Rusya'daki diplomatik temsilcilikler listesi

Vikimedya liste maddesi

Rusya'daki diplomatik heyetler listesi, Sovyetler Birliği'nin başlıca halefi ülkesi olan Rusya Federasyonu, başkenti Moskova'da geniş çaplı bir diplomatik topluluk barındırıyor. Moskova'da 148 büyük elçilik bulunmaktadır.

Rusya'da diplomatik heyet barındıran ülkelerin haritası(2012'ye göre)

Rusya'daki diplomatik heyetlerDüzenle

Moskova BüyükelçilikleriDüzenle

Delegasyon Görev türü Kuruluş
yılı
İdari bölüm Fotoğraf Elçilik
sitesi
  Abhazya Elçilik 2009[1] Tverskoy   link4 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Afganistan Elçilik Presnensky   -
  Arnavutluk Elçilik 1991[2] Yakimanka -
  Cezayir Elçilik Tverskoy   link24 Mart 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Angola Elçilik Ramenki   link
  Arjantin Elçilik 1947[3] Yakimanka   -
  Ermenistan Elçilik Basmanny   link3 Nisan 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Avustralya Elçilik Tagansky   link
  Avusturya Elçilik 1955[4] Khamovniki   link
  Azerbaycan Elçilik 1992[5] Presnensky   link19 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Bahreyn Elçilik 1991[6] Yakimanka   -
  Bangladeş Elçilik Khamovniki   link
  Belarus Elçilik 1993[7] Basmanny   link16 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Belçika Elçilik Arbat   link31 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Benin Elçilik Tverskoy   -
  Bolivya Elçilik Danilovsky link20 Aralık 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Bosna-Hersek Elçilik Ramenki   -
  Brezilya Elçilik Presnensky   link3 Kasım 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Brunei Elçilik 2001[8] Dorogomilovo   -
  Bulgaristan Elçilik Ramenki   link4 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Burundi Elçilik Yakimanka -
  Kamboçya Elçilik Khamovniki   -
  Kamerun Elçilik Arbat   -
  Kanada Elçilik 1943[9] Khamovniki   link
  Orta Afrika Cumhuriyeti Elçilik Troparyovo-Nikulino -
  Çad Elçilik Cheryomushki -
  Şili Elçilik Khamovniki   link
  Çin Elçilik Ramenki   link5 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kolombiya Elçilik Khamovniki   link12 Eylül 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kongo DC Elçilik Nagorny link[ölü/kırık bağlantı]
  Kongo Cumhuriyeti Elçilik Yakimanka   -
  Kosta Rika Elçilik 1975[10] Krylatskoye -
  Elçilik Khamovniki   link
  Hırvatistan Elçilik 1992[11] Khamovniki   link10 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Küba Elçilik Yakimanka   link
  Kıbrıs Cumhuriyeti Elçilik Arbat   link
  Çek Cumhuriyeti Elçilik Presnensky   link15 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Danimarka Elçilik Khamovniki   link 16 Şubat 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Dominik Cumhuriyeti Elçilik 2007[12] Krylatskoye -
  Ekvador Elçilik 1970[13] Basmanny   link
  Mısır Elçilik Khamovniki   link7 Kasım 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  El Salvador Elçilik 2012[14] -
  Ekvator Ginesi Elçilik 1981[15] Yakimanka   -
  Eritre Elçilik 1996[16] Yakimanka -
  Estonya Elçilik Presnensky   link
  Etiyopya Elçilik Meshchansky   -
  Finlandiya Elçilik Khamovniki   link10 Mayıs 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Fransa Elçilik Yakimanka   link7 Ağustos 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Gabon Elçilik Arbat   -
  Gambiya Elçilik 2016 [1] -
  Almanya Elçilik Ramenki   link16 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Gana Elçilik 1960[17] Presnensky   link24 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Grenada Embassy link9 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Yunanistan Elçilik Presnensky   link 8 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Guatemala Elçilik 1994[18] Yakimanka -
  Gine Elçilik Yakimanka -
  Gine-Bissau Elçilik Nagorny -
  Vatikan Apostolic Nunciature 1990[19][20] Tverskoy   link26 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Honduras Elçilik 2013 Yakimanka   -
  Macaristan Elçilik Ramenki   link24 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  İzlanda Elçilik 1944[21] Presnensky   link
  Hindistan Elçilik 1947 Tagansky   link16 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Endonezya Elçilik Zamoskvorechye   link
  İran Elçilik Basmanny   link16 Kasım 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Irak Elçilik Khamovniki   link
  İrlanda Elçilik 1973[22] Meshchansky   link14 Mayıs 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  İsrail Elçilik 1991[23] Yakimanka   link23 Temmuz 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  İtalya Elçilik Khamovniki   link
  Japonya Elçilik 1956[24] Krasnoselsky   link25 Ağustos 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Ürdün Elçilik Tverskoy   -
  Kazakistan Elçilik Basmanny   link20 Şubat 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kenya Elçilik Khamovniki   link18 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kuveyt Elçilik Ramenki   -
  Kırgızistan Elçilik Yakimanka   link14 Mayıs 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Laos Elçilik Presnensky   link
  Letonya Elçilik 1991[25] Basmanny   link29 Aralık 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Lübnan Elçilik Tverskoy   -
  Libya Elçilik 1962[26] Ramenki   -
  Litvanya Elçilik Arbat   link22 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Lüksemburg Elçilik Khamovniki   link
  Kuzey Makedonya Elçilik Akademichesky link
  Madagaskar Elçilik 1976[27] Khamovniki   link8 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Malezya Elçilik Ramenki   link
  Mali Elçilik Zamoskvorechye   -
  Malta Elçilik Yakimanka   link
  Moritanya Elçilik Khamovniki -
  Mauritius Elçilik 2003[28] Tagansky   -
  Meksika Elçilik Khamovniki   link16 Nisan 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Moldova Elçilik Meshchansky   link21 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Moğolistan Elçilik Arbat   link21 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Karadağ Elçilik 2007[29] Yakimanka -
  Fas Elçilik Arbat   link4 Haziran 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Mozambik Elçilik Yuzhnoportovy   -
  Myanmar Elçilik Presnensky   -
  Namibya Elçilik Yakimanka   -
    Nepal Elçilik 1961[30] Khamovniki   link2 Kasım 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Hollanda Elçilik Presnensky   link6 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Yeni Zelanda Elçilik 1973[31] Presnensky   link26 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Nikaragua Elçilik Ramenki   -
  Nijerya Elçilik 1962[32] Presnensky   link20 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kuzey Kore Elçilik Ramenki   -
  Norveç Elçilik Arbat   link2 Şubat 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Umman Elçilik 1987[33] Yakimanka   -
  Pakistan Elçilik Presnensky   link17 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Filistin Elçilik 1981[34] Khamovniki   link7 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Panama Elçilik Ramenki   -
  Paraguay Elçilik Yakimanka link24 Nisan 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Peru Elçilik Khamovniki   link19 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Filipinler Elçilik 1977[35] Arbat   link23 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Polonya Elçilik Presnensky   link
  Portekiz Elçilik Meshchansky   -
  Katar Elçilik 1989[36] Yakimanka -
  Romanya Elçilik Ramenki   link15 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Ruanda Elçilik link22 Mayıs 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Suudi Arabistan Elçilik 1990[37] Khamovniki   link28 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Senegal Elçilik Yakimanka link20 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Sırbistan Elçilik Ramenki   link4 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Sierra Leone Elçilik 1965[38] Krylatskoye -
  Singapur Elçilik 1971[39] Arbat   link5 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Slovakya Elçilik 1993[40] Presnensky   link4 Kasım 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Slovenya Elçilik 1992[41] Tverskoy   link2 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Somali Elçilik Nagorny   -
  Güney Afrika Elçilik Presnensky   link20 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Güney Kore Elçilik 1990[42] Khamovniki   link
  Elçilik 2009 Khamovniki   link
  İspanya Elçilik Presnensky   link
  Sri Lanka Elçilik 1957[43] Meshchansky   link
  Sudan Elçilik Tverskoy   -
  İsveç Elçilik Ramenki   link
   İsviçre Elçilik 1946[44] Basmanny   link
  Suriye Elçilik Khamovniki   -
  Tacikistan Elçilik Presnensky   link15 Haziran 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Tanzanya Elçilik Zamoskvorechye   link17 Ekim 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Tayland Elçilik Krasnoselsky   link
  Tunus Elçilik Presnensky   -
  Türkiye Elçilik Khamovniki   link13 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Türkmenistan Elçilik Arbat   link30 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Uganda Elçilik 1964[45] Yakimanka link15 Kasım 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Ukrayna Elçilik Presnensky   link
  Birleşik Arap Emirlikleri Elçilik 1987[46] Ramenki   link4 Ağustos 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Birleşik Krallık Elçilik Arbat   link
  ABD Elçilik 1934[47] Presnensky   link
  Uruguay Elçilik Zamoskvorechye link
  Özbekistan Elçilik Yakimanka   link2 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Venezuela Elçilik Tverskoy   -
  Vietnam Elçilik 1969[48] Khamovniki   link17 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Yemen Elçilik Khamovniki   -
  Zambiya Elçilik 1965[49] Meshchansky   -
  Zimbabve Elçilik 1985[50] Khamovniki   -

Petersburg'daki konsolosluklarDüzenle

Delegasyon Görev tipi Kuruluş
yılı
District Fotoğraf Website
  Ermenistan Başkonsolosluk 2000[51] Admiralteysky   -
  Azerbaycan Başkonsolosluk 2004[5] Tsentralny link
  Belarus Şube[52] Tsentralny   -
  Belçika Başkonsolosluk 2008   link2 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Bulgaristan Başkonsolosluk 1974[53] Tsentralny   link3 Mayıs 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Çin Başkonsolosluk 1986[54] Admiralteysky   link20 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kıbrıs Cumhuriyeti Başkonsolosluk 2003[55] Tsentralny   link6 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluk 1974[56] Tsentralny   link9 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Danimarka Başkonsolosluk 1992[57] Petrogradsky   link
  Estonya Başkonsolosluk 1993[58] Petrogradsky   link8 Şubat 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Finlandiya Başkonsolosluk 1967[59] Tsentralny   link21 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Fransa Başkonsolosluk 1972[60] Tsentralny   link6 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Almanya Başkonsolosluk 1972[61] Tsentralny   link15 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Yunanistan Başkonsolosluk 1996[62] Tsentralny   link 8 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Macaristan Başkonsolosluk 1978[63] Tsentralny   -
  Hindistan Başkonsolosluk 1993[64] Tsentralny   link7 Mart 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  İtalya Başkonsolosluk 1990[54] Admiralteysky   link10 Ocak 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Japonya Başkonsolosluk 1971[54] Tsentralny   link14 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kazakistan Başkonsolosluk 2004[65] Admiralteysky   link
  Letonya Başkonsolosluk 1993[25] Vasileostrovsky   link
  Litvanya Başkonsolosluk 1993[54] Tsentralny   link21 Nisan 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kuzey Makedonya Başkonsolosluk ? ? link
  Hollanda Başkonsolosluk 1992[54] Tsentralny   link
  Norveç Başkonsolosluk 1993[66] Tsentralny   link9 Nisan 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Pakistan Başkonsolosluk 1996[54] Tsentralny link
  Polonya Başkonsolosluk 1972[54] Tsentralny   link
  Romanya Başkonsolosluk 2003[67] Tsentralny   link
  Slovakya Başkonsolosluk 1999[68] Vyborgsky   link12 Nisan 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Güney Kore Başkonsolosluk 2006[69] Tsentralny   link
  İspanya Başkonsolosluk Tsentralny   link
  İsveç Başkonsolosluk 1972[70] Tsentralny   link
   İsviçre Başkonsolosluk 2006[44] Tsentralny   link12 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Türkiye Başkonsolosluk 2007[71]   link23 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Ukrayna Başkonsolosluk 1998[54] Tsentralny   link
  Birleşik Krallık Başkonsolosluk 1992[54] Tsentralny   link
  ABD Başkonsolosluk 1972[72] Tsentralny   link

Rusya'daki diğer konsolosluklarDüzenle

Delegasyon Şehir Tip Kuruluş
tarihi
Fotoğraf Website
  Ermenistan Rostov-na-Donu Başkonsolosluk -
  Ermenistan Soçi Konsolosluk merkezi -
  Azerbaycan Yekaterinburg Başkonsolosluk 2009[73] -
  Belarus Kaliningrad Şube -
  Belarus Habarovsk Şube -
  Belarus Krasnodar Şube -
  Belarus Nijni Novgorod Şube -
  Belarus Novosibirsk Şube -
  Belarus Smolensk Şube 2010[74] -
  Belarus Tyumen Şube -
  Belarus Ufa Şube -
  Belarus Yekaterinburg Şube 2001[75] -
  Çin Irkutsk Başkonsolosluk 2009[76] link16 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Çin Habarovsk Başkonsolosluk link20 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Çin Vladivostok Konsolosluk bürosu 2005[77] -
  Çin Yekaterinburg Başkonsolosluk 2009[78] link16 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Çek Cumhuriyeti Yekaterinburg Başkonsolosluk 2002[79]   link20 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Estonya Pskov Başkonsolosluk Şansölyesi   -
  Finlandiya Murmansk Başkonsolosluk şubesi 1992[80] -
  Finlandiya Petrozavodsk Başkonsolosluk şubesi 1990[80] -
  Fransa Yekaterinburg Başkonsolosluk 2008[81] link
  Almanya Kaliningrad Başkonsolosluk 2004[82] link5 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Almanya Novosibirsk Başkonsolosluk 1994[83] link16 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Almanya Yekaterinburg Başkonsolosluk 2005[84] link9 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Yunanistan Novorossiysk Başkonsolosluk 1996[62]   link 8 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Macaristan Yekaterinburg Başkonsolosluk 2007[85]   link9 Ocak 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Hindistan Vladivostok Başkonsolosluk 1992[86] -
  İran Astrakhan Başkonsolosluk 2001[87] link25 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  İran Kazan Başkonsolosluk 2007[88] link29 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Japonya Habarovsk Başkonsolosluk 1993[89] link10 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Japonya Vladivostok Başkonsolosluk 1967[90][nb 1] link
  Japonya Yuzhno-Sakhalinsk Başkonsolosluk 2001[92] link10 Eylül 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kazakistan Astrakhan Konsolosluk 2002[93] link
  Kazakistan Omsk Konsolosluk 2005[94]   link11 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Kırgızistan Novosibirsk Yardımcı Konsolosluk 2005[95] -
  Kırgızistan Yekaterinburg Başkonsolosluk 2002[96]   link
  Letonya Kaliningrad Konsolosluk bölümü   -
  Letonya Pskov Konsolosluk 1993[25]   -
  Litvanya Kaliningrad Başkonsolosluk 1994[97]   link16 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Litvanya Sovetsk Konsolosluk 2003[98] link24 Nisan 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Moğolistan Irkutsk Başkonsolosluk 1971[99] link
  Moğolistan Kyzyl Başkonsolosluk 2002[100] -
  Moğolistan Ulan-Ude Başkonsolosluk   -
  Kuzey Kore Habarovsk Konsolosluk bürosu 2005[101]   -
  Kuzey Kore Nakhodka Başkonsolosluk 1958[102] -
  Norveç Murmansk Başkonsolosluk 1993[103] link21 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Polonya Novosibirsk Başkonsolosluk 2004[104] link
  Polonya Kaliningrad Başkonsolosluk 1992[105] link
  Romanya Rostov-na-Donu Başkonsolosluk 2006[106] -
  Güney Kore Irkutsk Başkonsolosluk 2009[107] link
  Güney Kore Vladivostok Başkonsolosluk 1992[108] link
  Tacikistan Yekaterinburg Başkonsolosluk 2009[109] link
  Türkiye Kazan Başkonsolosluk 1992[110]   link17 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Türkiye Novorossiysk Başkonsolosluk 2006[111]   link4 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Türkmenistan Astrakhan Konsolosluk 2013[112] link4 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Ukrayna Rostov-na-Donu Başkonsolosluk 2003[113] -
  Ukrayna Yekaterinburg Başkonsolosluk 1997[114] -
  Ukrayna Vladivostok Başkonsolosluk 2005[115]   -
  Birleşik Krallık Yekaterinburg Başkonsolosluk 1997[116]   link
  ABD Vladivostok Başkonsolosluk 1992[117] link
  ABD Yekaterinburg Başkonsolosluk 1994[118]   link
  Özbekistan Novosibirsk Başkonsolosluk 2007[119] -
  Vietnam Vladivostok Başkonsolosluk 1989[120][nb 2] link18 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  Vietnam Yekaterinburg Başkonsolosluk 2007[121] link4 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Diğer heyetlerDüzenle

Maskova'da

Yerleşik Olmayan ElçiliklerDüzenle

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

  1. ^ Japonya Konsolosluğu, Vladivostok'a taşınana kadar 1967'den 1993 Nisan'a kadar Nakhodka'da kalmıştır.[91]
  2. ^ Vietnam Başkonsolosluğu Eylül 1989'dan Kasım 1996'ya kadar Vladivostok'a taşınana kadar Nakhodka'da bulunuyordu.[120]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "ru:Посольство Российской Федерации в Республике Абхазия приступило к работе" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs (Abkhazia). 6 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2010. 
  2. ^ "ru:Российско-албанские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 19 Mayıs 2008. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2010.  ( at WebCite)
  3. ^ Andreyev, Alexey (15 Mayıs 2007). "ru:Чрезвычайный и Полномочный Посол Аргентины в России Леопольдо Браво" (Rusça). Noviye Izvestiya. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010.  ( at WebCite)
  4. ^ "ru:История здания Посольства Австрии в Москве" (Rusça). Embassy of Austria in Moscow. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  5. ^ a b "Azerbaijan — Russia relations" (PDF). Ministry of Foreign Affairs (Azerbaijan). s. 1. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  6. ^ "ru:Бахрейн. Связи с Россией и СНГ" (Rusça). Polpred.com. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2010. ( at WebCite)
  7. ^ "ru:История создания Союзного государства" (Rusça). Embassy of Belarus in Moscow. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  8. ^ Masli, Ubaidillah (5 Aralık 2008). "Russia to set up embassy in Brunei Darussalam". Bandar Seri Begawan: The Brunei Times. 5 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010.  (Archived at WebCite)
  9. ^ "CANADA ELEVATES 3 MORE LEGATIONS; Diplomatic Missions in Russia, China and Brazil Raised to Status of Embassies". Ottawa: The New York Times. 11 Aralık 1943. s. 6. 15 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  10. ^ "ru:Российско-костариканские отношения" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs (Russia). 27 Nisan 2009. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  11. ^ "Российско-хорватские отношения". Ministry of Foreign Affairs (Russia). 19 Mayıs 2008. 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  12. ^ "The Dominican Republic Opens Its Embassy in Moscow". Diplomat. Eylül 2007. 24 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010. 
  13. ^ "ru:Дипломатические отношения" (Rusça). Embassy of Ecuador in Moscow. 30 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2010. 
  14. ^ "Ministry of Foreign Affairs of El Salvador" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs El Salvador. 16 Aralık 2012. 25 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2012. 
  15. ^ "ru:РОССИЙСКО-ЭКВАТОГВИНЕЙСКИЕ ОТНОШЕНИЯ" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 17 Şubat 2009. 26 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2010. 
  16. ^ "ru:Российско-эритрейские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 16 Şubat 2009. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  17. ^ Gocking, Roger (2005). "Independence: The Nkrumah Years". The history of Ghana. Greenwood Publishing Group. s. 127. ISBN 0-313-31894-8. 19 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  18. ^ "ru:Российско-гватемальские отношения" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs (Russia). 27 Nisan 2009. 26 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  19. ^ "Vatican resuming ties with Moscow". Roma: The New York Times. 16 Mart 1990. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2010. 
  20. ^ Glatz, Carol (4 Aralık 2009). "Vatican, Russia upgrade ties to full diplomatic relations". Vatican City: Catholic News Service. 7 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2010. 
  21. ^ Preston, Paul; Partright, Michael; Prazmowska, Anita (1999). British documents on foreign affairs--reports and papers from the Foreign Office confidential print: From 1946 through 1950. Soviet Union and Finland. University Publications of America. s. 216. ISBN 1-55655-764-7. 
  22. ^ Murphy, Ronan (1999). "Ireland and Russia: Diplomatic History". International Affairs. 45 (1). ss. 28-32. 
  23. ^ Fein, Esther B. (4 Ocak 1991). "Office in Moscow opened by Israelis". Moskova: The New York Times. ss. A6. 2 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  24. ^ Trumbull, Robert (13 Aralık 1956). "JAPAN AND SOVIET HAIL PEACE PACT; Shigemitsu, at Ratification Ceremony in Tokyo, Sees Asian Peace Advanced 'Great Significance' Cited". Tokyo: The New York Times. s. 3. 6 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  25. ^ a b c "Diplomatic missions of the Republic of Latvia" (PDF). Ministry of Foreign Affairs (Latvia). s. 2. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  26. ^ Wright, John (1981). "The Kingdom of Libya". Libya: a modern history. Taylor & Francis. s. 116. ISBN 0-7099-2727-4. 17 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  27. ^ "ru:Республика Мадагаскар" (Rusça). Клуб друзей Мадагаскара. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  28. ^ "ru:Российско-маврикийские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 16 Şubat 2009. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2010. 
  29. ^ "ru:Российско-черногорские отношения" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs (Russia). 19 Mayıs 2008. 15 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  30. ^ "About the Embassy". Embassy of Nepal in Moscow. 27 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010. 
  31. ^ Prior, Stuart. "New Zealand and Russia". Embassy of New Zealand in Moscow. 26 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010. 
  32. ^ Onunaiju, Charles (24 Haziran 2009). "Nigeria/Russia relation: Issues and prospects". Daily Trust. 10 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  33. ^ "Pushing Arab ties, Soviets to open embassy in Oman". Philadelphia Inquirer. 29 Ağustos 1987. ss. D18. 2 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  34. ^ Ismael, Tareq Y (2005). "The Soviet Union and Arab issues: 1967-1984". The communist movement in the Arab world. 7. Routledge. s. 77. ISBN 0-415-34851-X. 17 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2010. 
  35. ^ "History". Embassy of the Philippines in Moscow. 27 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  36. ^ "Russian-Qatari relationship". Embassy of Russia in Qatar. 19 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  37. ^ Vassiliev, Alexey Mikhailovich (1998). The history of Saudi Arabia. Saqi Books. s. 473. ISBN 0-86356-935-8. 
  38. ^ "ru:Российско-сьерралеонские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 16 Şubat 2009. 26 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2010. 
  39. ^ Liu, Gretchen; Ministry of Foreign Affairs (Singapore) (2005). The Singapore foreign service: the first 40 years. Editions Didier Millet. s. 105. ISBN 981-4155-38-1. 
  40. ^ Paldan, Roman (1994). "Slovakia: First Year". International Affairs. 40 (3). Minneapolis-Moskova. ss. 65-69. 
  41. ^ "Slovenia and Russia confirm good relations through intensive contacts". Eye on Slovenia. 1 Ağustos 2006. 10 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  42. ^ USSR documents annual. 2. Academic International Press. 1991. s. 269. ISBN 0-87569-153-6. 
  43. ^ "Foreign Relations". South Asian Free Media Association. 18 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  44. ^ a b Stark, Alexandra (8 Haziran 2006). "Schweiz verstärkt Präsenz in Russland" (Almanca). Swissinfo. 4 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2010. 
  45. ^ "Welcome to the website of the Embassy of the Republic of Uganda in Moscow". Embassy of Uganda in Moscow. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  46. ^ "ru:Российско-эмиратские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 12 Mart 2009. 15 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2010. 
  47. ^ "About the embassy". Embassy of the United States in Moscow. 1 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010. 
  48. ^ Staar, Richard Felix (1991). "Implementation of foreign policy". Foreign policies of the Soviet Union. Hoover Press. s. 58. ISBN 0-8179-9102-6. 17 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2010. 
  49. ^ DeRoche, Andy (2007). "Non-alignment on the Racial Frontier: Zambia and the USA, 1964-68". Cold War history. 7 (2). Taylor & Francis. ss. 227-250. doi:10.1080/14682740701284132. ISSN 1468-2745. 
  50. ^ Pascoe, William (21 Temmuz 1986). "Moscow's Strategy in Southern Africa: A Country by Country Review" (PDF). Heritage Foundation. s. 7. 14 Mart 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2010. 
  51. ^ "ru:Армянская Апостольская Церковь Санкт-Петербурга" (Rusça). Business Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  52. ^ "Отделения Посольства" (Rusça). Embassy of the Republic of Belarus in the Russian Federation. 29 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2008. 
  53. ^ "История на мисията" (Bulgarca). Consulate-General of Bulgaria in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  54. ^ a b c d e f g h i Korsakov, N.L. "ru:Консульские учреждения" (Rusça). Encyclopaedia of Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  55. ^ Titova, Irina (16 Aralık 2003). "Cyprus to Open a Consulate General". The St. Petersburg Times. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. ( at WebCite)
  56. ^ "The Consulate General of the Czech Republic in Saint Petersburg". DipInfo News Agency. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  57. ^ "ru:Датчане в Санкт-Петербурге" (Rusça). Etnosite.ru. 22 Temmuz 2006. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  58. ^ "Estonian Consulate General in St. Petersburg Celebrates 85th Anniversary". Ministry of Foreign Affairs (Estonia). 11 Aralık 2007. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at Webcite)
  59. ^ "ru:История" (Rusça). Consulate-General of Finland in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. ( at WebCite)
  60. ^ "ru:Историческая справка" (Rusça). Embassy of France in Moscow. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  61. ^ Munro, Robin (18 Mayıs 2004). "Germany Plays a Vital Role In Developing Russian Markets". The St. Petersburg Times. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. ( at WebCite)
  62. ^ a b Yurkov, Yevgeny. "Russia and Greece". International Affairs. 43 (6). Minneapolis/Moskova. ss. 138-145. 
  63. ^ "Bilateral relations between Hungary and The Russian Federation". Ministry of Foreign Affairs (Hungary). 13 Mayıs 2005. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  64. ^ "The Consulate". Consulate-General of India in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. ( at WebCite)
  65. ^ "ru:В Санкт-Петербурге открыто генеральное консульство Казахстана" (Rusça). Gazeta.kz. 26 Ekim 2004. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  66. ^ "ru:Генеральное консульство королевства Норвегия в Санкт-Петербурге" (Rusça). Consulate-General of Norway in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  67. ^ Ilie, Aurel (2004). "125 Years of Diplomatic Relations with Russia". International Affairs (Russian journal). 50 (1). Minneapolis/Moskova: East View Information Services. ss. 131-135. ISSN 0130-9641. 14 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  68. ^ "Bývalí generálni konzuli" (Slovakça). Consulate-General of Slovakia in Saint Petersburg. 25 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  69. ^ Kutakhov, Vladimir (7 Aralık 2007). "ru:Партнер для Сибири" (Rusça). Rossiyskaya Gazeta. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  70. ^ "ru:О Генеральном консульстве" (Rusça). Consulate-General of Sweden in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  71. ^ "Başkonsolosluk". Consulate-General of Turkey in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  72. ^ "U.S. Representation in St. Petersburg". Consulate-General of the United States in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  73. ^ "Second Azerbaijani Consulate General in Russia launches activity in Yekaterinburg". Trend News Agency. 21 Eylül 2009. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  74. ^ "ru:В Смоленске открылось отделение посольства Республики Беларусь" (Rusça). Regions.ru. 5 Temmuz 2010. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  75. ^ "ru:У дверей отделения посольства республики Беларусь в Екатеринбурге вывешен красный флаг" (Rusça). Ekaterinburg: Novy Region 2. 20 Mart 2001. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  76. ^ "China opens Başkonsolosluk in Russia's Siberia". Moskova: RIA Novosti. 19 Aralık 2009. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  77. ^ "ru:Во Владивостоке открыто отделение генерального консульства Китая" (Rusça). Travel.ru. 1 Mart 2005. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  78. ^ Dubicheva, Kseniya (28 Eylül 2009). "ru:В Екатеринбурге открылось Генеральное консульство КНР" (Rusça). Ekaterinburg: Rossiyskaya Gazeta. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  79. ^ "ru:Выдача чешских виз в Екатеринбурге сократилась почти в 2 раза" (Rusça). UralInfomBuro. 7 Mayıs 2009. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  80. ^ a b "История". Embassy of Finland in Moscow. 22 Şubat 2007. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. ( at WebCite)
  81. ^ "ru:В Екатеринбурге открылось французское консульство" (Rusça). Lenta.ru. 21 Ocak 2008. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  82. ^ "Fischer Establishes German Outpost in Kaliningrad". Deutsche Welle. 12 Şubat 2004. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  83. ^ "ru:Генеральное консульство Германии в Новосибирске" (Rusça). Başkonsolosluk of Germany in Novosibirsk. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  84. ^ "Germany opens general consulate in the Urals". UralPressInform. 12 Haziran 2005. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  85. ^ "ru:Генконсульство Венгерской Республики открывается в Екатеринбурге" (Rusça). Ekaterinburg: RIA Novosti Ural. 19 Aralık 2007. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  86. ^ "Mr. Charanjeet Singh, Consul General of India". Vladivostok Times. 11 Eylül 2006. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. ( at WebCite)
  87. ^ Mukhin, Alexander; Mesamed, Vladimir (2004). "The North-South international transportation corridor: Problems and prospects". Central Asia and the Caucasus. CA&CC Press AB. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  88. ^ "Iran opens consulate in Tatarstan". Tahran: Tehran Times. 4 Aralık 2007. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  89. ^ "ru:Генеральное консульство Японии в г. Хабаровске (краткая информация)" (Rusça). Consulate-General of Japan in Khabarovsk. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  90. ^ Jensen, Robert G.; Shabad, Theodore; Wright, Arthur W. (1983). "Siberian Resource Development and the Japanese Economy". Soviet natural resources in the world economy. University of Chicago Press. s. 225. ISBN 0-226-39831-5. 17 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  91. ^ "ru:Генеральные консульства и представительства иностранных государств в Приморском крае" (Rusça). Far Eastern Geological Institute. 28 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2010. 
  92. ^ "Japan's consulate-general opens on Russia's Sakhalin". Yuzhno-Sakhalinsk: ITAR-TASS. 29 Ocak 2001. 8 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  93. ^ "ru:Открыто консульство Казахстана в Астрахани" (Rusça). Travel.ru. 11 Kasım 2002. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  94. ^ Viktorov, Nikolai (9 Mayıs 2005). "ru:Инвестиции из Казахстана". Kommercheskie vesti (Rusça). East View Information Services. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2010. 
  95. ^ "ru:Итоги работы консульской службы в 2005 году" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 13 Ocak 2006. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  96. ^ "ru:Генеральное консульство" (Rusça). Consulate-General of Kyrgyzstan in Yekaterinburg. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  97. ^ Waller, Michael; Coppieters, Bruno; Malashenko, Alexey Vsevolodovich (1998). "The Kaliningrad Region of Russia". Conflicting loyalties and the state in post-Soviet Russia and Eurasia. Routledge. s. 94. ISBN 0-7146-4882-5. 17 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  98. ^ "LR konsulatas Sovetske" (Litvanca). Consulate of Lithuania in Sovetsk. 25 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  99. ^ "ru:О истории Генерального консульства" (Rusça). Consulate-General of Russia in Irkutsk. 2 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  100. ^ "Mongolia: Foreign minister outlines problems on economic ties with Russia". Moskova: Nezavisimaya Gazeta. 2 Nisan 2002. 8 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  101. ^ "ru:В Хабаровске откроется генконсульство КНДР" (Rusça). Deita.ru. 22 Haziran 2005. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  at WebCite
  102. ^ Shtefan, Yevgeny (19 Kasım 2000). "ru:Дипломатическое представительство КНДР переезжает из Находки во Владивосток" (Rusça). Seoul Vestnik. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  103. ^ "ru:Генеральное консульство Королевства Норвегия в Мурманске" (Rusça). Tourist Infoportal of Murmansk Region. 14 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2010. 
  104. ^ "Polish consulate opened in Siberia". Moskova: BBC Monitoring. 23 Mart 2004. 
  105. ^ "ru:Хроника Генерального консульства Республики Польша в Калининграде" (Rusça). Consulate-General of Poland in Kaliningrad. 31 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  106. ^ "ru:Генконсульство Румынии в Ростове-на-Дону приступит к работе в начале марта" (Rusça). Rostov on Don: PRIME-TASS. 9 Şubat 2006. 3 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  107. ^ "South Korean consulate opens in Russia's Irkutsk". Seoul: Yonhap News Agency. 17 Haziran 2009. 9 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2010. 
  108. ^ "ru:приветственное слово" (Rusça). Consulate-General of South Korea in Vladivostok. 31 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  109. ^ "ru:Россия: В Екатеринбурге открылось генеральное консульство Таджикистана" (Rusça). Ferghana Information Agency. 15 Haziran 2009. 10 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  110. ^ "Mintimer Shaimiev has met with Turkish Consul General in Kazan Ahmet Ergin". President of Tatarstan. 15 Ocak 2008. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  ( at WebCite)
  111. ^ "ru:В Новороссийске открыто новое здание генерального консульства Турции" (Rusça). Regnum News Agency. 2 Ağustos 2006. 2 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  112. ^ "Открытие консульства в Астрахани". 2 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2017. 
  113. ^ "ru:В Ростове-на-Дону откроется генконсульство Украины" (Rusça). Moskova: RIA Novosti. 15 Ağustos 2003. 12 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  114. ^ Lopulenko, N.A. (2000). Народы крайнего севера России во второй половине 90-х годов XX в: экономика, культура, политика : обзор по материалам российской прессы (Rusça). Старый сад. s. 110. 
  115. ^ "uk:У Владивостоці відкрилося Генеральне консульство України" (Ukraynaca). Radio Ukraine. 15 Ağustos 2005. 1 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  116. ^ "Sverdlovsk Region governor says Britain to open consulate there". Moskova: ITAR-TASS. 25 Mart 1997. 
  117. ^ "U.S. Establishes a Consulate In Vladivostok, Long Closed". Vladivostok: The New York Times. 23 Eylül 1992. ss. A16. 2 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  118. ^ Krebsbach, Karen (1996). Inside a U.S. embassy: how the Foreign Service works for America. American Foreign Service Association. ss. 9. ISBN 0-9649488-0-X. 
  119. ^ "ru:Узбекистан откроет Генеральное консульство в Новосибирске" (Rusça). DipInfo News Agency. 28 Nisan 2007. 26 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2010. 
  120. ^ a b "Lời chào của Tổng Lãnh sự" (Vietnamca). Consulate-General of Vietnam in Vladivostok. 17 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  121. ^ "ru:В Екатеринбурге откроется генеральное консульство Вьетнама" (Rusça). Regions.ru. 23 Nisan 2007. 2 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  122. ^ "Секция интересов Грузии при Посольстве Швейцарии в Российской Федерации". russia.mfa.gov.ge. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2017. 
  123. ^ "Permanent Representations - MFA NKR". www.nkr.am. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2017. 
  124. ^ Team, Internet. "首頁 - ПРЕДСТАВИТЕЛЬСТВО В МОСКВЕ ТАЙБЭЙСКО-МОСКОВСКОЙ КООРДИНАЦИОННОЙ КОМИССИИ ПО ЭКОНОМИЧЕСКОМУ И КУЛЬТУРНОМУ СОТРУДНИЧЕСТВУ 台北莫斯科經濟文化協調委員會駐莫斯科代表處". www.tmeccc.org. 19 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2017. 
  125. ^ zwebb.com. "Republic of Botswana ♦ Embassy in Stockholm, Sweden ♦". www.botswana.se (İngilizce). 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2017. 
  126. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2017. 
  127. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2017.