Samuel Hadida

Samuel Hadida (d. 17 Aralık 1953; Kazablanka, Fas ; ö. 26 Kasım 2018; Santa Monica, Kaliforniya, ABD), Fas asıllı Fransız film yapımcısı. Paris Üniversitesi mezunudur.[1][2]

Samuel Hadida
Doğum 17 Aralık 1953(1953-12-17)
Kazablanka, Fas
Ölüm 26 Kasım 2018 (64 yaşında)
Santa Monica, Kaliforniya, ABD.

Kariyeri ve ölümüDüzenle

Aralarında kült olmuş korku klasiği "Silent Hill" ve "Resident Evil" gibi yapımların bulunduğu 70'in üzerinde projede yer almıştır. Fas asıllı Fransız film yapımcısı Samuel Hadida yaşamını sürdürdüğü Kaliforniya'da 26 Kasım 2018'de 64 yaşında ölmüştür.[3][4]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1993: Only the Strong
  • 1993: True Romance
  • 1993: Killing Zoe
  • 1995: Crying Freeman
  • 1997: Inferno
  • 1999: The Big Brass Ring
  • 2001: Le Pacte des Loups
  • 2002: Spider
  • 2004: The Bridge of San Luis Rey
  • 2004: Turn Left at the End of the World
  • 2005: Domino
  • 2006: Silent Hill
  • 2007: Resident Evil: Extinction
  • 2009: The Imaginarium of Doctor Parnassus
  • 2010: Resident Evil: Afterlife
  • 2010: Return to Castle Wolfenstein
  • 2012: Resident Evil: Retribution
  • 2016: Resident Evil: The Final Chapter
  • 2018: Love Addict von Frank Bellocq
  • 2018: Le Flic de Belleville von Rachid Bouchareb

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Keslassy, Elsa. "Metropolitan FilmExport at 35: Hadida Brothers Build France Distributor Into Major Indie Player". Variety. 28 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2017. 
  2. ^ Gaudiosi, John. "Resident Evil And Silent Hill Producer Samuel Hadida Talks Wolfenstein And Onimusha Movies". Forbes. 4 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2018. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle