Stone Cold Steve Austin

Amerikalı oyuncu, yapımcı ve emekli profesyonel güreşçi

Steven James Anderson (d. 18 Aralık 1964; Austin, Teksas) Amerikalı aktör ve eski profesyonel güreşçi.

Steve Austin
Steve Austin (2010)
Doğum adıSteven James Anderson
Doğum18 Aralık 1964 (58 yaşında)
Austin, Teksas, ABD
Eş(ler)iKathryn Burrhus ​(1990–1992)​
Jeanie Clarke ​(1992–1999)​​
Debra Marshall ​(2000–2003)​​
Kristin Feres ​(e. 2009)
Çocuk(lar)3
Profesyonel güreş kariyeri
Takma ad(lar)ıThe Ringmaster[1]
"Stone Cold" Steve Austin[1]
"Stunning" Steve Austin[1]
"Superstar" Steve Austin[1]
Steve Williams[1]
Boyu1,88 m (6 ft 2 in)
Kilosu114 kg (251 lb)
EğitenChris Adams
Başlangıç30 Eylül 1989
Emeklilik2 Nisan 2022
Steve Austin (2003, Bağdat)

WWE'nin sahibi Vince McMahon'nun sözünü hiç dinlememesiyle ünlüdür. Çoğu defa patronuyla dolaylı yollardan veya doğrudan tartışmış ve kavgaya dönüşmüştür. Fakat birçok başarıya imza atmıştır. Özellikle 30 güreşçinin yer aldığı Royal Rumble turnuvasını 3 defa kazanması büyük başarıdır. Rakiplerini genellikle Stunner adını verdiği özel bir hareketle yener. Sürekli bira içer ve bazen püskürtür. Güreşten emekli olduktan sonra bazı filmlerde oynamıştır. Emekli olma sebebi ise artık titremeye başlaması ve doktorunun ona güreşmesi için izin vermemesidir.

Emeklilikten sonra profesyonel güreş konusunda başta konuk hakem olmak üzere çeşitli işlerde yer aldı. Steve Austin Cyber Sunday 2007'deki Batista vs The Undertaker maçında hakem olarak yer aldı. Bir sonraki senede yani 2008'de yeniden Cyber Sunday'de Batista vs. Chris Jericho maçında hakem olarak yer aldı. 2009'da WWE Şeref Kürsüsü'ne seçilmiştir. 7 Mart 2011'deki Raw'da, WrestleMania XXVII'de yapılacak Jerry Lawler vs Michael Cole maçına özel hakem oldu. Ayrıca WWE 2K16 isimli oyunun kapağında bulunmaktadır. 3 Nisan 2016'daki WrestleMania 32'de The League of Nations ile The New Day arasında yapılan maçtan sonra maçı kazanan The League of Nations'a Shawn Michaels ve Mick Foley ile beraber saldırmışlardır.

Filmografi değiştir

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Beyond The Mat Kendisi Belgesel
2005 The Longest Yard Guard Dunham
2007 The Condemned Jack Conrad
2009 Damage John Brickner
2010 The Expendables Dan Paine
2010 The Stranger The Stranger
2010 Hunt to Kill Jim Rhodes
2010 Whoop Ass Kendisi Kısa film
2011 Recoil Ryan Varrett
2011 Knockout Dan Barnes
2011 Tactical Force Tate
2012 Maximum Conviction Manning
2013 The Package Tommy Wick
2013 Grown Ups 2 Tommy Cavanaugh
2014 Chain of Command Ray Peters
2015 Smosh: The Movie Kendisi
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1998 V.I.P. Kendisi
1998–2002 Celebrity Deathmatch Kendisi Seslendirme
1999–2000 Nash Bridges Jake Cage
2000 Dilbert Kendisi Seslendirme
2005 The Bernie Mac Show Kendisi
2010 Chuck Hugo Panzer
2011 Tough Enough Kendisi
2012–2016 Redneck Island Kendisi
2014–2017 Steve Austin's Broken Skull Challenge Kendisi
2019– Straight Up Steve Austin Kendisi
2020 Undertaker: The Last Ride Kendisi Belgesel
2023– Stone Cold Takes on America Kendisi

Başarıları değiştir

Cauliflower Alley Club

  • Iron Mike Mazurki Award (2012)[2]

Guinness World Records

  • World record: Most wins of the WWE Royal Rumble (3 kez)[3]

Pro Wrestling Illustrated

  • Feud of the Year (1998, 1999) vs. Vince McMahon[4]
  • Match of the Year (1997) vs. Bret Hart in a submission match at WrestleMania 13[4]
  • Most Hated Wrestler of the Year (2001)[4]
  • Most Popular Wrestler of the Year (1998)[4]
  • Rookie of the Year (1990)[4]
  • Wrestler of the Year (1998, 1999, 2001)[4]
  • Ranked No. 1 of the top 500 singles wrestlers in the PWI 500 in 1998 and 1999[5][6]
  • Ranked No. 19 of the top 500 singles wrestlers of the PWI Years in 2003
  • Ranked No. 50 of the top 100 tag teams of the PWI Years with Brian Pillman in 2003
  • Stanley Weston Award (2019)[7]

Professional Wrestling Hall of Fame

  • Class of 2016[8]

World Championship Wrestling

  • WCW World Television Championship (2 kez)[9]
  • WCW United States Heavyweight Championship (2 kez)[10]
  • WCW World Tag Team Championship (1 kez) – Brian Pillman ile[11]
  • NWA World Tag Team Championship (1 kez) – Brian Pillman ile[12]

World Wrestling Federation/World Wrestling Entertainment

  • WWF Championship (6 kez)[13]
  • WWF Intercontinental Championship (2 kez)[14]
  • WWF Tag Team Championship (4 kez) – Shawn Michaels (1), Dude Love (1), The Undertaker (1) ve Triple H (1) ile[15]
  • Million Dollar Championship (1 kez)[16]
  • King of the Ring (1996)[17]
  • Royal Rumble (1997, 1998, 2001)[18]
  • Undisputed WWF Championship #1 Contenders Tournament (2002)
  • Fifth Triple Crown Champion[19][20]
  • Slammy Award (2 kez)
    • Freedom of Speech (1997)[21]
    • Best Original WWE Network Show – Stone Cold Podcast (2015)[22]
  • WWE Hall of Fame (Class of 2009)

Wrestling Observer Newsletter

  • Best Box Office Draw (1998, 1999)
  • Best Brawler (2001)
  • Best Gimmick (1997, 1998)
  • Best Heel (1996)
  • Best on Interviews (1996–1998, 2001)
  • Best Non-Wrestler (2003)
  • Feud of the Year (1997) vs. The Hart Foundation
  • Feud of the Year (1998, 1999) vs. Vince McMahon
  • Match of the Year (1997) vs. Bret Hart in a submission match at WrestleMania 13
  • Most Charismatic (1997, 1998)
  • Rookie of the Year (1990)
  • Tag Team of the Year (1993) with Brian Pillman as The Hollywood Blonds
  • Worst Worked Match of the Year (1991) with Terrance Taylor vs. Bobby Eaton and P.N. News in a Scaffold match at The Great American Bash
  • Wrestler of the Year (1998)
  • Wrestling Observer Newsletter Hall of Fame (Class of 2000)[23]

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b c d e "Steve Austin". Cagematch. 15 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2023. 
  2. ^ Johnson, Steve (18 Nisan 2012). "Austin, Steamboat delight at Cauliflower Alley Club reunion". Slam Wrestling. 3 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2020. 
  3. ^ Glenday, Craig (18 Temmuz 2013). "San Diego Comic-Con – a geeky hotbed of record breaking". Guinness World Records. 26 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2021. 
  4. ^ a b c d e f "PWI Awards". Pro Wrestling Illustrated. Kappa Publishing Group. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2018. 
  5. ^ "Pro Wrestling Illustrated (PWI) 500 for 1998". Internet Wrestling Database. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2012. 
  6. ^ "Pro Wrestling Illustrated (PWI) 500 for 1999". Internet Wrestling Database. 7 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2012. 
  7. ^ "Feud: @JohnnyGargano vs. @AdamColePro, Match: @CodyRhodes vs. @dustinrhodes, Rookie: @FlyinBrianJr. The @OfficialPWI staff is also proud to announce @steveaustinBSR as the Stanley Weston Award winner for lifetime achievement. Order now at http://www.pwi-online.com". 13 Ocak 2020. 17 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2020. 
  8. ^ "Steve Austin & More: International Professional Wrestling Hall Of Fame Class Of 2022 Announced". PW Insider. 13 Mart 2022. 13 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2022. 
  9. ^ Duncan, Royal. "World Television Championship history". Solie. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2008. 
  10. ^ "United States Championship history". WWE. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2008. 
  11. ^ Duncan, Royal. "WCW World Tag Team Championship history". Solie. 9 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2008. 
  12. ^ "NWA World Tag Team Title". Wrestling-Titles.com. 26 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2020. 
  13. ^ "WWE World Championship history". WWE. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2008. 
  14. ^ "Intercontinental Championship history". WWE. 15 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2007. 
  15. ^ "WWE World Tag Team Championship". WWE. 14 Kasım 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2007. 
  16. ^ "Million Dollar Championship". WWE (İngilizce). 26 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2021. 
  17. ^ Sapp, Sean Ross (18 Haziran 2021). "Every King Of The Ring Winner In WWF And WWE History". Fightful. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2021. 
  18. ^ Koontz, Joey (20 Ocak 2020). "Will history be made at the 2020 WWE Royal Rumble?". ESPN. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2021. 
  19. ^ Dunning, Kyle (16 Ağustos 2020). "List of All WWE Grand Slam & Triple Crown Champions in History". eWrestlingNews. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2021. 
  20. ^ "WWE's Triple Crown winners: photos". WWE Official Website. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2021. 
  21. ^ "And the winner is..." WWE. 1 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2018. 
  22. ^ "Full list of 2015 WWE Slammy Award winners". Wrestling Observer Newsletter. 22 Aralık 2015. 16 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2018. 
  23. ^ "Wrestling Observer Hall of Fame". Pro Wrestling Illustrated. Kappa Publishing Group. 5 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2018. 

Dış bağlantılar değiştir