Sergey Bondarçuk

Sergei Bondarchuk, Sarajevo, 29. november 1969. Movie premier Battle of Neretva by Stevan Kragujevic.JPG

Sergey Fedoroviç Bondarçuk (Rusça: Серге́й Фё́дорович Бондарчу́к, Ukraynaca: Сергі́й Фе́дорович Бондарчу́к, d. 25 Eylül 1920, Byelozersk, Ukrayna SSC, SSCB - 20 Ekim 1994, Moskova, Rusya), Sovyet/Rus oyuncu, sinema yönetmeni ve senarist.

FilmografiDüzenle

Yönetmen olarak bazı filmleri

  • İnsanın Yazgısı (1959; Sudba Çeloveka)
  • Savaş ve Barış (1965–1967; Voyna i mir)
  • Waterloo (1970)
  • Vatanları İçin Öldüler (1975; Oni srajalis za rodinu)
  • Step (1978)
  • Boris Godunov (1986)

Dış bağlantılarDüzenle