Shy

Müzik grubu

Shy, 1980 yılında "Trojan" adı altına kurulan bir İngiliz metal grubudur.

Shy
Başladığı yer Birmingham, İngiltere
Tarzlar Hard Rock, Glam Metal, AOR
Etkin yıllar 1983-günümüz
Müzik şirketi RCA Records, MCA Records, Ebony Records, Z Records, MTM Records
Resmî site shyonline.co.uk

BiyografiDüzenle

Öncelerde Trojan olarak bilinen Shy solist Tony Mills,gitarist Steve Harris (Iron Maiden'ın bassçısı olan Steve Harris ile karıştırılmamalıdır)klavyeci Paddy McKenna,bassçı Mark Badrick ve baterist Alan Kelly üyelerini içeriyor. İlk albümleri "Once Bitten...Twice..." 1983 yılında yayınlandı.

Shy önemli çıkışını RCA Records'ta 1985 albümü "Brave the Storm" ile yaptı."Hold On(To Your Love)" singlelarının müzik listelerinde yetersiz kalmasına karşın, bu albüm büyük başarı elde etti.

Grubun 1987 albümü "Excess All Areas" Hollanda'da yapımcı Neil Kernon ile kaydedildi. Albüm, Don Dokken'ın yardımcı söz yazarlığını yapmış Shy'ın en büyük parçasını olan "Break Down The Walls"u içeriyor. Albüm Britanya'da 75.sıraya yükseldi. 1989 yılında "Misspent Youth" adındaki albüm MCA'da kaydedildi. Albüm Roy Thomas Baker ile kaydedildi ve America ve Avrupa turlarıyla desteklendi.

1994 yılına kadar Mills vokalist Jon Francis ile yer değiştirildi. Grubun 1994 albümü "Welcome To The Madhouse" Japonya'da yayınlandı ama başka yerlere dağıtımı başarılı olmadı. Grup 1999 yılında Avrupa'da kaydedilen bir konser albümü ve önceden yayınlanmayan şarkıları içeren 2 albüm yayınladı. Şarkılar ise "Let The Hammer Fall" ve "Regeneration"dır.

Mills gruba 2000'de döndü. 2002'de Shy, Mills'ı içeren "Unfinished Business"adında bir albüm kaydedip yayınladı.

2005 yılında Shy "Sunset And Vine" albümünü MTM Music'te yayınladı. Ayrıca bu albüm Mills'ın daha önceki Mills'ın solo albümünde çalan Joe Basketts'ı -klavye- ve eski iş arkadaşı olan Ian Richardson'ı -gitar- da içeriyor.

2006 yılında Mills Norveçli rock grup TNT ile tanıştı ve TNT'deki solist boşluğunu doldurmak için Shy'dan ayrılıcağını duyurdu. Shy, TNT'yi final turlarında desteklediler.

DiskografiDüzenle

  • Once Bitten...Twice... (1983)
  • Brave the Storm (1985)
  • Excess All Areas (1987)
  • Misspent Youth (1989)
  • Welcome to the Madhouse (1994)
  • Regeneration (1999)
  • Let the Hammer Fall (1999)
  • Live in Europe (1999)
  • Breakaway (2001) (EP)
  • Unfinished Business (2002)
  • Sunset and Vine (2005)
  • Reflections: The Anthology 1983-2005 (2006)
  • Shy (2011)[1]

Şu anki üyeleriDüzenle

Önceki üyeleriDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Shy Official Website 4 Ekim 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., August 2011.

Dış bağlantılarDüzenle