Sándor Sára

Sándor Sára (28 Kasım 1933, Tura, Macaristan - 22 Eylül 2019, Budapeşte, Macaristan)[1], Macar film ve görüntü yönetmeni.

Sándor Sára
Sára Sándor 2019.tif
Sándor Sára
Doğum 28 Kasım 1933(1933-11-28)
Tura, Macaristan
Ölüm 22 Eylül 2019 (85 yaşında)
Budapeşte, Macaristan
Meslek Film ve Görüntü Yönetmeni
Etkin yıllar 1957-2004

KariyeriDüzenle

1957'den kariyerini sonlandırdığı 2004 yılına kadar 16 filme imza attı. En bilinen filmi The Upthrown Stone ile 1968 Cannes Film Festivali'ne yarışmak üzere girmiş, ancak 1968 yılının Mayıs ayında Fransa’da çıkan olaylar nedeniyle festival gösterimi iptal edilmiştir. [2] Film bir yıl sonra 1969'da normal gösterimiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmıştır.[3]

Seçme filmografiDüzenle

  • Ten Thousand Days (1967)
  • The Upthrown Stone (1969)
  • Szindbád (1971)
  • 80 Hussars (1978)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ https://444.hu/2019/09/22/meghalt-sara-sandor
  2. ^ "Festival de Cannes: The Upthrown Stone". festival-cannes.com. 20 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2009. 
  3. ^ "Meghalt Sára Sándor" (Macarca). 

Dış bağlantılarDüzenle