Ana menüyü aç

Symbian cihazları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu, S60 Symbian işletim sistemi ve EPOC üzerinde çalışan kendi öncülleri de dahil olmak üzere Symbian platformu mobil işletim sisteminde (Symbian ^ 1, Symbian ^ 2 ve Symbian ^ 3) çalışan cihazların bir listesidir.[1] Nokia, Arima, BenQ-Siemens, Siemens (Siemens Mobile), Benq, Fujitsu, LG, Motorola, Sony Ericsson, Lenovo, Sendo modelleri vardır.

Model Cihazın tipi Marka Çıkış tarihi İşletim sistemi OS versiyon Çekirdek Kullanıcı arayüzü ve sürüm Yorum
Arima U300 Akıllı telefon Arima Symbian OS 7.0 UIQ 2.0
Arima U308 Akıllı telefon Arima Symbian OS 7.0 UIQ 2.1
Benq P30 Akıllı telefon Benq Symbian OS 7.0 UIQ 2.0
Benq P31 Akıllı telefon Benq Symbian OS 7.0 UIQ 2.1
DoCoMo F-06B Feature phone Fujitsu Symbian^2 9.5 MOAP(S)
DoCoMo F-07B Feature phone Fujitsu Symbian^2 9.5 EKA2 MOAP(S)
DoCoMo F-08B Feature phone Fujitsu Symbian^2 9.5 EKA2 MOAP(S)
Lenovo P930 Akıllı telefon Lenovo Symbian OS 8.0a S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
LG KS10 Akıllı telefon LG Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
LG KT610 Akıllı telefon LG Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
LG KT615 Akıllı telefon LG Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Motorola A920 Akıllı telefon Motorola Symbian OS 7.0 UIQ 2.0
Motorola A925 Akıllı telefon Motorola Symbian OS 7.0 UIQ 2.0
Motorola A1000 Akıllı telefon Motorola Symbian OS 7.0 UIQ 2.1
Motorola M1000 Akıllı telefon Motorola Symbian OS 7.0 UIQ 2.1
Motorola RIZR Z8 Akıllı telefon Motorola Symbian OS 9.2 UIQ 3.1 UIQ 3.1 ilk model
Motorola RIZR Z10 Akıllı telefon Motorola Symbian OS 9.2 UIQ 3.2 UIQ 3.2 ilk model
Nokia 3230 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 3250 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia 3600 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1 version, 1.2
Nokia 3620 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia 3650 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia 3660 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia 5228 Akıllı telefon Nokia Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5230 Akıllı telefon Nokia Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5233 Akıllı telefon Nokia Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5250 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5[2]
Nokia 5320 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 5500 Sport Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia 5530 XpressMusic Akıllı telefon Nokia Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5630 XpressMusic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 5700 XpressMusic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 5730 XpressMusic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 5800 Navigation Edition Akıllı telefon Nokia Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia 5800 XpressMusic Akıllı telefon Nokia Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5 İlk S60 dokunmatik ekran. İlk S60 5.nesil
Nokia 6110 Navigator Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6120 classic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6121 classic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6124 classic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6210 Navigator Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6220 classic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6260 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 6290 Akıllı telefon Nokia 2007 Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia 6600 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, version 2
Nokia 6620 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 6630 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 8.0a S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
Nokia 6650 fold Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6670 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 6680 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 8.0a S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
Nokia 6681 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 8.0a S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
Nokia 6682 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 8.0a S60 2nd Edition, Feature Pack 2, version 2.6
Nokia 6700 slide Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6708 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 7.0 UIQ 2.1
Nokia 6710 Navigator Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6720 classic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6730 classic Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6760 slide Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6790 slide Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6790 surge Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6788 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 6788i Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia 7610 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, Feature Pack 1, version 2.1
Nokia 7650 Akıllı telefon Nokia 2002 Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, version 0.9 Symbian OS ile ilk Nokia; ilk Series 60 (Now S60)) platform cihazı; dahili kamera ile ilk Nokia.
Nokia 7710 Akıllı telefon Nokia Symbian OS S90 S90 tek model
Nokia 9210 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 6.0 S80 v1.0
Nokia 9210i Akıllı telefon Nokia Symbian OS 6.0 S80 v1.0
Nokia 9290 Akıllı telefon Nokia Symbian OS S80 v1.0
Nokia 9300 Akıllı telefon Nokia Symbian OS S80 v2.0
Nokia 9300i Akıllı telefon Nokia Symbian OS S80 v2.0
Nokia 9500 Akıllı telefon Nokia Symbian OS S80 v2.0
Nokia C5-00 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia C5-01 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia C5-03 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia C6-00 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia C6-01 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2
Nokia C7-00 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2
Nokia E5-00 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E50 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E51 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia E52 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E55 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E60 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E61 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E61i Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E62 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E63 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia E65 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E66 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia E7-00 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2
Nokia E70 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia E71 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia E72 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E73 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E75 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia E90 Communicator Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N70 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 8.1a S60 2nd Edition, Feature Pack 3, version 2.8
Nokia N71 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N72 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 8.1a S60 2nd Edition, Feature Pack 3, version 2.8
Nokia N73 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N75 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N76 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N77 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N78 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N79 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N8 Akıllı telefon Nokia 2010 Symbian^3 9.5 EKA2 Symbian^3, version 5.2
Nokia N80 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N81 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N81 8GB Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N82 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N85 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N86 8MP Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N90 Akıllı telefon Nokia 2005 Symbian OS 8.1a EKA1 S60 2nd Edition, Feature Pack 3, version 2.8
Nokia N91 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N91 8GB Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N92 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N93 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N93i Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Nokia N95 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N95 8GB Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Nokia N96 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia N97 Akıllı telefon Nokia 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia N97 mini Akıllı telefon Nokia 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Nokia X5-00 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia X5-01 Akıllı telefon Nokia Symbian OS 9.3 S60 3rd Edition, Feature Pack 2, version 3.2
Nokia X6-00 Akıllı telefon Nokia 2009 Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5 İlk S60 kapasitif dokunmatik ekran
Nokia N-Gage Akıllı telefon and game console Nokia Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Nokia N-Gage QD Akıllı telefon and game console Nokia Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Panasonic X700 Akıllı telefon Panasonic Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, version 2
Panasonic X800 Akıllı telefon Panasonic Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, version 2
Samsung i8910 Akıllı telefon Samsung Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Samsung SGH-D720 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, version 2
Samsung SGH-D728 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, version 2
Samsung SGH-D730 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, version 2
Samsung SGH-G810 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i400 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i408 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i450 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i458 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i520 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i550 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i550w Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i560 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i568 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.2 S60 3rd Edition, Feature Pack 1, version 3.1
Samsung SGH-i570 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 9.1 S60 3rd Edition, version 3
Samsung SGH-Z600 Akıllı telefon Samsung Symbian OS 7.0s S60 2nd Edition, version 2
Sendo X Akıllı telefon Sendo Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Sendo X2 Akıllı telefon Sendo Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2 iptal edildi, çünkü Sendo uygulamaya girdi
DoCoMo SH-07B Feature phone Sharp Symbian^2 9.5 EKA2 MOAP(S)
Siemens SX1 Akıllı telefon Siemens Symbian OS 6.1 S60 1st Edition, Feature Pack 1, version 1.2
Sony Ericsson G700 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 9.1 UIQ 3.0
Sony Ericsson G900 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 9.1 UIQ 3.0
Sony Ericsson M600 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 9.1 UIQ 3.0
Sony Ericsson P800 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 7.0 UIQ 2.0 UIQ 2.0 ilk model
Sony Ericsson P900 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 7.0 UIQ 2.1
Sony Ericsson P910 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 7.0 UIQ 2.1
Sony Ericsson P990 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 9.1 UIQ 3.0 UIQ 3.0 ilk model
Sony Ericsson P1 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 9.1 UIQ 3.0
Sony Ericsson W950 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 9.1 UIQ 3.0
Sony Ericsson W960 Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian OS 9.1 UIQ 3.0
Sony Ericsson Satio Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Sony Ericsson Vivaz Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5
Sony Ericsson Vivaz Pro Akıllı telefon Sony Ericsson Symbian^1 9.4 EKA2 S60 5th Edition, version 5

KaynakçaDüzenle

  1. ^ http://licensing.symbian.org/
  2. ^ Device Details - Nokia 5250. Forum.nokia.com. Retrieved on 2013-12-09.

Dış bağlantılarDüzenle

Ayrıca bakınızDüzenle