Söğüt listesi

Vikimedya liste maddesi
  • Seksiyon Amygdalinae
  • Seksiyon Eriocladae
    • Salix erioclada - Salix wolohoensis - Salix inamoena - Salix amphibola - Salix resecta - Salix driophila - Salix himalayas - Salix moupinensis - Salix phanera
  • Seksiyon Floridanae
  • Seksiyon Fragiles
  • Seksiyon Glandulosae
    • Büyük kedi söğüdü (Salix chaenomeloides)
  • Seksiyon Humboldtianae
    • Acem söğüdü (Salix acmophylla) - Salix bonplandiana - Salix caroliniana - Salix falcata - Salix gooddingii - Salix humboldtiana - Kara söğüt (Salix nigra)
  • Seksiyon Longifoliae
  • Seksiyon Magnificae
    • Salix heterochroma - Görkemli söğüt (Salix magnifica) - Salix pella - Salix contortiapiculata - Salix medogensis - Salix moupinensis - Salix radinostachya - Salix xiaoguangshanica - Salix omeiensis
  • Seksiyon Salicaster
    • Salix ehrhartiana - Salix lasiandra - Salix longipes - Parlak söğüt (Salix lucida) - Salix meyeriana - Salix paraplesia - Salix pentandra - Salix pseudopentandra - Salix serissima
  • Seksiyon Salix
    • Ak söğüt (Salix alba) - Salkım söğüt (Salix babylonica) - Salix jessoensis - Salix koreensis - Salix oxica - Salix pseudolasiogyne - Salix longistamina - Salix pierotii - Salix chienii - Salix chikungensis - Salix heteromera - Salix sericocarpa - Salix jishiensis - Salix sphaeronymphoides - Salix bikouensis - Salix eriocarpa
  • Seksiyon Subalbae
  • Seksiyon Urbanianae
    • Salix arbutifolia - Salix urbaniana - Salix maximowiczii
  • Seksiyon Vetrix
    • Misk söğüdü (Salix aegyptiaca) - Salix akame - Salix ambigua - Salix apennina - Salix appendiculata - Salix atrocinerea - Salix aurita - Salix bakko - Salix balfourii - Salix bebbiana - Salix cantabrica - Keçi söğüdü (Salix caprea) - Boz söğüt (Salix cinerea) - Salix coriacea - Salix discolor - Salix geyeriana - Salix livida - Salix multinervis - Salix pedicellata - Salix salviifolia - Salix scouleriana - Salix serissaefolia - Salix silesiaca - Salix starkeana - Salix tatorum - Salix tetrapla - Salix wallichiana - Salix xerophilia - Salix floderusii - Salix hsinganica - Salix iliensis Salix insignis - Salix pseudowallichiana - Salix raddeana - Salix shandanensis - Salix sinica - Salix taraikensis
  • Seksiyon Incubaceae
    • Salix arenaria - Salix gracilis - Step söğüdü (Salix humilis) - Salix repens - Salix rosmarinifolia - Salix sericea - Salix subopposita - Salix subsericea - Salix tristis - Salix schugnanica
  • Seksiyon Villosae
    • Salix alaxensis - Salix candida - Salix drummondiana
  • Seksiyon Cordatae
    • Salix adenophylla - Arizona söğüdü (Salix arizonica) - Barclay söğüdü (Salix barclayi) - Kanarya söğüdü (Salix canariensis) - Salix commutata - Salix cordata - Salix eriocephala - Salix glaucophylloides - Salix hastata - Salix houghtonii - Salix irrorata - Salix japonica - Salix mackenziana - Salix missouriensis - Salix monticola - Salix myricoides - Salix myrtillifolia - Salix novae-angliae - Salix pyrolifolia - Salix ridida - Salix syrticola
  • Seksiyon Arbuscella
    • Salix apoda - Salix arbuscula - Salix arbusculoides - Salix bicolor - Salix coactilis - Salix foetida - Salix glabra - Salix hegetschweileri - Salix hibernica - Salix laggeri - Salix mielichhoferi - Salix nigricans - Salix pellita - Çayır söğüdü (Salix petiolaris) - Salix phylicifolia - Salix planifolia - Salix pluchra - Salix reinii - Salix waldsteiniana - Salix saposhnikovii - Salix paraphylicifolia - Salix tianschanica
  • Seksiyon Balsamiferae
  • Seksiyon Lanatae
    • Salix barrattiana - Salix hookeriana - Yünlü söğüt (Salix lanata) - Salix piperi - Salix tweedii
  • Seksiyon Daphnoideae
  • Salix acutifolia - Salix daphnoides - Salix kangensis - Salix rorida
  • Seksiyon Viminales
    • Salix cathayana - Salix dasyclados - Salix friesiana - Salix helvetica - Salix hypoleuca - Salix kinuiyanagi - Salix lapponum - Salix macroblasta - Salix rehderiana - Sakhalin söğüdü (Salix sachalinensis) - Sepetçi söğüdü (Salix viminalis)
  • Seksiyon Subviminales
  • Seksiyon Canae
  • Seksiyon Purpurea
    • Karşılıklı yapraklı söğüt (Salix amplexicaulis) - Salix bockii - Salix caesia - Salix elbursensis - Salix gilgiana - Salix integra - Salix kochiana - Salix koriyanagi - Salix microstachya - Salix miyabeana - Erguvani söğüt (Salix purpurea) - Salix wilhelmsiana
  • Seksiyon Sitchenses
  • Seksiyon Denticulatae
    • Salix daltoniana - Salix denticulata - Salix hylematica - Salix karelinii - Salix wangiana - Salix rhoophila - Salix hypoleuca - Salix tangii - Salix polyclona - Salix mictotricha - Salix luctuosa - Salix cathayana - Salix maerkangensis - Salix dissa - Salix longiflora - Salix tenella - Salix pseudowolohoensis - Salix delavayana - Salix guebriantiana - Salix heishuiensis - Salix praticola - Salix zhegushanica - Salix paratetradenia - Salix oreinoma - Salix daguanensis
  • Seksiyon Chamaetia
    • Salix nivalis - Salix reticulata - Salix vestita
  • Seksiyon Diplodictyae
    • Kaya söğüdü (Salix arctica) - Salix cascadensis - Salix petrophila - Salix sphenophylla
  • Seksiyon Glaucae
  • Seksiyon Lindleyanae
    • Salix lindleyana - Salix clathrata - Salix hirticaulis - Salix ludingensis - Salix pilosomicrophylla - Salix kamanica - Salix crenata - Salix brachista - Salix kangdingensis - Salix gyirongensis - Salix serpyllum - Salix ovatomicrophylla - Salix souliei Salix scopulicola - Salix piptotricha - Salix paraflabellaris - Salix oreophila - Salix anticecrenata - Salix flabellaris - Salix calyculata
  • Seksiyon Maccallianae
  • Seksiyon Myrtosalix
    • Salix arctophila - Salix chamissonis - Alaska bataklık söğüdü (Salix fuscescens) - Salix phlebophylla - Salix polaris - Salix rotundifolia - Salix uva-ursi - Salix berberifolia - Salix rectijulis
  • Seksiyon Myrtilloides
    • Salix athabascensis - Salix chlorolepis - Salix pedicellaris - Salix raupii - Salix myrtilloides
  • Seksiyon Retusae
    • Salix herbacea - Salix nummularia - Salix turczaninowii
  • Seksiyon Pentandrae
    • Salix burqinensis - Salix pentandra - Salix paraplesia
  • Seksiyon Tetraspermae
    • Salix tetrasperma - Salix areostachya
  • Seksiyon Floccosae
    • Salix microphyta - Salix vaccinioides - Salix kungmuensis - Salix resectoides - Salix faxonianoides - Salix floccosa - Salix coggygria - Salix annulifera - Salix opsimantha
  • Seksiyon Psilostigmatae
    • Salix salwinensis - Salix sikkimensis - Salix spodiophylla - Salix balfouriana - Salix psilostigma - Salix daliensis - Salix phaidima - Salix daltoniana - Salix bistyla - Salix fengiana - Salix phanera - Salix ernestii - Salix eriostachya - Salix plocotricha - Salix spathulifolia
  • Seksiyon Sclerophyllae
    • Salix oritrepha - Salix gilashanica - Salix biondiana - Salix qinlingica - Salix atopantha - Salix juparica - Salix maizhokunggarensis - Salix pseudospissa - Salix cupularis - Salix taipaiensis - Salix rockii - Salix muliensis - Salix occidentalisinensis - Salix sclerophylla - Salix neoamnematchinensis
  • Seksiyon Heterochromae
    • Salix heterochroma - Salix alfredii - Salix taishanensis - Salix yadongensis - Salix trichocarpa -
  • Seksiyon Fulvopubescentes
    • Salix takasagoalpina - Salix morrisonicola - Salix doii - Salix fulvopubescens - Salix taiwanalpina - Salix okamotoana - Salix tagawana
  • Seksiyon Sieboldianae
    • Salix hylonoma - Salix yuhuangshanensis - Salix shihtsuanensis
  • Seksiyon Subviminales