Shirley Douglas

Shirley Jean Douglas "OC" (d. 2 Nisan 1934 –ö. 5 Nisan 2020), Kanadalı kadın aktivist ve oyuncu.[2][3]

Shirley Douglas
Doğum Shirley Jean Douglas
2 Nisan 1934(1934-04-02)
Weyburn, Saskatchewan, Kanada
Ölüm 5 Nisan 2020 (86 yaşında)
Toronto, Ontario, Kanada
Eğitim Kraliyet Oyunculuk Sanatları Akademisi
Meslek Oyuncu, aktivist
Etkin yıllar 1950–2015
Evlilik
Timothy Emil Sicks
(e. 1957; b. 1966)

Donald Sutherland
(e. 1966; b. 1970)
Çocuk(lar)

Kiefer Sutherland, Rachel Sutherland, Thomas Emil Sicks

[1]
Akraba Tommy Douglas
Irma Dempsey

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Douglas 2 Nisan 1934'te Weyburn, Saskatchewan'da doğdu.[4] Rol aldığı yapımlar arasında sinema filmleri; Lolita (1962) ve Dead Ringers (1988) ile televizyon dizisi; Wind at My Back (1996) vb. sayılabilir.[5]

ÖlümüDüzenle

Douglas 5 Nisan 2020'de Toronto, Ontario'da 86. yaş gününden üç gün sonra zatürre hastalığı nedeniyle vefat etti.[6]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1962: Lolita
  • 1988: Dead Ringers
  • 1992: Passage of the Heart
  • 1998: Barney's Great Adventure
  • 2004: Sarah McLachlan: A Life of Music
  • 2015: Canadian Star

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1977: The Lynne Gordon Show
  • 1992: The Hat Squad
  • 1996: Wind at My Back
  • 1996: Flash Gordon
  • 1997: Franklin
  • 2002: Mary Walsh: Open Book

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1953: Half Seas Over
  • 1978: Nellie McClung
  • 1985: Turning to Stone
  • 1993: Shattered Trust: The Shari Karney Story
  • 1995: Johnny's Girl

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Associated Press (5 Nisan 2020). "Canadian Actress and Activist Shirley Douglas Dies at Age 86". The New York Times. New York: The New York Times Company. 7 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2020. 
  2. ^ Sandra Nichols, "Shirley Douglas" 26 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. The Canadian Encyclopedia, May 18, 2009.
  3. ^ Associated Press (5 Nisan 2020). "Canadian actress and activist Shirley Douglas dies at age 86". The Seattle Times. Seattle: The Seattle Times Company. 6 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2020. 
  4. ^ Ahearn, Victoria (5 Nisan 2020). "Actress-activist Shirley Douglas, mother of Kiefer Sutherland, dies at 86". National Post. Toronto: Postmedia Network. Erişim tarihi: 5 Nisan 2020. 
  5. ^ Ouzounian, Richard (9 Şubat 2013). "Shirley Douglas fondly remembers her famous father, Tommy Douglas". Toronto Star. Toronto: Toronto Star Newspapers Ltd. (Torstar). 10 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2018. 
  6. ^ Ahearn, Victoria (5 Nisan 2020). "Actress-activist Shirley Douglas, daughter of medicare's Tommy Douglas, dies". CTV News. Toronto: Bell Media. 

Dış bağlantılarDüzenle