Sara Allgood

İrlandalı sinema oyuncusu (1880 – 1950)

Sara Allgood (d. 30 Ekim 1880, Dublin - ö. 13 Eylül 1950, Woodland Hills, Kaliforniya), İrlanda asıllı Amerikalı kadın tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Sara Allgood
DoğumSarah Ellen Allgood
30 Ekim 1880(1880-10-30)
Dublin, İrlanda
Ölüm13 Eylül 1950 (69 yaşında)
Woodland Hills, Kalifornia, ABD
Defin yeriHoly Cross mezarlığı, Culver City, California
MeslekOyuncu
Etkin yılları1918–1950
Evlilik
Gerald Henson
(e. 1916; ö. 1918)
Çocuklar1
AkrabalarMaire O'Neill (Kardeşi)

Hayatı değiştir

Dublin doğumlu oyuncu İrlanda Ulusal Tiyatro Topluluğu üyesidir. Sanat yaşamı tiyatro ile başkamış ABD'ye gelerek sinema filmlerinde rol aldı. 1940'lı yıllarda Alfred Hitchcock yapımı korku-gerilim filmlerinde yer alan oyuncu 13 Eylül 1950'de 69 yaşında öldü.

Filmografia (seçme) değiştir

  • Blackmail (1929)
  • Juno and the Paycock (1930)
  • The Passing of the Third Floor Back (1935)
  • Sabotage (1936)
  • Kathleen Mavourneen (1937)
  • How Green Was My Valley (1941) - Oscar Ödülüne aday gösterilmiştir.
  • O Médico e o Monstro (1941)
  • That Hamilton Woman! (1941)
  • The War Against Mrs. Hadley (1942)
  • This Above All (1942)
  • Jane Eyre (1944)
  • Kitty (1945)
  • The Spiral Staircase (1946)
  • The Accused (1948)

Kaynakça değiştir

Dış bağlantılar değiştir