Serkan Çayoğlu

Türk oyuncu

Serkan Çayoğlu (d. 31 Mayıs 1987, Berlin), Türk-Alman manken ve oyuncu.

Serkan Çayoğlu
Doğum 31 Mayıs 1987 (1987-05-31) (35 yaşında)
Berlin, Almanya
Eğitim Erlangen-Nürnberg Üniversitesi
Meslek Oyuncu, manken
Etkin yıllar 2011-günümüz
Kilo 99 kilogram
Evlilik
Özge Gürel (e. 2022)
Ebeveyn(ler) Ümit Çayoğlu
Suna Çayoğlu

HayatıDüzenle

Serkan Çayoğlu, 31 Mayıs 1987 yılında dünyaya geldi. Eğitimini Almanya'da Erlangen Üniversitesi’nin Ekonomi Bölümünde tamamladı. Önceleri modellik yapmayı düşünen Serkan Çayoğlu, bir süre sonra oyunculuğa yöneldi ve Ümit Çırak ve Dolunay Soysert gibi isimlerden profesyonel oyunculuk eğitimi aldı. İlk olarak 2012 yılında Kuzey Güney dizisinin sezon finalinde Merve Boluğur’un İtalya’dan gelen arkadaşı Rafael'i canlandırdı ve sonrasında Zeytin Tepesi’nde rol aldı.

Hande Yener’in “Ya Ya Ya” klibinde de oynadı. 2014 yılında başrollerini Özge Gürel ile paylaştığı Kiraz Mevsimi dizisinde "Ayaz Dinçer" rolünü canlandırdı.[1] Dizi, 2015 yılında final yaptı. 2016 yılında sevgilisi Özge Gürel ile birlikte İtalya'da Verissimo, ardından tek başına İtalya'nın reytingi yüksek programlarından C'è posta per te'ye katıldı. Oyuncu, daha sonra Hayatımın Aşkı dizisinde "Demir Cerrahoğlu" karakteriyle kamera karşısına geçti. Börü dizisinde başrol oyuncusu olarak Kaya rolünde yer aldı. 2019 yılında Halka dizisinde "Cihangir Tepeli" karakterini canlandırdı. 2020 yılında Yeni Hayat dizisinde başrol oyuncusu olarak Adem rolünde oynadı. Son olarak, 2021-202 yılları arasında yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs/Kıbrıs: Zafere Doğru dizisinde başrol olarak Bereli/Ankaralı/Ali İhsan Cenkeri rolünde oynamıştır.

14 Temmuz 2022 tarihinde oyuncu Özge Gürel ile Almanya'nın Karlsruhe şehrinde evlendi.[2]

FilmografisiDüzenle

Sinema filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar
2018 Börü Kaya Ülgen Başrol oyuncusu
2023 Oregon Hakan Başrol oyuncusu
Televizyon dizileri
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2012 Kuzey Güney Rafael Konuk oyuncu Kanal D
2013-2014 Beni Böyle Sev Hakan Yardımcı oyuncu TRT 1
2014 Zeytin Tepesi Burak Altaylı Yardımcı oyuncu Kanal D
2014-2015 Kiraz Mevsimi Ayaz Dinçer Başrol oyuncusu FOX
2016 Hayatımın Aşkı Demir Cerrahoğlu Başrol oyuncusu Kanal D
2018 Börü Kaya Ülgen Başrol oyuncusu Star TV
2019 Halka Cihangir Tepeli Başrol oyuncusu TRT 1
2020 Yeni Hayat Adem Şahin Başrol oyuncusu Kanal D
2021-2022 Bir Zamanlar Kıbrıs/
Kıbrıs: Zafere Doğru
Bereli / Ankaralı/
Ali İhsan Cenkeri
Başrol oyuncusu TRT 1
Yakında Gülcemal Başrol oyuncusu FOX
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
Yakında Ah Belinda Serkan Başrol oyuncusu Netflix

ÖdülleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım Notlar
Kazandı 2015 Yakın Doğu Üniversitesi Video Müzik Ödülleri Yılın En İyi Çıkış Yapan Oyuncusu Kiraz Mevsimi
Kazandı 2015 KTÜ Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Kiraz Mevsimi
Adaylık 2015 Altın Kelebek Ödülleri En Yakışan Çift Kiraz Mevsimi Özge Gürel ile
Kazandı 2016 YBU Medya Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Kiraz Mevsimi
Adaylık 2016 Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Komedi Oyuncusu Hayatımın Aşkı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Özge Gürel ile Serkan Çayoğlu müjdeyi verdi". CNN Türk. 16 Ağustos 2018. 7 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2020. 
  2. ^ "Serkan Çayoğlu ile Özge Gürel'den Almanya'da nikah, İtalya'da düğün". Birsen Altuntaş. 14 Temmuz 2022. 14 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2022. 

Dış BağlantılarDüzenle