Sedef Avcı

Türk oyuncu ve model

Sedef Avcı Kasabalı (d. 22 Ocak 1982, İstanbul[3]), Türk oyuncu ve modeldir.

Sedef Avcı
Doğum22 Ocak 1982 (42 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu, Model
Etkin yıllar1997-günümüz
Evlilik
Çocuk(lar)Can Kasabalı
(d. 2013)[1][2]

Kanal D'de yayınlanan Menekşe ile Halil, daha sonra Show TV ve atv'de yayımlanan Ezel adlı dizilerdeki rolleriyle tanınmaktadır.[3]

Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümü mezunu olan Sedef Avcı, Gaye Sökmen Ajansı'na bağlı olarak mankenlik yapmıştır. 1997 Elite Model Look birincisidir. Model ve oyuncu Kıvanç Kasabalı ile evlidir.[3][4]

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol
2007 Hayattan Korkma Kardem
2009 Romantik Komedi Esra
2013 Romantik Komedi 2
2015 Aşk Olsun Pınar
Televizyon
Yıl Yapım Rol
1997 Böyle mi Olacaktı Deniz
2005 Yanık Koza Balım
2007-2008 Menekşe ile Halil Menekşe
2007-2009 Yaprak Dökümü Selin
2009-2010 Ezel Bahar Tezcan
2010 Umut Yolcuları Aslı
Arka Sokaklar
2011 Mazi Kalbimde Yaradır Müjgan
2012 Esir Şehrin Gözyaşları - Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi Şirin
2014 Boynu Bükükler Melek
2015 Bedel Begüm
2017 Evlat Kokusu Zümrüt
Çember: Oyunu Bozuyorum Deniz Bayraktar/
Nazlı Balamir
2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi Leyla Hatun
2018-2019 Payitaht: Abdülhamid Hemşire Zeynep
2021 Menajerimi Ara Kendisi
2021-2022 Elkızı Zeliha Bozdağlı
2022-2023 Çöp Adam Berrin
İnternet
Yıl Yapım Rol
2021 Hükümsüz Meryem
Yakında Adsız Aşıklar İzlem

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Sedef Avcı anne oldu". Hürriyet. 5 Ekim 2013. 8 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2015. 
  2. ^ https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ilk-aile-pozu-25134433 [yalın URL]
  3. ^ a b c "Hayalim Jude Law". Hürriyet. 23 Mart 2010. 25 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2010. 
  4. ^ "Defile gibi düğün". Sabah. 1 Ağustos 2005. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2012. 

Dış bağlantılar değiştir