Süper Lig asist kralları listesi

Vikimedya liste maddesi
(Süper Lig asist krallığı listesi sayfasından yönlendirildi)

Süper Lig asist kralları listesi, Süper Lig'de bir sezonda en çok asist yapan futbolcuların sezonlara göre yapılmış listesidir. Son asist kralı, 2018-19 sezonunda 34 maçta 14 asist yapan İstanbul Başakşehirli Edin Višća'dır.

Asist krallarıDüzenle

Not : Koyu yazılan takım aynı sezon şampiyon olmuştur (Arşivlerde yer almadığı için tüm sezonların asistlerini içermez).

 
2014-15 sezonunun asist kralı Mehmet Ekici
 
Dört sezon asist kralı olan Alex de Souza.
Sezon Futbolcu Milliyet Takım Maç Asist % Rf. Mevki
1997-98 Gheorghe Hagi   Romanya Galatasaray 30 13 0.43 Ofansif orta saha
1998-99 Hakan Şükür   Türkiye Galatasaray 33 15 0.45 [1][2] Forvet
1999-00 Sergen Yalçın   Türkiye Fenerbahçe/Galatasaray 27 14 0.52 [3][4] Ofansif orta saha
2000-01 Milan Rapaić   Hırvatistan Fenerbahçe 29 21 0.72 [5][6] Ofansif orta saha
2001-02 Hakan Keleş   Türkiye MKE Ankaragücü 32 13 0.41 [7][8] Forvet arkası
2002-03 Timuçin Bayazıt   Türkiye Malatyaspor 28 14 0.5 [9][10] Sol açık
2003-04 Ibrahim Yattara   Gine Trabzonspor 30 12 0.4 [11][12] Sağ açık
2004-05 Alex de Souza   Brezilya Fenerbahçe 31 16 0.52 [13][14] Ofansif orta saha
2005-06 Alex de Souza   Brezilya Fenerbahçe 31 26 0.84 [15][16] Ofansif orta saha
2006-07 Gökdeniz Karadeniz   Türkiye Trabzonspor 34 16 0.47 [17][18] Orta saha
2007-08 Alex de Souza   Brezilya Fenerbahçe 28 12 0.43 [19][20] Ofansif orta saha
2008-09 Cassio Lincoln   Brezilya Galatasaray 23 15 0.65 [21][22] Orta saha
2009-10 Arda Turan   Türkiye Galatasaray 29 14 0.48 [23][24] Sol/sağ açık
2010-11 Alex de Souza   Brezilya Fenerbahçe 33 17 0.52 [25][26] Ofansif orta saha
2011-12 Selçuk İnan   Türkiye Galatasaray 39 15 0.38 [27][28][29] Orta saha
2012-13 Pablo Batalla   Arjantin Bursaspor 33 17 0.52 [30][31] Ofansif orta saha
2013-14 Cicinho   Brezilya Sivasspor 31 15 0.48 [32][33] Sağ bek
2014-15 Mehmet Ekici   Türkiye Trabzonspor 29 10 0.34 [34][35] Ofansif orta saha
2015-16 José Sosa   Arjantin Beşiktaş 31 12 0.39 [36][37] Ofansif orta saha
2016-17 Wesley Sneijder   Hollanda Galatasaray 28 15 0.54 [38][39] Ofansif orta saha
2017-18 Edin Višća   Bosna-Hersek İstanbul Başakşehir 34 15 0.44 [40] Orta saha
2018-19 Edin Višća   Bosna-Hersek İstanbul Başakşehir 34 14 0.41 [41] Orta saha

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ TFF.org. "1998-99 Sezonu istatistikleri". 19 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  2. ^ turkfutbolu.net. "1998-99 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  3. ^ TFF.org. "1999-00 Sezonu istatistikleri". 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  4. ^ turkfutbolu.net. "1999-00 Sezonu Asist Krallığı". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  5. ^ TFF.org. "2000-01 Sezonu istatistikleri". 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  6. ^ turkfutbolu.net. "2000-01 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  7. ^ TFF.org. "2001-02 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  8. ^ turkfutbolu.net. "2001-02 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  9. ^ TFF.org. "2002-03 Sezonu istatistikleri". 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  10. ^ turkfutbolu.net. "2002-03 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  11. ^ TFF.org. "2003-04 Sezonu istatistikleri". 29 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  12. ^ turkfutbolu.net. "2003-04 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  13. ^ transfermarkt.com.tr. "2004-05 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  14. ^ turkfutbolu.net. "2004-05 Sezonu Asist Krallığı". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  15. ^ transfermarkt.com.tr. "2005-06 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  16. ^ turkfutbolu.net. "2005-06 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  17. ^ transfermarkt.com.tr. "2006-07 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  18. ^ turkfutbolu.net. "2006-07 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  19. ^ transfermarkt.com.tr. "2007-08 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  20. ^ turkfutbolu.net. "2007-08 Sezonu Asist Krallığı". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  21. ^ transfermarkt.com.tr. "2008-09 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  22. ^ turkfutbolu.net. "2008-09 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  23. ^ sabah.com.tr. "Süper Lig panorama". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  24. ^ transfermarkt. "2009-10 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  25. ^ hurriyet.com.tr. "Alex rekorları parçaladı". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  26. ^ transfermarkt. "2010-11 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  27. ^ mynet.com. "Selçuk İnan kimdir?". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  28. ^ transfermarkt. "2011-12 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  29. ^ ensonhaber.com. "Başarıları". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  30. ^ yenisafak.com.tr. "Süper Lig'in asist kralları". 31 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  31. ^ transfermarkt. "2012-13 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  32. ^ tr.wikipedia.org. "2013-14 Asist Krallığı". 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  33. ^ turkfutbolu.net. "Asistin ustası Cicinho". 31 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  34. ^ transfermarkt.com.tr. "2014-15 Asist Krallığı". 23 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2015. 
  35. ^ ntvspor.net. "Asist Krallığı". 30 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2015. 
  36. ^ transfermarkt.com.tr. "2015-16 Asist Krallığı". 23 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  37. ^ NTV Spor. "Asist Krallığı". 30 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  38. ^ transfermarkt.com.tr. "2016-17 Asist Krallığı". 22 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017.  Bilinmeyen parametre |arşiv= görmezden gelindi (yardım)
  39. ^ NTV Spor. "Asist Krallığı". 13 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017.  Bilinmeyen parametre |arşiv= görmezden gelindi (yardım)
  40. ^ mackolik.com. "2017-18 Asist Krallığı".  Bilinmeyen parametre |arşiv= görmezden gelindi (yardım)
  41. ^ mackolik.com. "2018-19 Asist Krallığı".  Bilinmeyen parametre |arşiv= görmezden gelindi (yardım)

Dış bağlantılarDüzenle