Süleyman Yağcı

Süleyman Yağcı (d. 23 Ağustos 1964, Rize), Türk oyuncu.

Süleyman Yağcı
Doğum23 Ağustos 1964 (59 yaşında)
Çayeli, Rize, Türkiye
MilliyetTürk
MeslekOyuncu, ambulans şoförü
Tanınma nedeniFıs Fıs İsmail (Çocuklar Duymasın)

Hayatı değiştir

Süleyman Yağcı, 23 Ağustos 1964 tarihinde Çayeli, Rize'de doğmuştur. Süleyman Yağcı'nın asıl mesleği ambulans şoförlüğüdür,[1] ancak ambulans şoförlüğünün yanında oyunculuk da yapmaktadır. Yağcı, ilk olarak 1995 yılında Mehmet Ali Erbil'in Yakıştır programına katılmıştır. Süleyman Yağcı, bugüne kadar çeşitli dizi ve filmlerde rol almıştır. Süleyman Yağcı, özellikle Çocuklar Duymasın isimli dizide uzun yıllar boyunca canlandırdığı Fıs Fıs İsmail karakteri ile tanınmıştır. "Yasemin Hanım şu dosyaları alın da odama gelin he hehhehhe" repliği hafızalara kazınmıştır. Süleyman Yağcı, Emine Yağcı ile evlidir.[1]

Filmografisi değiştir

Diziler
Yıl Yapım Rol
1995 Çiçek Taksi Sürücü
1996 Kara Melek Hastane Görevlisi
1999 Ayrılsak da Beraberiz Dursun
1999 Yılan Hikâyesi Kuyumcu
2000 Dikkat Bebek Var Süleyman
2000 Eyvah Kızım Büyüdü Taksici
2000 Üvey Baba İdris
2002 Reyting Hamdi
2002-2004, 2004-2005, 2010-2012, 2017-2019 Çocuklar Duymasın Fıs Fıs İsmail
2004 Çocuklar Ne Olacak Fıs Fıs İsmail
2005 Kadın Her Zaman Haklıdır
2005 Saklambaç Kadir
2005 Emret Komutanım Cevat
2006 Doktorlar Ambulans Şoförü
2006 Güldünya
2008 Gece Gündüz İdris
2009 Geniş Aile Nemo
2010 Wipe Out Kendisi
2015 Zeyrek ile Çeyrek "Bir Ramazan Temaşası" Reşit
Filmler
Yıl Yapım Rol
2000 Hemşo Amele
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım Sivil Polis
2008 Osmanlı Cumhuriyeti Direnişçi
2012 Bana Bir Soygun Yaz Mahmutcan
2012 Laz Vampir Tirakula Ferdi

Kaynakça değiştir

  1. https://www.oyuncular.com.tr/oyuncu/suleyman-yagci-kimdir Erişim Tarihi: 6 Mart 2021.
  2. https://www.kimnereli.net/suleyman-yagci.html 10 Haziran 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Erişim Tarihi: 6 Mart 2021.

Dış bağlantılar değiştir

  1. ^ a b KimNereli (30 Ocak 2019). "Süleyman Yağcı (Fısfıs İsmail) Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında?, Hayatı". Kim Nereli. 10 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2021.