aç

Türk Kara Kuvvetleri komutanları listesi

Vikimedya liste maddesi
(Türk Kara Kuvvetleri Komutanları listesi sayfasından yönlendirildi)

Türk Kara Kuvvetleri'nin komutan ve kurmay başkanlarının listesidir.

İçindekiler

Komutanlar ve Kurmay BaşkanlarıDüzenle

KomutanlarDüzenle

# Komutan Resim Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Orgeneral Nuri Yamut   1 Temmuz 1949 5 Haziran 1950
2 Orgeneral Kurtcebe Noyan   6 Haziran 1950 7 Mayıs 1951
3 Orgeneral Şükrü Kanatlı   28 Aralık 1951 15 Ocak 1954
4 Orgeneral Nurettin Baransel   6 Nisan 1954 28 Mayıs 1954
5 Orgeneral Abdülkadir Seven   10 Temmuz 1954 25 Nisan 1955
6 Orgeneral Hakkı Tunaboylu   13 Eylül 1955 6 Haziran 1956
7 Orgeneral Ahmet Nurettin Aknoz   25 Haziran 1956 16 Eylül 1957
8 Orgeneral Necati Tacan   30 Kasım 1957 28 Temmuz 1958
9 Orgeneral Rüştü Erdelhun   1 Ağustos 1958 21 Ağustos 1958
10 Orgeneral Cemal Gürsel 50px 21 Ağustos 1958 2 Haziran 1960
11 Orgeneral Cevdet Sunay   3 Haziran 1960 2 Ağustos 1960
12 Orgeneral Muzaffer Alankuş   4 Ağustos 1960 6 Ocak 1961
13 Korgeneral Celal Alkoç   6 Mart 1961 26 Haziran 1961
14 Orgeneral Muhittin Önür   31 Ağustos 1961 23 Şubat 1962
15 Orgeneral Mehmet Ali Keskiner   23 Şubat 1962 28 Ağustos 1964
16 Orgeneral Cemal Tural   28 Ağustos 1964 15 Mart 1966
17 Orgeneral Ahmet Refik Yılmaz   21 Mart 1966 23 Ağustos 1968
18 Orgeneral Memduh Tağmaç   23 Ağustos 1968 16 Mart 1969
19 Orgeneral Fikret Esen   18 Mart 1969 28 Ağustos 1969
20 Orgeneral Nazmi Karakoç   28 Ağustos 1969 28 Ağustos 1970
21 Orgeneral Faruk Gürler   28 Ağustos 1970 28 Ağustos 1972
22 Orgeneral Semih Sancar   28 Ağustos 1972 7 Mart 1973
23 Orgeneral Eşref Akıncı   7 Mart 1973 1 Nisan 1976
24 Orgeneral Namık Kemal Ersun   29 Mart 1976 1 Haziran 1977
25 Orgeneral Semih Sancar   1 Haziran 1977 4 Eylül 1977
26 Orgeneral Kenan Evren   5 Eylül 1977 6 Mart 1978
27 Orgeneral Nurettin Ersin   9 Mart 1978 1 Temmuz 1983
28 Orgeneral Necdet Üruğ   1 Temmuz 1983 6 Aralık 1983
29 Orgeneral Ali Haydar Saltık   6 Aralık 1983 12 Ağustos 1985
30 Orgeneral Necdet Öztorun   12 Ağustos 1985 2 Temmuz 1987
31 Orgeneral Necip Torumtay   2 Temmuz 1987 24 Temmuz 1987
32 Orgeneral Kemal Yamak   24 Temmuz 1987 1 Eylül 1989
33 Orgeneral Doğan Güreş   23 Ağustos 1989 6 Aralık 1990
34 Orgeneral Muhittin Fisunoğlu   1 Ocak 1991 30 Ağustos 1993
35 Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı   30 Ağustos 1993 30 Ağustos 1994
36 Orgeneral Mehmet Hikmet Bayar   30 Ağustos 1994 27 Ağustos 1996
37 Orgeneral Hikmet Köksal   27 Ağustos 1996 28 Ağustos 1997
38 Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu   28 Ağustos 1997 27 Ağustos 1998
39 Orgeneral Atilla Ateş   27 Ağustos 1998 25 Ağustos 2000
40 Orgeneral Hilmi Özkök   27 Ağustos 2000 29 Ağustos 2002
41 Orgeneral Aytaç Yalman   27 Ağustos 2002 29 Ağustos 2004
42 Orgeneral Yaşar Büyükanıt   29 Ağustos 2004 25 Ağustos 2006
43 Orgeneral İlker Başbuğ   25 Ağustos 2006 27 Ağustos 2008
44 Orgeneral Işık Koşaner   27 Ağustos 2008 27 Ağustos 2010
45 Orgeneral Erdal Ceylanoğlu   27 Ağustos 2010 29 Temmuz 2011
46 Orgeneral Necdet Özel   29 Temmuz 2011 4 Ağustos 2011
47 Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu   4 Ağustos 2011 23 Ağustos 2013
48 Orgeneral Hulusi Akar   23 Ağustos 2013 17 Ağustos 2015
49 Orgeneral Salih Zeki Çolak   17 Ağustos 2015 23 Ağustos 2017
50 Orgeneral Yaşar Güler   23 Ağustos 2017 10 Temmuz 2018
51 Orgeneral Ümit Dündar   10 Temmuz 2018 Görevde

Kurmay BaşkanlarıDüzenle

# Komutan Resim Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Korgeneral Şahap Gürler   26 Haziran 1949 23 Haziran 1950
2 Korgeneral Hakkı Tunaboylu   1 Temmuz 1950 26 Aralık 1951
3 Korgeneral Selahattin Selışık   27 Aralık 1951 28 Ağustos 1953
4 Korgeneral Yusuf Adil Egeli   2 Eylül 1953 23 Kasım 1953
5 Tümgeneral Muzaffer Alankuş   25 Kasım 1953 1 Ağustos 1955
6 Korgeneral Fasih Kayabalı   12 Eylül 1955 1 Kasım 1956
7 Korgeneral Suat Kuyaş   3 Kasım 1956 27 Ağustos 1958
8 Korgeneral Muzaffer Alankuş   28 Ağustos 1958 1 Haziran 1960
9 Korgeneral Ekrem Akalın   3 Haziran 1960 4 Ağustos 1960
10 Tuğgeneral Memduh Tağmaç   2 Ağustos 1960 28 Ocak 1961
11 Tuğgeneral Zeki İlter   30 Ağustos 1961 12 Ağustos 1962
12 Korgeneral Nazmi Karakoç   8 Ağustos 1962 19 Temmuz 1966
13 Korgeneral Faruk Gürler   4 Ağustos 1966 2 Eylül 1968
14 Korgeneral Kami Güzey   4 Eylül 1968 28 Ağustos 1969
15 Korgeneral Hayati Savaşçı   5 Eylül 1969 26 Ağustos 1972
16 Korgeneral Zeki Erbay   28 Ağustos 1972 30 Ağustos 1973
17 Orgeneral Kenan Evren   17 Ağustos 1973 28 Ağustos 1975
18 Orgeneral Vecihi Akın   15 Ağustos 1975 16 Ağustos 1976
19 Korgeneral Selahattin Çetiner   16 Ağustos 1976 30 Ağustos 1978
20 Orgeneral Mehmet Buyruk   23 Ağustos 1978 12 Ağustos 1982
21 Orgeneral Kemal Yamak   22 Ağustos 1982 15 Ağustos 1985
22 Korgeneral Nazif Oka   13 Ağustos 1985 24 Ağustos 1987
23 Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı   24 Ağustos 1987 1 Ocak 1991
24 Korgeneral Muzaffer Sever   1 Ocak 1991 18 Ağustos 1991
25 Orgeneral Aydın İlter   18 Ağustos 1991 21 Şubat 1993
26 Korgeneral Hüseyin Karacaaslan   22 Şubat 1993 6 Ağustos 1993
27 Korgeneral Atilla Ateş   6 Ağustos 1993 22 Ağustos 1994
28 Orgeneral Doğu Aktulga   22 Ağustos 1994 18 Ağustos 1997
29 Orgeneral Necdet Yılmaz Timur   18 Ağustos 1997 30 Ağustos 2000
30 Orgeneral Şener Eruygur   30 Ağustos 2000 16 Ağustos 2002
31 Orgeneral İlker Başbuğ   16 Ağustos 2002 18 Ağustos 2003
32 Orgeneral Fethi Remzi Tuncel   18 Ağustos 2003 12 Ağustos 2005
33 Orgeneral Ergin Saygun   12 Ağustos 2005 21 Ağustos 2006
34 Orgeneral Avni Atila Işık   21 Ağustos 2006 15 Ağustos 2008
35 Orgeneral Aslan Güner   15 Ağustos 2008 15 Ağustos 2009
36 Orgeneral Bekir Kalyoncu   15 Ağustos 2009 15 Ağustos 2011
37 Korgeneral Salih Zeki Çolak   15 Ağustos 2011 23 Ağustos 2013
38 Orgeneral İhsan Uyar   15 Ağustos 2013 28 Temmuz 2016
39 Korgeneral Şeref Öngay   28 Temmuz 2016 21 Ağustos 2017
40 Korgeneral Metin Gürak   21 Ağustos 2017 10 Temmuz 2018
41 Korgeneral Yavuz Türkgenci   7 Ağustos 2018 Görevde

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle