Serdar Orçin

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.

Serdar Orçin (d. 21 Ocak 1976; Bayburt), Türk oyuncu.

Serdar Orçin
Doğum 21 Ocak 1976 (1976-01-21) (44 yaşında)
Bayburt, Türkiye
Meslek Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1996-günümüz

YaşamıDüzenle

Tiyatroya Mehmed Meyazıd Lisesi Lise'sinde başladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro okudu. 1999'da mezun oldu. 2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları girdi. Oyunculuk hayatı boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nın yanı sıra birçok Tiyatro'da çalıştı. Çalıştığı tiyatrolar içinde İstanbul Devlet Tiyatrosu, D.A.T. production, Yayla Sanat Merkezi, Yeditepe Oyuncuları, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu vardır. İstanbul Kraliyet Tiyatrosu'nun kuruluş çalışmalarında bulunmuş ve ilk oyununda oynamıştır. 2000 yılından bu yana yeni dönem Türk Sineması'nda birçok Sinema filminde oynamıştır. Ulusal festivallerin yanı sıra Cannes, Montreal, BFI London gibi uluslararası festivallerde başarı kazanmış yapımlarda yer almıştır. Baş rolünü paylaştığı "CAN" filmi Sundance Film festivali uluslararası yarışma bölümü'ne Türkiye'den katılan ilk film olup Jüri özel ödülüyle dönmüştür. 2007 yılında ağır bir trafik kazası geçirmiştir. Televizyon'da Dizi filmlerde de oyunculuk yapmaktadır. 2014'te Akıl Kârı adlı yarışmada jüri görevi yapmıştır.

Sahip olduğu ödüllerDüzenle

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Film Rol Notlar
1999 Üçüncü Sayfa Ev Sahibinin Oğlu
2000 Artık Çok Geç Karslı
2000 Köçek Recep
2001 Yazgı Musa
2002 Sır Çocukları Ziya
2002 Gülbeyaz Tahir Demiroğlu
2002 Abdülhamit Düşerken Mustafa Kemal
2003 Mühürlü Güller Esat
2003 Bekleme Odası Kerem
2004 Hayalet Yusuf
2005 Gümüş Onur
2005 Tombala İsa
2005 Yolda / Rüzgâr Geri Getirirse Sedat
2007 Barda 45
2008 Ali'nin Sekiz Günü Ali
2008 Ölüler
2009 Haneler
2011 Mükemmel Çift Rafet Dereci
2011 Devrimden Sonra
2011 İz Bekir
2011 Can Cemal
2012 Gözetleme Kulesi Seslendirme
2013 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 Onbaşı Sami
2012-2013 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Barbaros
2013 Galip Derviş Ercan Karcı Konuk Oyuncu
2013 Karnaval Ali Sinan (Aliş)
2014 Muhteşem Yüzyıl Sinan Paşa
2014 İtirazım Var Ferdi
2014 Beş Kardeş Kudret
2016 Oyunbozan
2017 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Mert
2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi Dimitrios Paleologos
2018 Borç Tufan
2020 İki Gözüm Ahmet