Savaş filmleri ve TV programları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste, belgeseller gibi TV serisi, TV mini serisi ve dram dahil olmak üzere tüm savaş filmlerini kapsayan listedir.

Film listeleri
Aksiyon
Bilimkurgu
Dram
Felaket
Hayalet
Korku
Korku komedisi
LGBT
Savaş
Biyografik

Antik Yunanistan (MÖ 1100–MÖ 146)Düzenle

Büyük İskender'in savaşları (MÖ 338–MÖ 325)Düzenle

özel

Çin-Hiung-nu Savaşı (MÖ 133–MS 89)Düzenle

  • Mulan (1998), animated film

Roma Cumhuriyeti ve Roma İmparatorluğunun savaşlarıDüzenle

Anglosaksonların İngiltere'ye istilasıDüzenle

Reconquista (718–1492)Düzenle

Haçlı Seferleri (1095–1272)Düzenle

Peipus Gölü Muharebesi (1242)Düzenle

İskoçya Bağımsızlık Savaşı (1296–1328), (1332–1357)Düzenle

Yüz Yıl Savaşı (1337–1453)Düzenle

Hus Savaşları (1419–1434)Düzenle

Sengoku Dönemi (1493–1573)Düzenle

Mactan Muharebesi (1521)Düzenle

Osmanlı'nın Macaristan'ı fethi (1532)Düzenle

Azuchi-Momoyama Dönemi (1568–1603)Düzenle

Saint-Barthélemy Katliamı (1572)Düzenle

Otuz Yıl Savaşı (1618–1648)Düzenle

ABD-Kızılderili savaşı (1622–1898)Düzenle

İngiliz İç Savaşı (1642–1651)Düzenle

Khmelnytsky Ayaklanması (1648–1654)Düzenle

Kuzey Savaşı (1655–1661)Düzenle

Skane Savaşı (1675–1679)Düzenle

Büyük Kuzey Savaşı (1700–1721)Düzenle

  • Sluga Gosudarev (The Sovereign's Servant) (2007) (СЛУГА ГОСУДАРЕВ in Russia)

Yedi Yıl Savaşı (1756–1763) ve Fransız ve Kızılderili Savaşı (1754–1763)Düzenle

Amerikan Bağımsızlık Savaşı (1775–1783)Düzenle

Fransız Devrim Savaşı (1792–1802)Düzenle

  • Hornblower (1998–2003 TV series), first four episodes (The Duel, The Fire Ships, The Duchess and the Devil, The Wrong War)
  • Napoleon (2002) (TV mini-series), early half of first episode showing Napoleon's first Italian campaign and the Battle of Arcole
  • Napoleon and Josephine: A Love Story (1987) (TV mini-series), early segment of miniseries showing Napoleon's Egyptian campaign

Napolyon Savaşları (1803–1815)Düzenle

Britanya-Amerika Savaşı (1812)Düzenle

Texas Bağımsızlık Savaşı (1835–1836)Düzenle

Afyon Savaşları (1839–1842, 1856–1860)Düzenle

Meksika–Amerika Savaşı (1846–1848)Düzenle

Kırım Savaşı (1853–1856)Düzenle

Hindistan İsyanı (1857) ve Hindistan'daki sömürgecilikle çatışmalar (1857)Düzenle

  • Gunga Din (film) (1939), suppression of the Thugees and local rebellions
  • Lives of a Bengal Lancer (1935), about suppressing rebellious Indians towards the end of the 19th century
  • Mangal Pandey: The Rising, about the 1857 mutiny
  • Wee Willie Winkie (1936), features British forces suppressing Indian rebels, but the focus on child star Shirley Temple may cause many to exclude this film from a 'war film' category)

Nikaragua İç SavaşıDüzenle

Amerikan İç Savaşı (1861–1865)Düzenle

(Ayrıca bakınız: Amerikan İç Savaşı filmleri)

Fransa'nın Meksika'ya müdahalesi (1861–1867)Düzenle

Fransa-Prusya Savaşı (1870–1871)Düzenle

  • Champ d'honneur (Field of Honor) (1987)

Satsuma İsyanı (1877)Düzenle

Zulu Savaşı (1879–1879)Düzenle

Birinci Boer Savaşı (1880–1881)Düzenle

Mehdi Savaşı (1881–1899)Düzenle

Afrika’da sömürgecilik (1880s–1914)Düzenle

Filipinler Devrimi (1896–1898)Düzenle

İspanya-Amerika Savaşı (1898)Düzenle

Filipinler–Amerika Savaşı (1899–1902/1913)Düzenle

İkinci Boer Savaşı (1899–1902)Düzenle

Boxer Ayaklanması (1899–1901)Düzenle

Rus-Japon Savaşı (1904–1905)Düzenle

1905 Rus Devrimi (1905)Düzenle

Meksika Devrimi (1910–1928)Düzenle

I. Dünya Savaşı (1914–1918)Düzenle

Ayrıca bakınız: I. Dünya Savaşı filmleri

Ekim Devrimi ve Rus İç Savaşı (1917–1921)Düzenle

Latviya Bağımsızlık Savaşı (1918–1920)Düzenle

Estonya Bağımsızlık Savaşı (1918–1920)Düzenle

Türk İstiklâl Harbi (1919–1922)Düzenle

Kurtuluş Savaşı ile ilgili Türk filmleri ve TV dizileri için Kurtuluş Savaşı ile ilgili filmler maddesine bakınız

İrlanda Bağımsızlık Savaşı (1919–1921)Düzenle

Çin-Japon Savaşı (1937–1945)Düzenle

Çin İç Savaşı (1927–1950)Düzenle

İspanya İç Savaşı (1936–1939)Düzenle

II. Dünya Savaşı (1939–1945)Düzenle

Ayrıca bakınız: II. Dünya Savaşı filmleri

Litvanya'da Partizan Savaşı (1944–1953)Düzenle

Ukrayna'da Partizan Savaşı (1940–1950)Düzenle

İkinci Dünya Savaşı sonralarıDüzenle

Soğuk Savaş (1947–1991)Düzenle

(Ayrıca bakınız: Soğuk Savaş filmleri)

Üçüncü Dünya'da paralı askerlerDüzenle

Hindistan-Pakistan savaşları ve çatışmaları (1947–1999)Düzenle

1948 Arap-İsrail Savaşı (1948–1949)Düzenle

Kore Savaşı (1950–1953)Düzenle

(Ayrıca bakınız: Kore Savaşı filmleri)

Mau Mau İsyanı (1952–1960)Düzenle

Cezayir Bağımsızlık Savaşı (1954–1962)Düzenle

Vietnam Savaşı (1959–1975)Düzenle

Ayrıca bakınız: Vietnam Savaşı filmleri

Hindistan-Çin Savaşı (1962)Düzenle

Rodesya Savaşı (1964–1979)Düzenle

Kamboçya İç Savaşı (1967–1975)Düzenle

Filipinler'deki İslami ayaklanmalar (1970–günümüz)Düzenle

Güneydoğu Asya'daki savaşlar (Vietnam Savaşı hariç)Düzenle

Lübnan İç Savaşı (1975–1977)Düzenle

Entebbe Operasyonu (1976)Düzenle

Sovyet-Afgan Savaşı (1979–1989)Düzenle

İran-Irak Savaşı (1980–1988)Düzenle

El Salvador İç Savaşı (1980–1992)Düzenle

Falkland Savaşı (1982)Düzenle

Grenada'nın İşgali (1983)Düzenle

Somali İç Savaşı (1988-günümüz)Düzenle

Ruanda İç Savaşı (1990–1993)Düzenle

Körfez Savaşı (1990–1991)Düzenle

Ayrıca bakınız: Körfez Savaş filmleri

Sierra Leone İç Savaşı (1991–2002)Düzenle

Hırvatistan Bağımsızlık Savaşı (1991–1995)Düzenle

Bosna Savaşı (1992–1995)Düzenle

Birinci Çeçen-Rus Savaşı (1994–1996)Düzenle

Suudi Arabistan'daki ayaklanmalar (1995–Günümüz)Düzenle

Kosova Savaşı (1998–1999)Düzenle

İkinci Liberiya İç Savaşı (1999–2003)Düzenle

İkinci İntifada (2000–2008)Düzenle

Joint Chiefs of StaffDüzenle

  • E-Ring (2005-2006) (TV series)

11 Eylül saldırıları (2001)Düzenle

Afganistan, Irak v.s.Düzenle

Afganistan Savaşı (2001–günümüz)Düzenle

Magreb'deki ayaklanmalar (2002–günümüz)Düzenle

Operation Enduring Freedom – Filipinler (2002–günümüz)Düzenle

Irak Savaşı (2003)Düzenle

Pakistan'daki terörle savaşDüzenle

FMLNDüzenle

Karen AyaklanmasıDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ 100 Days (2001) - IMDb sayfası
  2. ^ Snijeg (2008) - IMDb sayfası