Sinan Çalışkanoğlu

Türk oyuncu

Sinan Çalışkanoğlu (d. 26 Ocak 1978, İstanbul), Türk sinema, tiyatro, reklam ve dizi oyuncusudur.

Sinan Çalışkanoğlu
Sinan Çalışkanoğlu 2017.jpg
Sinan Çalışkanoğlu (2017)
Doğum 26 Ocak 1978 (1978-01-26) (44 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2002-günümüz
Evlilik
Yeşim Ceren Bozoğlu
(e. 2007; b. 2010)

Tuğba Sarıünal
(e. 2013; b. 2016)

Çiğdem Şen (e. 2018)

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Akademi İstanbul Tiyatro bölümünü bitirdi. Daha sonra Pera Güzel Sanatlar Merkezinde pandomim ve oyunculuk dersleri aldı.

Birçok tiyatro oyununda, dizide, sinema filminde ve reklamda oynamıştır. 2006-2009 yılları arasında atv'de yayımlanmış olan başrolünde Sinem Kobal'ın oynadığı Selena adlı komedi dizisinde Hades adlı kötü bir karakteri oynamıştır. 2 Eylül 2007 tarihinde Yeşim Ceren Bozoğlu ile evlenip 2010 yılında boşanmışlardır. 2012 yılında Show TV'de yayımlanan Türk'ün Uzayla İmtihanı dizisinde Volkan Şahin karakterini oynamıştır. Kanal D'de yayımlanan Şanslı Masa adlı programın Orçun Kaptan ile birlikte moderatörlüğünü yapmıştır. TRT 1'de yayımlanan Gurbette Aşk isimli dizide oynamıştır.

2013 yılında kendisi gibi oyuncu olan Tuğba Sarıünal ile evlenmiştir. Ancak çift 2015 yılının sonlarına doğru boşanmıştır.[1] 52 bölüm Elin Oğlu programını sunmuştur. Program 7 Mayıs 2016 tarihinde sona ermiştir. 2017 yılında Show TV'de yayımlanan Klavye Delikanlıları adlı dizide Veli karakteri ile yer aldı. 2019'dan 2020'ye kadar Güldür Güldür Show adlı programda Çetin karakteri ile çeşitli komedi skeçlerinde rol almıştır.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2005 Beyza'nın Kadınları Kürşat Oyuncu
2006 Polis Haluk Oyuncu
2008 Kirpi Polis Memuru Oyuncu
2008 Osmanlı Cumhuriyeti Piştici 1 Oyuncu
2010 İncir Reçeli Erol Oyuncu
2013 Sabit Kanca Bilgin Oyuncu
2014 İncir Reçeli 2 Erol Oyuncu
2018 Göktaşı Mesut Oyuncu
2018 Ustalar Alemi Kemal Oyuncu
2019 Mucize 2: Aşk Tuğrul Oyuncu
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2002 Sırlar Dünyası Köylü Konuk oyuncu
2003 Bir İstanbul Masalı Yiğit Konuk oyuncu
2003 Hayat Bilgisi Atacan Oyuncu
2004 En Son Babalar Duyar Birol Konuk oyuncu
2004 Görünmez Adam Kıl Hakkı Oyuncu
2005 Ters Köşe Osman Oyuncu
2005 Davetsiz Misafir Megapiksel Yüksel Oyuncu
2006-2009 Selena Hades, Kinyaz, Alamet Hoca Oyuncu
2010 Türk Malı Yarcan Kıymık Oyuncu
2011 Yahşi Cazibe Ejder Taşkın Yardımcı oyuncu
2011-2013 Şanslı Masa Kendisi Sunucu
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı Volkan Oyuncu
2013 Bir Yastıkta Hasan Oyuncu
2013 Kapış Kapış Kendisi Sunucu
2013 Gurbette Aşk Serdar Oyuncu
2013 Bir Yastıkta Kendisi Gurbette Aşk dizisinin devamı
2014 İşler Güçler Serkan Konuk oyuncu
2014-2016 Kertenkele Levent Komiser Yardımcı oyuncu
2015-2016 Elin Oğlu Kendisi Sunucu
2017 Klavye Delikanlıları Veli Oyuncu
2017-2019 İlk Buluşma Kendisi Sunucu
2019 Efsane Aile Kendisi Sunucu
2020 Hanımağa'nın Gelinleri Burak Oyuncu
2022 Pelin'in Mutfağı Kendisi Konuk
2022- Demet Akbağ ile Güldürme Beni Kendisi Oyuncu

Oynadığı reklamlarDüzenle

Rol Aldığı Tiyatro OyunlarıDüzenle

Devlet Tiyatroları Genel MüdürlüğüDüzenle

  • Rüzgarla Yarışan Tay
  • Kısasa Kısas

Tiyatro TiDüzenle

  • Bir Tebessüm

Tiyatro OyuneviDüzenle

Tiyatro KılçıkDüzenle

TiyatroDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle