Tülin Tan

Tülin Tan (d. 10 Aralık 1953, İstanbul) - (ö. 28 Aralık 2018, İstanbul), Türk sinema oyuncusu ve şarkıcı.[1]

Tülin Tan
Tülin tan.jpg
Doğum 10 Aralık 1953(1953-12-10)
İstanbul, Türkiye
Ölüm 28 Aralık 2018 (65 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim Cağaloğlu Lisesi
Meslek Oyuncu, şarkıcı
Etkin yıllar 1975-1988

YaşamıDüzenle

Tan 10 Aralık 1953'te İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Lisesi'nde eğitim gördü. 1975'te Saklambaç Gazetesi tarafından düzenlenen Fotoroman Güzeli Yarışması'nda birinci olarak Yeşilçam'a geçiş yaptı. 1970'li yılların erotik filmlerinde; Aydemir Akbaş, Bülent Kayabaş, Kazım Kartal, Behçet Nacar, Hadi Çaman ve Zerrin Egeliler gibi dönemin usta oyuncularıyla kamera karşısına geçti. 1978 yapımı Kemal Sunal'ın başrolde olduğu İyi Aile Çocuğu adlı filmle tanındı. Son filmi ise 1980 yapımı Mutluluk Reçetesi adlı film oldu. Film kariyerinin ardından şarkıcılığa başlayan Tan dönemin ünlü gazinolarında sahneye çıktı ve "Aşk Dediğin Nedir ki?" adlı birde plak doldurdu.[2][3]

ÖlümüDüzenle

Son yıllarını geçirdiği İstanbul'daki Darülaceze'de 28 Aralık 2018 tarihinde 65 yaşında öldü. Cenazesi Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FilmografiDüzenle

  • Hırsız Milyoner (1977)
  • Kader Çıkmazı: Hayat Kadınları (1978)
  • Sıra Sana Gelecek (1978)
  • Şeytan Köşeyi Döndü (1978)
  • İyi Aile Çocuğu (1978)
  • Beni Mahvettiler (1979)
  • Ağa Düşen Kadın (1979)
  • Mutluluk Reçetesi (1980)

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle