Süper Lig asist kralları listesi

Vikimedya liste maddesi

Süper Lig asist kralları listesi, Süper Lig'de bir sezonda en çok asist yapan futbolcuların sezonlara göre yapılmış listesidir. Son asist kralı, 2018-19 sezonunda 34 maçta 14 asist yapan İstanbul Başakşehirli Edin Višća'dır.

Asist krallarıEdit

Not : Koyu yazılan takım aynı sezon şampiyon olmuştur (Arşivlerde yer almadığı için tüm sezonların asistlerini içermez).

 
2014-15 sezonunun asist kralı Mehmet Ekici
 
Dört sezon asist kralı olan Alex de Souza.
Sezon Futbolcu Milliyet Takım Maç Asist % Rf. Mevki
1997-98 Gheorghe Hagi   Romanya Galatasaray 30 13 0.43 Ofansif orta saha
1998-99 Hakan Şükür   Türkiye Galatasaray 33 15 0.45 [1][2] Forvet
1999-00 Sergen Yalçın   Türkiye Fenerbahçe/Galatasaray 27 14 0.52 [3][4] Ofansif orta saha
2000-01 Milan Rapaić   Hırvatistan Fenerbahçe 29 21 0.72 [5][6] Ofansif orta saha
2001-02 Hakan Keleş   Türkiye MKE Ankaragücü 32 13 0.41 [7][8] Forvet arkası
2002-03 Timuçin Bayazıt   Türkiye Malatyaspor 28 14 0.5 [9][10] Sol açık
2003-04 Ibrahim Yattara   Gine Trabzonspor 30 12 0.4 [11][12] Sağ açık
2004-05 Alex de Souza   Brezilya Fenerbahçe 31 16 0.52 [13][14] Ofansif orta saha
2005-06 Alex de Souza   Brezilya Fenerbahçe 31 26 0.84 [15][16] Ofansif orta saha
2006-07 Gökdeniz Karadeniz   Türkiye Trabzonspor 34 16 0.47 [17][18] Orta saha
2007-08 Alex de Souza   Brezilya Fenerbahçe 28 12 0.43 [19][20] Ofansif orta saha
2008-09 Cassio Lincoln   Brezilya Galatasaray 23 15 0.65 [21][22] Orta saha
2009-10 Arda Turan   Türkiye Galatasaray 29 14 0.48 [23][24] Sol/sağ açık
2010-11 Alex de Souza   Brezilya Fenerbahçe 33 17 0.52 [25][26] Ofansif orta saha
2011-12 Selçuk İnan   Türkiye Galatasaray 39 15 0.38 [27][28][29] Orta saha
2012-13 Pablo Batalla   Arjantin Bursaspor 33 17 0.52 [30][31] Ofansif orta saha
2013-14 Cicinho   Brezilya Sivasspor 31 15 0.48 [32][33] Sağ bek
2014-15 Mehmet Ekici   Türkiye Trabzonspor 29 10 0.34 [34][35] Ofansif orta saha
2015-16 José Sosa   Arjantin Beşiktaş 31 12 0.39 [36][37] Ofansif orta saha
2016-17 Wesley Sneijder   Hollanda Galatasaray 28 15 0.54 [38][39] Ofansif orta saha
2017-18 Edin Višća   Bosna-Hersek İstanbul Başakşehir 34 15 0.44 [40] Orta saha
2018-19 Edin Višća   Bosna-Hersek İstanbul Başakşehir 34 14 0.41 [41] Orta saha

Ayrıca bakınızEdit

KaynakçaEdit

  1. ^ TFF.org. "1998-99 Sezonu istatistikleri". Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  2. ^ turkfutbolu.net. "1998-99 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  3. ^ TFF.org. "1999-00 Sezonu istatistikleri". 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  4. ^ turkfutbolu.net. "1999-00 Sezonu Asist Krallığı". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  5. ^ TFF.org. "2000-01 Sezonu istatistikleri". 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  6. ^ turkfutbolu.net. "2000-01 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  7. ^ TFF.org. "2001-02 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  8. ^ turkfutbolu.net. "2001-02 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  9. ^ TFF.org. "2002-03 Sezonu istatistikleri". 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  10. ^ turkfutbolu.net. "2002-03 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  11. ^ TFF.org. "2003-04 Sezonu istatistikleri". 29 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  12. ^ turkfutbolu.net. "2003-04 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  13. ^ transfermarkt.com.tr. "2004-05 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  14. ^ turkfutbolu.net. "2004-05 Sezonu Asist Krallığı". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  15. ^ transfermarkt.com.tr. "2005-06 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  16. ^ turkfutbolu.net. "2005-06 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  17. ^ transfermarkt.com.tr. "2006-07 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  18. ^ turkfutbolu.net. "2006-07 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  19. ^ transfermarkt.com.tr. "2007-08 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  20. ^ turkfutbolu.net. "2007-08 Sezonu Asist Krallığı". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  21. ^ transfermarkt.com.tr. "2008-09 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  22. ^ turkfutbolu.net. "2008-09 Sezonu Asist Krallığı". 1 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  23. ^ sabah.com.tr. "Süper Lig panorama". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  24. ^ transfermarkt. "2009-10 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  25. ^ hurriyet.com.tr. "Alex rekorları parçaladı". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  26. ^ transfermarkt. "2010-11 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  27. ^ mynet.com. "Selçuk İnan kimdir?". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  28. ^ transfermarkt. "2011-12 Sezonu istatistikleri". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  29. ^ ensonhaber.com. "Başarıları". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  30. ^ yenisafak.com.tr. "Süper Lig'in asist kralları". 31 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  31. ^ transfermarkt. "2012-13 Sezonu istatistikleri". 30 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  32. ^ tr.wikipedia.org. "2013-14 Asist Krallığı". 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  33. ^ turkfutbolu.net. "Asistin ustası Cicinho". 31 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  34. ^ transfermarkt.com.tr. "2014-15 Asist Krallığı". 23 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2015. 
  35. ^ ntvspor.net. "Asist Krallığı". 30 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2015. 
  36. ^ transfermarkt.com.tr. "2015-16 Asist Krallığı". 23 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  37. ^ NTV Spor. "Asist Krallığı". 30 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  38. ^ transfermarkt.com.tr. "2016-17 Asist Krallığı". 22 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017.  Bilinmeyen parametre |arşiv= görmezden gelindi (yardım)
  39. ^ NTV Spor. "Asist Krallığı". 13 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017.  Bilinmeyen parametre |arşiv= görmezden gelindi (yardım)
  40. ^ mackolik.com. "2017-18 Asist Krallığı".  Bilinmeyen parametre |arşiv= görmezden gelindi (yardım)
  41. ^ mackolik.com. "2018-19 Asist Krallığı".  Bilinmeyen parametre |arşiv= görmezden gelindi (yardım)

Dış bağlantılarEdit