Seyhan Karabay

Seyhan Karabay (22 Şubat 1946, Adana - 17 Nisan 2020[1]), Türk müzisyen. Anadolu rock oluşumu içerisinde yer almıştır.

Karabay, küçüklüğünde başladığı müzik yaşantısını 60'lı yıllarda kurulmuş amatör gruplarla devam ettirmiştir. Beyaz Kelebekler grubunda baterist olarak bulundu. 1968-1970 yıllarında Cem Karaca ile Apaşlar grubunda bas gitar çalmıştır. 1970 yılında Apaşlar grubunun dağılması ile birlikte, 1975 yılına kadar, oluşumunda yer aldığı Kardaşlar grubu ile yola devam etmiştir. Seyhan Karabay, Cem Karaca'dan ayrıldıktan sonra Ersen Dinleten ile birlikte çalışmaya başlamıştır. 1972 yılında Ersen'in çıkışında büyük katkısı olan "Kozan Dağı & Kara Yazı" 45'lik plağında Taner Öngür ve Fehiman Uğurdemir ile birlikte yer almıştır.[2][3][4] 1977 yılında Seyyal Taner ve Sedat Avcı ile 25. Saat adlı grubu kurmuşlardır. Hayatının son yıllarını Bodrum'da kaptanlık yaparak geçirdi. Sarılık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.[5]

DiskografiDüzenle

Cem Karaca & Apaşlar

1968 - Resimdeki gözyaşları / Emrah

1968 - Oy babo / Hikâye

1969 - Bu son olsun / Felek

1969 - Ayrılık günümüz / Gılgamış

1969 - Zeyno

1969 - İstanbul / Neden

Cem Karaca & Kardaşlar

1970 - Dadaloğlu / Kalender

1971 - Kara üzüm / Mehmete ağıt

1971 - Acı doktor

1971 - Kara yılan / Lümüne

1971 - Oy gülüm oy / kara sevda

1971 - Tatlı dillim / Demedim mi

1972 - Askoros deresi / Üryan geldim

Ersen & Kardaşlar

1973 - Çakmağı çak / Güneşe dön çiçeğim

1974 - Metelik / Yine seni tanırım

Seyhan Karabay & Kardaşlar

1974 - Nem kaldı / Edalı gelin

1975 - Kan Davası / Dam Üstünde Çul Serer

Selda Bağcan & Kardaşlar

1974 - Nem Kaldı / Rabbim Ne idim Ne Oldum

1975 - Anayasso/ Bad-ı Sabah

Ünol Büyükgönenç & Kardaşlar

1973 - Deniz üstü köpürür / Çökertme

Fikret Hakan & Kardaşlar

1974 - Löberde / Dostun gülü

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2020. 
  2. ^ https://www.youtube.com/watch?v=Cu2l8qGVFgQ
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2020. 
  4. ^ Spicer, Daniel (2018). The Turkish psychedelic music explosion : Anadolu psych 1965-1980 (İngilizce). Watkins Media. ISBN 978-1912248056. Erişim tarihi: 2 Nisan 2020. 
  5. ^ "Seyhan Karabay hayatını kaybetti!". www.sozcu.com.tr. 7 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2022.