Sable (güreşçi)

Amerikalı güreşçi ve sinema oyuncusu

Rena Marlette Greek (d. 8 Ağustos 1967; Jacksonville, Florida) Amerikalı eski aktris, model ve profesyonel güreşçi.

Sable
Sable (Aralık 2003, Bağdat)
Doğum adıRena Marlette Greek
Doğum8 Ağustos 1967 (56 yaşında)
Jacksonville, Florida, ABD
Eş(ler)iWayne Richardson (1987–1991)​
Marc Mero ​(1994–2004)​
Brock Lesnar ​(e. 2006)
Çocuk(lar)3
Profesyonel güreş kariyeri
Boyu1,70 m (5 ft 7 in)
EğitenMarc Mero
Başlangıç31 Mart 1996
Emeklilik10 Ağustos 2004
Sable (Nisan 1998, Manchester)
Sable (2003)

Hayatı değiştir

Rena Marlette Greek, 8 Ağustos 1967 tarihinde Jacksonville, Florida'da dünyaya geldi. 1987 yılında Wayne W. Richardson ile evlendi. 1988 yılında Mariah adında bir kızları dünyaya geldi. 19 Ekim 1991 tarihinde eşi Wayne W. Richardson sarhoşken araba kullanması sonucunda hayatını kaybetti. 1993 yılında Marc Mero ile tanıştı. 1994 yılında Marc Mero ile evlendikten sonra WWF aracılığıyla profesyonel güreş işine adım attı. 2004 yılında evlilikleri sona erdi. Ocak 2006'da Brock Lesnar ile nişanlandı. 6 Mayıs 2006 tarihinde Brock Lesnar ile evlendi. 3 Haziran 2009 tarihinde Turk adında bir oğulları dünyaya geldi. 21 Temmuz 2010 tarihinde Duke adında bir oğulları dünyaya geldi.

Profesyonel gürel kariyeri değiştir

World Wrestling Federation (1996–1999) değiştir

31 Mart 1996 tarihli WrestleMania XII etkinliğinde seyircilerin arasında görünerek çıkış yaptı. 1997 yılına kadar Marc Mero'nun menajeri olarak kaldı. 29 Mart 1998 tarihli WrestleMania XIV etkinliğinde Marc Mero ile birlikte Goldust ve Luna Vachon ile karşılaştı ve yendi. 30 Ağustos 1998 tarihli SummerSlam etkinliğinde Edge ile birlikte Jacqueline ve Marc Mero ile karşılaştı ve yendi. 15 Kasım 1998 tarihli Survivor Series etkinliğinde Jacqueline ile "WWF Women's Championship" unvanı için karşılaştı ve maçı kazanarak yeni şampiyon oldu. 28 Aralık 1998 tarihli Raw etkinliğinde Luna Vachon tarafından saldırıya uğradı. 24 Ocak 1999 tarihli Royal Rumble etkinliğinde Luna Vachon ile kemerin ortada olduğu bir maçta karşılaştı ve yendi. 28 Mart 1999 tarihli WrestleMania XV etkinliğinde Tori ile karşılaştı ve yendi.

World Wrestling Entertainment (2003–2004) değiştir

3 Nisan 2003 tarihli SmackDown etkinliğinde heel olarak şirkete geri döndü. 18 Mayıs 2003 tarihli Judgment Day etkinliğinde Torrie Wilson ile bir bikini yarışmasında karşılaştı. Sable daha büyük alkış aldıktan sonra Torrie Wilson iç çamaşırını çıkardı ve altındaki daha küçük bir bikini ortaya çıktı. Özel hakem Tazz yarışmanın kazananını Torrie Wilson olarak belirledi. 27 Temmuz 2003 tarihli Vengeance etkinliğinde Stephanie McMahon ile karşılaştı ve yendi.

14 Mart 2004 tarihli WrestleMania XX etkinliğinde Torrie Wilson ile birlikte Miss Jackie ve Stacy Keibler ile her iki takımın da iç çamaşırı giydiği bir maçta karşılaştı ve yendi. 27 Haziran 2004 tarihli The Great American Bash etkinliğinde Torrie Wilson ile karşılaştı ve tuş ederek yendi. 1 Temmuz 2004 tarihli SmackDown etkinliğinde Torrie Wilson ile bir rövanş maçında karşılaştı ve yenildi. 5 Ağustos 2004 tarihli SmackDown etkinliğinde son kez bir WWE etkinliğinde göründü. 10 Ağustos 2004 tarihinde şirketten ikinci kez ayrıldığı resmi olarak duyuruldu.

New Japan Pro-Wrestling (2006–2007) değiştir

4 Ocak 2006 tarihli Toukon Shidou Chapter 1 etkinliğinde Brock Lesnar ile birlikte çıkış yaptı. Haziran 2007'ye kadar Brock Lesnar'a eşlik etmeye devam etti.[1]

Filmografi değiştir

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2001 Corky Romano
2002 Ariana's Quest Ariana
2003 The Final Victim Julia Grant
2003 Slaves of the Realm Shira
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1998 Pacific Blue Brenda Macy
1999 First Wave Lucas
2000 Relic Hunter Elizabeth Rukeyser

Güreşte değiştir

Bitirici hareketleri

  • Sable Bomb

İmza hareketleri

  • Total Knock Out (TKO)

Giriş müzikleri

  • Jim Johnson – Wild Cat

Başarıları değiştir

World Wrestling Federation

  • WWF Women's Championship (1 kez)[2]
  • Slammy Award (2 kez)
    • Dressed to Kill (1997)[3]
    • Miss Slammy (1997)[3]
  • Milton Bradley Karate Fighters Holiday Tournament Champion (16 Aralık 1996)

Kaynakça değiştir

  1. ^ "New Japan Pro-Wrestling news (June 28, 2006 – July 19, 2006)". Strong Style Spirit. 9 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2007. 
  2. ^ Olmstead, Christopher (11 Şubat 2013). "WWE: The Greatest Women's Champions of All Time". The Bleacher Report. 14 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2019. 
  3. ^ a b "The Slammy Awards - Pro Wrestling History". Pro Wrestling History. 4 Temmuz 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2019. 

Dış bağlantılar değiştir