Ana menüyü aç

Sergej Ćetković (d. 8 Mart 1976, Podgorica), Karadağlı şarkıcıdır.

Sergej Ćetković
Genel bilgiler
Doğum adı Sergej Ćetković
Doğum 8 Mart 1976 (1976-03-08) (43 yaşında)
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Podgorica, Karadağ, Yugoslavya SFC
Tarzlar Pop
Meslekler Şarkıcı
Etkin yıllar 1998–günümüz
Resmî site www.sergejcetkovic.com

Sergej Ćetković, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Karadağ'ı "Moj svijet" adlı şarkıyla temsil etmiştir.[1]

BiyografiDüzenle

Sergej Ćetković, 8 Mart 1976 tarihinde Yugoslavya'nın Titograd şehrinde doğmuştur.

Sergej, yedi yaşında müzikle ilgilenmeye başlamıştır. ilk katılımını Karadağ'ın genç gruplarında Vatrena srca adlı şarkıyı söyleyerek başlamıştır. daha sonra Profesyonel müzik yaşamına ilk adımını Sunčane skale adlı festivalde Bila si ruža adlı şarkıyı söyleyerek başlamıştır. 2 yıl sonra ilk solo albümü olan Kristina'yı Aralık 2000 tarihinde yayımlamıştır. 2 yıl sonra ilk CD çalışmasını Budi mi voda Aralık 2002 tarihinde 12 yeni şarkı ile birlikte Goraton adlı şirketle yayımlamıştır. 2003 yılında Budva'nın festivallerinden olan Budvanski festival adlı festivale Postojim i ja adlı şarkıyla katılmış, ve bu festivali kazanmıştır. 2005 yılında Goraton şirketi En iyiler derlemesini yayımlamıştır.

2007 yılında Sergej, Üçüncü CD çalışması olan Kad ti zatreba' 'yı 10 yeni şarkıyla tanıtmıştır. En Popüler şarkısı Pogledi u tami 'dir.

2014 Eurovision Şarkı YarışmasıDüzenle

Karadağ'ın devlet kanalı (RTCG), KaradağDanimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılacak 2014 Eurovision Şarkı Yarışması için Sergej Ćetković'i görevlendirmiştir.[2] Sergej Ćetković, "Moj svijet" adlı şarkıyı seslendirmiştir. Yarı finalden 63 puanla yedinci olarak finale yükselen Karadağ, yarışma tarihinde ilk kez finalde yarışmıştır ve 37 puanla 19. olmuştur.

DiskografiDüzenle

  • Kristina (2000)
  • Budi mi voda (2003)
  • Kad ti zatreba (2005)
  • Pola moga svijeta (2007)
  • 2 minuta (2010)

DerlemelerDüzenle

  • The best of (2005)
  • Sergej Live (2006)
  • Balade (2011)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Fisher, Luke (28 Kasım 2013). "Montenegro sends Sergej Ćetković to Eurovision". escdaily. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2013. 
  2. ^ "Sergej predstavnik Crne Gore". RTCG. 19 Kasım 2013. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle

Önce gelen:
"Igranka"
Who See
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Karadağ
2014
Sonra gelen:
Knez