Sofía Gala

Sofía Gala Castiglione (d. 24 Ocak 1987),[1], Arjantinli aktris.

Sofía Gala
Sofía Gala (cropped).jpg
Gala 2014'te
Doğum Sofía Gala Castiglione
24 Ocak 1987 (1987-01-24) (36 yaşında)
Buenos Aires, Arjantin
Milliyet Arjantinli
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1995–günümüz
Evlilik Julián Della Paolera (e. 2012–devam)
Partner(ler) Diego Tuñón (2004-2010)
Çocuk(lar)

Dante Della Paolera Castiglione (d. 2014)

Helena Tuñón (d. 2008)
Akraba Moria Casán (annnesi)

Yaşamı ve kariyeriDeğiştir

Gala, 24 Ocak 1987'de oyuncu Moria Casán ve yapımcı Mario Castiglione'nin kızı olarak Buenos Aires, Arjantin'de doğdu. Sinema ve televizyonla iç içe yetişti.[2] Henüz 13 yaşında annesiyle birlikte çıplak poz vererek ve 15 yaşındayken 38 yaşında bir adamla çıkarak tartışma yarattı.[2]

1995'te çocuk oyuncu olarak kariyerine başladı. İlk önemli oyunculuk deneyimini ise 2004 yılında 17 yaşındayken Los Roldán adlı yapımla yaşadı. 2007'de El resultado del amor adlı filmindeki oyunculuğuyla Gümüş Condor Ödülleri'nde ve Huelva İbero-Amerikan Film Festivali'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu" ödülünü aldı.

FilmografiDeğiştir

Filmler
Yılı Başlık Rolü Notlar
2007 The Effect of Love Mabel "En İyi Çıkış Yapan Aktris" Gümüş Condor Ödülü
Festival de Cine Iberoamericano de Huelva Award for Best Actress
Nominated—Clarín Award for Best Actress
2008 La Ronda Lucía
2008 Rodney Lucía
2009 Piedras Livia
2009 Paco Belén
2010 Tetro María Luisa Film by Francis Ford Coppola
2010 El Sol La Checo (voice)
2012 Everybody Has a Plan Rosa
2017 Alanis Alanis Silver Condor Award for Best Actress
Havana Film Festival Award for Best Actress
San Sebastián International Film Festival: Silver Shell for Best Actress
2019 Lava Debora

TelevizyonDeğiştir

Televizyon
Yılı Başlık Rolü Notlar
1995 Moria Banana Participation in sketches
1996 Atorrantes Reporter
2000 Intratables Reporter
2004 Los Roldán Sofía Estévez Acting debut
2006 El tiempo no para Anita
2008 Mujeres Asesinas Gabriela Episode: "Nina, desconfiada"
2010 Lo que el tiempo nos dejó Nina Episode: "La ley primera"
2011 Historias de la primera vez Luján Episode: "La primera vez que fui padre"
2012 El donante Episode: "Más problemas para Bruno"
2012 Historia clínica Episode: "Ernesto "Che" Guevara: Tantas veces me mataron, tantas veces me morí"
2012 23 pares Ana Orozco 13 episodes

KaynakçaDeğiştir

  1. ^ "Sofía Castiglione". Cinenacional.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2013. 
  2. ^ a b Werchowsky, Florencia (1 Şubat 2005). "Sofía Gala" (İspanyolca). Rolling Stone Argentina. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2013. 

Dış bağlantılarDeğiştir