Ana menüyü aç

Rus sanatçılar listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede Rusya, SSCB, Rus İmparatorluğu, Rusya Çarlığı ve Moskova Dükalığında yaşamış, Rus veya diğer etnik kökenlerden gelen kişiler yer almaktadır. Liste, yukarıda bahsedilen devletlerin sınırları içinde doğmuş fakat daha sonra başka ülkelere göç etmiş sanatçılarun yanı sıra, başka ülkelerden bu ülkelere göç eden, kariyerlerinin büyük kısmını buralarda devam ettiren sanatçıları da kapsamaktadır.

Alfabetik listeDüzenle

ADüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Ivan Ayvazovski
(1817–1900)
Deniz manzaraları, manzara ve portre ressamı
 
Fırtına, 1886
  Fedor Alekseev
(1753–1824)
Şehir peysajı ve manzara ressamı
 
Moskova Terk Edilmiş Bebekler Hastanesi
 
Nikolaev manzarası
  Nikolay Anokhin
(1966–)
Natürmort ve manzara ressamı
 
Rakitinlerin harap evinde, 1998
 
Köy, 2006
 
Chronos, 2007
Evgenia Antipova
(1917–2009)
Natürmort, tür resmi ve portre ressamı
  Mark Antokolski
(1843–1902)
Heykeltıraş
(Ilya Repin tarafından yapılmış portresi)
  Aleksei Antropov
(1716–1795)
Portre ressamı
(oto portresi 1784)
 
Ataman Krasnoschekov, 1761
 
II. Katerina, 1760'lar
 
İsimsiz kadın, 1760s
  Ivan Argunov
(1729–1802)
Portre ressamı
(oto portresi 1750'lerin sonu)
 
Kalmuk kız Annushka, 1767
 
İsimsiz köylü kız, 1784

BDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Léon Bakst
(1866–1924)
Ressam, sahne ve kostüm tasarımcısı
(oto portresi 1893)
 
Antik teror, 1908
 
Ida Rubinstein için Kleopatra elbisesi, 1909
  Maria Bashkirtseva
(1858–1884)
Ressam
(oto portresi 1880)
 
Stüdyo, 1881
 
Sonbahar, 1883
 
Buluşma, 1884
Nikolai Baskakov
(1918–1993)
Portre, tür resmi ve manzara ressamı
  Alexandre Benois
(1870–1960)
Ressam, sahne tasarımcısı
(Léon Bakst tarafından yapılmış portresi, 1898)
 
Pushkin'in Bronz Atlı'sının illüstrasyonu, 1904
 
Stravinsky'nin Petrushka, adlı eserinin sahnesi 1911
 
Alman Mahallesi, 1911
  Ivan Bilibin
(1876–1942)
Ressam, illustrator, sahne tasarımcısı
(Boris Kustodiev tarafından yapılmış portresi, 1901)
 
Altın Horoz operasının sahnesi, 1909
 
Ivan Tsarevich Ateşkuşu'nun tüyünü yakalamak, 1899
  Nikolai Bogdanov-Belsky
(1868–1945)
Realist ressam
(oto portresi, 1915)
 
Mektup okumak, 1892
 
Zihinden hesaplama, 1895
  Victor Borisov-Musatov
(1870–1905)
Sembolist ressam
(Kız kardeşiyle birlikte kendi çizdiği portre, 1898)
 
Bahar, 1898-1901
 
Havuz, 1902
  Vladimir Borovikovsky
(1757–1825)
Portre ressamı
(Öğrencisi Bugaevsky-Blagodatny tarafından yapılmış resmi)
 
I. Pavel, 1800
  Osip Braz
(1873–1936)
Portre ressamı
 
Anton Chekhov'un portresi, 1898
 
Zena, 1907
 
Ressam Sergey Ivanov'un portresi, 1903
  Alexander Briullov
(1798–1877)
Neoklasik mimar,portre ressamı
(Oto portresi, 1830)
 
Roma'da Sant'Angelo Şatosu , 1823-1826
 
E.M. Lvova, 1830s
  Karl Bryullov
(1799–1852)
Neoklasik ressam
(Oto portresi, 1848)
 
İtalyan öğleni, 1827
 
Bayan binici, 1832
Alexey Brodovitch
(1898–1971)
Ressam, illustrator, grafiker, fotoğrafçı
 
Athélia için reklam
 
Paris'te Bal Banal poster
 
Manhattan State Hospital'da yaptığı çizim
  Feodor Bruni
(1799–1875)
Neoklasik ressam
(Oto portresi, 1810'lar)
 
Maenad Eros'a içki veriyor, 1828
 
Z.A.Volkonskaya, Tancredi kılığında, 1820'ler
  Misha Brusilovsky
(1931–)
painter
(Oto portresi, 1998)
 
Futbol. 1965
 
Homo sapiens. 1973
 
Saldırganlık. 1975

CDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Marc Chagall
(1887–1985)
Ressam, illustrator, vitray sanatçısı, sahne tasarımcısı, seramik ve duvar halıları tasarımcısı
(Yehuda Pen tarafından yapılmış portresi)
 
Kemancı, 1912
 
Ben ve Köy, 1911
  Mikhail Chapiro
(1938–)
Ressam
  Nikolay Chekhov
(1858–1889)
Ressam, illustrator
 
Anton Chekhov portresi
 
Sokolniki'de parti
 
Kocasının yasını tutan genç dul
Mihail Chemiakin
(1943–)
Heykeltıraş, ressam, sahne tasarımcısı
  Pavel Chistyakov
(1832–1919)
Ressam, sanat öğretmeni
(Öğrencisi Ilya Repin tarafından yapılmış portresi)
 
Litvanyalı Sophia,II. Vasili'nin düğününde, 1861
 
Giovannina cam kenarında oturmuş
 
Polonyalıları kutsamayı reddeden Patriark Hermogenes
  Peter Clodt
(1805—1867)
Heykeltıraş
 
Anichkov Köprüsü'ndeki at eğiticisi heykeli, Sankt-Peterburg
 
I. Nikolay Isaac Meydanı'nda, Sankt-Peterburg

DDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Vasily Demut-Malinovsky
(1779–1846)
Neoklasik hekeltıraş
 
I. Vladimir Kiev'de Peter Clodt'la birlikte yaptığı eser
 
Zafer Takı üzerinde Victoria savaş arabasında. Genelkurmay Binası, Sankt-Peterburg
 
Narva Zafer Takı üzerinde, savaş arabasına binmiş Victory heykeli, Sankt-Peterburg
Alexander Deyneka
(1899–1969)
Toplumsal gerçekçi ressam, grafik sanatçısı, heykeltıraş
Dionisy
(1440–1502)
Orta Çağ fresk ve ikona ressamı
  Julia Dolgorukova
(1962)
Ressam
 
Mağrur Dağ, 1990
 
Aksinyino, kilise, 1981
 
Kızıldeniz, 2006

EDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Stepan Erzia
(1876–1959)
Yeni Sanat heykeltıraşı, ahşap sanatçısı
(Arjantinli bir sanatçı tarafından yapılmış taş baskı portresi)
Mikhail Evstafiev
(1963–)
Avangart ressam, yazar, fotoğraf sanatçısı
 
Rüya gökyüzünün altındaki köy
 
Chimes Sirki gösterilerinden bir kare
 
Mutlu yaşadığımız şehrin üzerindeki gökyüzü, 2006

FDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Peter Carl Fabergé
(1846–1920)
Mücevher ustası
  Étienne Maurice Falconet
(1716–1791)
Rokoko heykeltıraş
 
Tehditkar Eros, 1757
  Vladimir Favorsky
(1886–1964)
Grafik sanatçısı, ahşap gravürcü, sahne tasarımcısı, ressam
(1920s photo)
 
Oto portresi, 1912
 
Sanatçı K. N. Istomin'in portresi, 1912
  Konstantin Flavitsky
(1830–1866)
Neoklasik ressam
(Fyodor Bronnikov tarafından yapılmış portresi, 1866)
 
Firavunun kızkardeşi bebek Musa'yı buluyor
 
Yakup'un çocukları kardeşleri Yusuf'a ihanet ediyor, 1855
  Pavel Fedotov
(1815–1852)
Realist ressam
 
Aristokratın kahvaltısı
 
Bir daha!, 1850'ler
 
Genç dul, 1851

GDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
Naum Gabo
(1890–1977)
Konstrüktivist heykeltıraş, kinetik sanatçı
 
Londra St Thomas Hastanesi bahçesindeki eseri
 
Rotterdam'da bir eseri (Gestileerde bloem)
 
Rotterdam'da bir eseri
Nikolai Galakhov
(born 1928)
Manzara ressamı
  Nikolai Ge
(1831–1894)
Realist, portre ve tarih ressamı
(Nikolai Yaroshenko tarafından yapılmış portresi)
 
İsa'nın kafası , 1893
Mikhail Gerasimov
(1907–1970)
Arkeolog, antropolog, adli tıp heykeltıraşı
 
Timur rekonstrüksiyonu
Ivan Godlevsky
(1908–1998)
Manzara ressamı
Feofan Grek
(c. 1340 – c. 1410)
Orta Çağ fresk ve ikona ressamı
  Elena Guro
(1877–1913)
Fütürist ressam
 
Mikhail Matyushin'in portresi, 1903
 
Küçük geyik, 1908/09

HDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
Alexei Harlamov
(1840–1925)
Portre ressamı
 
Rus güzeli
 
Edebiyat düşkünü genç kadın
 
Çiçekçi kızlar
  Viktor Hartmann
(1834–1873)
Ressam, dekoratör, mimar, Rus Canlanma Tarzı sanatçısı
 
Kiev şehir kapısı için plan
 
1873 Viyana Dünya Fuarı'nda Rus denizcilik pavyonu

IDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Alexander Ivanov
(1806–1858)
Neoklasik ressam
(Sergey Postnikov tarafından yapılan portresi)
 
İsa'nın Mecdelli Meryem'e görünmesi, 1834-36
 
İsa'nın halka görünmesi, 1836—57
  Sergei Ivanov
(1864–1910)
Tarih ressamı, realist, grafik sanatçısı, illüstratör
(O.E. Braz tarafından yapılan portresi, 1909)
 
Doğu Slavları'nın yaşamı
 
II. Vladimir Monomakh Uvetichi'de Prensler kongresinde
 
Moskova'nın güney sınırında
Anton Ivanov-Goluboy
(1818–1863)
Neoklasik manzara ressamı
 
İtalyan köylüler
 
Kostroma dalgakıranı açıklarında balıkçı gemisi, 1839
 
Geçit

JDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Valery Jacobi
(1834–1902)
Neoklasik ve realist ressam
 
Dilencinin pazar tatili, 1860
 
Mola veren mahkûmlar, 1861
 
Soytarılar Anna İvanovna'nın huzurunda, 1872
  Alexandre Jacovleff
(1887–1938)
Neoklasik ressam, teknik ressam, tasarımcı, hakkak
(Kendi fırçasından Arlecchino ve Pierrot,1914)
 
Kabuki dansçısı

KDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
Ilya Kabakov
(1933–)
Kavramsal enstalasyon sanatçısı, ressam, illüstratör
 
Münster'de bir enstalasyon
 
Yere düşmüş avize Zürih
 
Dilsiz, Alman-Hollanda sınırı
  Wassily Kandinsky
(1866–1944)
Soyutlamacı ressam
Mikhail Kaneev
(1923–1983)
Şehir peysajı ve manzara ressamı
  Nikolay Kasatkin
(1859–1930)
Realist ressam
 
Rakip kadınlar, 1890
 
Madenci kız, 1894
 
Kim?, 1897
  Ivan Khrutsky
(1810–1885)
Natürmort, tür resmi ve portre ressamı
(Oto portresi, 1883)
 
Çiçekler ve meyveler
 
Bir çocuğun portresi
 
Natürmort, 1839
  Orest Kiprensky
(1782–1836)
Romantik ressam, portreci
(Oto portresi, 1828)
 
Yevgraf Davydov, 1809
Vyacheslav Klykov
(1939–2006)
Anıt heykeltıraşı
 
Prokhorovka'daki çan kulesi, Kursk Muharebesi için yapılan anıt
Sergei Arksentevich Kolyada
(1907–1996)
Manzara ressamı, Rus avangart portreci
(Oto portresi, 1934)
Sergey Konenkov
(1874–1971)
Heykeltıraş
(Pavel Korin tarafından yapılan portresi)
 
Kore, 1912
 
Hamamda, 1917
 
Zavallı, 1917
Pavel Korin
(1892–1967)
Tarih ressamı, portreci, sanat restoratörü
(1932'deki fotoğrafı)
 
Alexander Nevsky, 1932, 1967 yılına ait pulda
  Konstantin Korovin
(1861–1932)
İzlenimci ressam
(Valentin Serov tarafından yapılan portresi, 1891)
 
Terasta iki kadın, 1911
 
Gurzuf'ta iskele, 1914
Mikhail Kozlovsky
(1753–1802)
Neoklasik heykeltıraş
 
Eros taslağı
 
Mars olarak betimlenmiş Alexander Suvorov, Sankt-Peterburg, 1799—1801
 
Peterhof Sarayı'ndaki Samson fıskıyesi, 1800-02
  Ivan Kramskoi
(1837–1887)
Ressam, portreci, sanat eleştirmeni
(Oto portresi)
 
İsimsiz kadın, 1883
  Arkhip Kuindzhi
(1842–1910)
Manzara ressamı
(Viktor Vasnetsov tarafından yapılmış portresi, 1869)
 
Huş ağacı korusu, 1879
 
Elbruz Dağı, 1890-1895
  Boris Kustodiev
(1878–1927)
Ressam, sahne tasarımcısı
(Oto portresi, 1912)
 
Tüccarın karısı, 1918
 
Rus Venüs, 1926

LDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Mikhail Larionov
(1881–1964)
Avangart ressam
(Oto portresi, 1910)
Klavdy Lebedev
(1852–1916)
Tarih ressamı
 
Svyatoslav I. İoannis ile buluşması
 
Dans
  Aristarkh Lentulov
(1882–1943)
Avangart ressam
(Oto portresi, 1915)
 
Gökkuşağı (Nebozvon)
 
Sanatçının eşinin ve kızının resmi
Alexey Leonov
(1934–)
Kozmonot ve ressam
 
1972 tarihli bir pulda uzay yürüyüşü(Andrey Sokolov ile birlikte)
 
1972 tarihli bir pulda Lunokhod 1 (Andrey Sokolov ile birlikte)
  Isaac Levitan
(1860–1900)
Manzara ressamı
(Oto portresi, 1880)
 
Huş ormanı, 1885-1889
 
Sonsuz huzur, 1894
 
Mart, 1895
  Rafail Levitsky
(1847–1940)
Romantik, tür resmi, izlenimci ressam, fotoğraf sanatçısı
(Ilya Repin tarafından yapılan portresi, 1878)
 
Ormandaki köprü, 1885-86
 
Mazzolada di Lison manzarası, Venedik, 1896
 
Venedik kanallarında sabah izlenimleri, 1896
  Dmitry Levitzky
(1735–1822)
Ressam, portreci
(Oto portresi, 1783)
 
Prokofiy Demidov, 1773
 
Düşes Ursula Mniszech, 1782
  El Lissitzky
(1890–1941)
Avangart ressam, fotoğraf sanatçısı, matbaacı
(Oto portresi, 1924)
 
Proun, 1925'ler
  Vladimir Lisunov
(1940–2000)
Nonkonformist, mistik sembolist ressam
 
Kaçak, 1976. Canvas, oil. 108x187.
 
Tezahür,1996. Kanvas, yağlı boya. 90х118.
 
Orman sanrıları, 1995. Kanvas, yağlı boya. 60х81.
  Mikhail Lomonosov
(1711–1765)
Bilim adamı, yazar, sanatçı
( L. S. Miropolisky tarafından yapılan portresi, 1787)
 
Model gemi
 
I. Peter mozaik, 1754
 
Poltova Muharebesi mozaik, 1762-64
Anton Losenko
(1737–1773)
Neoklasik ressam, portreci
 
Vladimir ve Rogneda, 1770

MDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Konstantin Makovsky
(1839–1915)
Tarih ressamı, portreci
(Oto portresi, 1856)
 
Boyar kızı
 
Tamara ve Şeytan, 1889
 
Kuzma Minin'in duyurusu, 1896
  Kazimir Malevich
(1878–1935)
Süpermatist, avangart ressam
(Oto portresi, 1912)
 
Moskova'da bir İngiliz, 1914
 
Tırpanlı adam, 1930
Sergey Malyutin
(1859–1937)
Ressam, halk sanatçısı,mimar, portreci
(Oto portresi)
 
İlk Rus Matruşka bebek. (Zvyozdochkin tarafından yapılmış), 1890
 
Pertsov Binası, Moskova, 1906-1910
  İvan Martos
(1754–1835)
Neoklasik heykeltıraş
(Alexander Varnek tarafından yapılmış portresi, 1819)
  Vladimir Mayakovsky
(1878–1930)
Avangart şair, oyun yazarı ve propaganda sanatçısı
(1912'de çekilmiş fotoğrafı)
 
Kutsal Güldürü oyunu için sahne kıyafet taslakları, 1919
  Leonid Mezheritski
(1930–2007)
Natürmort, manzara ve portre ressamı
(Köpeği ile birlikte çizdiği oto portre, 1968. Art Museum Chernigov, Ukrayna)
Yevgeniy Migunov
(1921–2004)
Illüstratör, karikatürist (Kendi çizdiği karikatürü)
  Mikhail Mikeshin
(1835–1896)
Neoklasik heykeltıraş
(Ilya Repin tarafından yapılmış portresi, 1888)
Vera Mukhina
(1889–1953)
Toplumsal gerçekçi heykeltıraş
(Mikhail Nesterov tarafından yapılmış portresi, 1940)
 
Kılıçlı adam, 1916
 
Gül ve haç, 1916

NDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Ernst Neizvestny
(1925–)
Heykeltıraş
(Solda. Vladimir Putin'den "Rusya Onur Nişanı" alırken, 2000)
 
Mısır'da Asvan Barajı'nda Lotus Çiçeği, 1971
Alexey Novikov
(1931)
Ressam, filozof, Rusya Emperyal Sanat Akademisi üyesi
  Mikhail Nesterov
(1862–1942)
Dinsel sembolist, portre ressamı
(Viktor Vasnetsov tarafından yapılmış portresi)
 
Bartholomew'un gençliğindeki vizyon, 1890–91
 
Kutsal Rus, 1901-06
Gury Nikitin
(1620-25 – 1691)
Fresk ve ikona ressamı, illüstratör
 
Yahya'nın başı, 1680'ler
 
Haç Festvali, 1680'ler
Ivan Nikitin
(1690–1742)
Portre ressamı
 
Yelizaveta, 1712-1713
 
Petro ölüm döşeğinde, 1725
Igor Novikov
(1961)
Ressam

ODüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Alexander Opekushin
(1838–1923)
Anıt heykeltıraşı, mimar, dekaratör
Boris Orlovsky
(1793–1837)
Neoklasik anıt heykeltıraşı
Sergei Osipov
(1915–1985)
Manzara ve natürmort ressamı
 
Peygamber çiçekleri, 1976

PDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Leonid Pasternak
(1862–1945)
Art izlenimci ressam, grafik sanatçı, illüstratör
(Oto portresi, 1908)
 
Moskova'da kış, 1912
 
E. Levina, 1916
  Andrew Pavlovsky
(1962–)
İzlenimci ressam, grafik sanatçı
 
Sevgili, 1994
 
Mavi şişe, 1998
 
Nehirdeki ağaçlar, 2001
  Vasily Perov
(1834–1882)
Realist ressam
(Oto portresi)
 
Troyka, 1866
 
Dinlenen avcı, 1871
 
Tüccarın evine gelen mürebbiye
Kuzma Petrov-Vodkin
(1878–1939)
Sembolist ressam
 
Kızıl atı yıkamak, 1912
 
Ateş hattı, 1916
 
Sankt-Peterburg Madonna, 1918
  Vasily Polenov
(1844–1927)
Realist Manzara ressamı
(Ilya Repintarafından yapılan portresi)
 
Moskova'da bir avlu, 1878
 
Büyükannenin bahçesi
 
Kayser'in şaşkınlığı
Liubov Popova
(1889–1924)
Kübist soyutlamacı ressam
 
Hava+İnsan+Uzay, 1912
 
Piyanist, 1914
 
Filozofun portresi, 1915
Vasili Pukirev
(1832–1890)
Realist ressam
 
Uygunsuz evlilik, 1862
 
Çeyiz

RDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
Charles Radoff
(1894–1986)
Manzara ressamı, yeni izlenimci
  Ilya Repin
(1844–1930)
Tarih ressamı, realist, portreci
(Oto portresi 1878)
 
Ne özgürlük ama!, 1903
Alexander Rodchenko
(1891–1956)
Avangart ressam, heykeltıraş, fotoğraf ve grafic sanatçısı
(1923'te çekilmiş fotoğrafı)
 
Dans, 1913
  Nicholas Roerich
(1874–1947)
Ressam, filozof, folklor araştırmacısı, seyyah
(Svetoslav Roerich tarafından yapılmış portresi, 1944)
Fyodor Rokotov
(1736–1809)
Ressam, portreci
 
Orlov Ailesi, 1762-1765 tahmini
 
Pembe elbiseli kadın, 1770s
Andrei Rublev
(c. 1360–1430)
Orta Çağ fresk ve ikona ressamı
(Moskova'daki heykeli)
 
Teslis
, 1410'lar]]
Lev Russov
(1926–1987)
Portre, tür resmi ve natürmort ressamı
  Andrei Ryabushkin
(1861–1904)
Tarih ressamı
(Vasiliy Mate tarafından yapılan portresi)
 
17. asırda tüccar ailesi, 1896
 
Khorovod, 1902

SDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
Vasily Sadovnikov
(1800–1879)
Perspektif ressamı
 
Saray Meydanı, 1847'ler
 
Genelkurmay Binası'ndaki kemer Sankt-Peterburg, 1956
Alexander Samokhvalov
(1894–1971)

Şövale ve anıt ressamı, grafik ve tezhip sanatçısı
Bogdan Saltanov
(1626–1703)
İkona ressamı, illüstratör, portreci
 
Kiy Haçı, 1670'ler
 
III. Fyodor (yaratıcısı tartışmalı), 1685
Konstantin Savitsky
(1844–1905)
Realist ressam
 
Demiryolu tamiri, 1874
 
Çam ormanında sabah Ivan Shishkin ile birlkte, 1886 (Savitsky resimdeki ayıları çizdi)
 
Savaşa, 1888
  Alexei Savrasov
(1830–1897)
Lirik manzara ressamı
(Iosif Volkov tarafından yapılmış portresi)
 
Karga geri döndü, 1871
 
Rasputitsa (Çamur denizi), 1894
Alexander Semionov
(1922–1984)
Şehir manzarası ve peyzaj ressamı
  Zinaida Serebriakova
(1884–1967)
Toplumsal gerçekçi ressam
(Oto portresi Makyaj masasında, 1909)
 
O.K. Lansere, 1910 (1988 yılına ait pul)
  Valentin Serov
(1865–1911)
İzlenimci ressam, portreci
(Oto portresi, 1880'ler)
 
Şeftalili kız, 1887
 
Europa'yı kaçırmak
  Ivan Shadr
(1887–1941)
Heykeltıraş
(1930'larda bir fotoğrafı)
 
Kürekli kız, 1936
  Silvestr Shchedrin
(1791–1830)
Neoklasik manzara ressamı
(Oto portresi, 1817)
 
Napoli'de mehtaplı gece, 1828
 
Deniz kıyısındaki set, 1828
  Taras Shevchenko
(1814–1861)
Romantik şair ve ressam
(Oto portresi, 1840)
 
Çingene falvı, 1841
 
Kateryna şiirine yapılan illüstrasyon, 1842
Georgy Shishkin
(1948–)
Ressam, portreci, grafik sanatçısı, mimar, pul tasarımcısı
 
Rus ulusunun birleşmesinin 400. yılı anısına çıkartılan pul Rus Postası, 2012.
  Ivan Shishkin
(1832–1898)
Manzara ressamı
(Ivan Kramskoi tarafından yapılan portresi, 1880)
 
Çavdar tarlası
 
Meşe ormanında yağmur
  Fedot Shubin
(1740–1805)
Neoklasik heykeltıraş
(1995 yılına ait pulda yer alan oto portresi)
 
Antonio Rinaldi, madalyonu, 1782
Anatolii Ivanovich Sivkov
(1952)
Ressam, grafik sanatçısı, sahne tasarımcısı
  Konstantin Somov
(1869–1939)
Ressam, grafik sanatçısı, illüstratör, portreci
(Oto portresi, 1898)
 
Alexander Blok Tiyatrosu, 1909
 
Bir galant sahne
  Grigory Soroka
(1823–1864)
Tür resmi ve portre ressamı
(Oto portresi)
 
Spasskoye'de bent, Tambov Guberniya, 1840'lar
 
Köylü çocuk, 1840s
 
Aynadaki yansıma, 1850s
Evgraf Semenovich Sorokin
(1821–1892)
Ressam, profesör
 
İsa'nın çarmıha gerilişi', 1873
  Vasily Surikov
(1848–1916)
Tarih ressamı
(Oto portresi)
 
Suvorov kumandasındaki birlikler Alpler'i aşıyor, 1899

TDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
Nikolai Timkov
(1912–1993)
Manzara ressamı
  Feodor Tolstoy
(1783–1873)
Neoklasik ressam, illüstratör, madalyon ve balmumu rölyef sanatçısı
(Sergey Zaryanko tarafından yapılmış portresi, 1850)
 
1812'de milis kuvvetler, 1816
 
Odada dikiş, 1830
 
Dushenka illüstrasyonu, 1820-33
Nikolai Tomsky
(1900–1984)
Anıt heykeltıraşı
 
Nikolai Gogol, Moskova, 1952
  Vasily Tropinin
(1776–1857)
romantik ressam, portreci
(Oto portresi, 1844)
 
Dantelci, 1823
 
Penceredeki kadın, 1841
Zurab Tsereteli
(1934–)
Ressam, heykeltıraş, mimar
(Eunice Kennedy Shriver ile fotoğrafı)
  Israel Tsvaygenbaum
(1961–)
Ressam
 
Derbent halkı, 1999
 
Düet, 2000
 
İbrahim ve İshak, 2001

UDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
Grigory Ugryumov
(1764–1823)
Neoklasik tarih ressamı
 
Yan Usmar’ın Güç Denemesi, 1796-1797
 
Mikhail Romanov'un misyonu, 1800'den önce
 
Kazan'ın Korkunç İvan tarafından ele geçirilmesi, 1800'den önce
Yevgeny Ukhnalyov
(1931–)
Ressam, illüstratör, desinatör, arma sanatçısı
 
Atavatanına Hizmet Yıldız Madalyası
Simon Ushakov
(1626–1686)
İkona ressamı
 
Kurtarıcı Acheiropoieta, 1658
 
Mikâil Şeytanı çiğnerken, 1676

VDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Nina Tokhtaman Valetova
(1958–)
Metafiziksel gerçekçi, gerçekçi, fantezi ve düşsel resimler ressamı
(Oto portresi, 2010)
 
İz bırakmadan kayıp, 2008
 
Atalarımızın antik destanı, 2008
  Feodor Vasilyev
(1850–1873)
Lirik manzara ressamı
(Oto portresi, 1873)
 
Fırtına sonrası, 1868
 
Sankt-Peterburg'da aydınlık, 1869
 
Islak çayır, 1872
  Apollinary Vasnetsov
(1856–1933)
Tarih ressamı, sahne tasarımcısı
(Viktor Vasnetsov tarafından yapılan portresi, 1890)
 
Rurik'in Staraya Ladoga'ya ulaşması
  Viktor Vasnetsov
(1848–1926)
Mitoloji ve tarih ressamı, Rus Canlanma tarzı sanatçısı
(self-portrait, 1868)
 
Baturlar, 1990
  Alexey Venetsianov
(1780–1847)
Tür resmi
(Oto-portresi, 1810)
 
Sürülmüş tarlada bahar, 1820'ler
 
Eşarplı kız
 
Falcı, 1842
  Vasili Veresçagin
(1842–1904)
Savaş ressamı
 
Savaşın Apotheosisleri, 1871
 
İngiliz Hindistanı'nda top ateşiyle idam, 1884
 
Tüm cephelerde barış (Napoleon Moscova'da)
Ivan Vishnyakov
(1699–1761)
Portre ressamı
 
Kız ve kuş
 
Sarah Eleonor Fermor, 1750
  Mikhail Vrubel
(1856–1910)
Sembolist ressam
(Oto portresi, 1885)
 
Oturan Şeytan, 1890
 
Çar Sultanın Öyküsü operasında Nadezhda Zabela-Vrubel Kuğu Prenses rolünde, 1900
 
Leylak, 1900
  Yevgeny Vuchetich
(1908–1974)
Anıt heykeltıraşı
 
Berlin Treptower Parkı'nda Sovyet Savaş Anıtı, 1946-1949

WDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Marianne von Werefkin
(1860–1938)
Avangart dışavurumcu ressam
(Oto portresi, 1910'lar)
 
Sonbahar. Okul, 1907
 
Kızıl şehir, 1909
 
Rüzgar fırtınası
Constantin Alexandrovich Westchiloff
(1875–1945)
İzlenimci ressam

YDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
Nikolai Yaroshenko
(1846–1898)
Realist, tür resmi, manzara ve portre ressamı
(Oto portresi, 1895)
 
Çingene kadın, 1886
 
Salıncakta, 1888
Konstantin Yuon
(1875–1958)
Ressam, sahne tasarımcısı
 
Rostov the Great in Winter, 1906

ZDüzenle

Portresi Kişisel bilgi
  Pyotr Zakharov-Chechenets
(1816–1846)
Portre ressamı
(Oto portresi, 1842)
 
Pyotr Yermolov'un çocukları, 1839
Karp Zolotaryov
(17. yüzyılın son çeyreği)
İkon ressamı,iç mimar, tahta oymacısı
 
Kutsal şehitler Fides, Spes et Caritas ve anneleri Şehit Sophia, 1685
Alexey Zubov
(1682 – c. 1750)
Hakkak
 
Gangut Savaşı'ndan sonra Sankt-Peterburg'a getirilen İsveç gemileri, 1715
 
Catherinehof manzarası, 1716
 
Grengam Savaşı, 1720'lerin sonu

Ayrıca bakınızDüzenle