Ringo Starr

Sir Richard Starkey ya da sahne adıyla Ringo Starr (d. 7 Temmuz 1940, Liverpool), İngiliz müzisyen. The Beatles müzik grubu üyesi.

Ringo Starr
Ringo Starr,2013
Genel bilgiler
Doğum adı Richard Starkey
Doğum 7 Temmuz 1940 (1940-07-07) (80 yaşında)
Liverpool, Birleşik Krallık
Tarzlar Rock, pop rock,pop
Meslekler Şarkıcı,Müzisyen, Aktör
Çalgılar bateri, klavye
Etkin yıllar 1957-günümüze
İlişkili hareketler Rory Storm and the Hurricanes, the Beatles, Plastic Ono Band, Ringo Starr & His All-Starr Band
Resmî site RingoStarr.com

Gerçek ismi Richard Starkey olan İngiliz müzisyen Ringo Star, 7 Temmuz 1940 tarihinde doğdu. 1962-1970 yılları arasında Beatles grubunun bateristiydi. Müzik hayatına Rory Storm and the Hurricanes adlı Liverpool'lu bir grubun bateristi olarak başladı; 1959 yılından 1962 yılına dek bu grupta çaldı. 16 Ağustos 1962 tarihinde Beatles, bateristleri Pete Best'i gruptan atınca onun yerine Ringo'yu seçtiler.Ringo Beatles için 2 şarkı yazdı; Octopus's Garden ve Don't Pass Me By. 1968 yılında gruptan ayrılsa da, kısa bir süre içinde geri döndü. Beatles dağıldıktan sonra Ringo Starr, solo çalışmalara başladı. Ayrıca bazı filmlerde rol almıştır.

Ringo Starr, 7 Temmuz 2020’de, 80. yaşını, 2008'den bu yana olduğu gibi “barış ve sevgi” temalı bir konser vererek kutlayacağını duyurmuştur. Aynı zamanda, salgın sebebiyle konserin, YouTube üzerinden canlı olarak gerçekleşeceğini de belirtmiştir.[1]

KitaplarıDüzenle

  • Postcards from the Boys (2004)
  • Octopus's Garden (2014)
  • Photograph (2015)

DiskografiDüzenle

Beatles'ın dağılmasından sonra, Starr 20 solo stüdyo albümü yayınlamıştır.

  • Sentimental Journey (1970)
  • Beaucoups of Blues (1970)
  • Ringo (1973)
  • Goodnight Vienna (1974)
  • Ringo's Rotogravure (1976)
  • Ringo the 4th (1977)
  • Bad Boy (1978)
  • Stop and Smell the Roses (1981)
  • Old Wave (1983)
  • Time Takes Time (1992)
  • Vertical Man (1998)
  • I Wanna Be Santa Claus (1999)
  • Ringo Rama (2003)
  • Choose Love (2005)
  • Liverpool 8 (2008)
  • Y Not (2010)
  • Ringo 2012 (2012)
  • Postcards from Paradise (2015)
  • Give More Love (2017)
  • What's My Name (2019)

FilmografiDüzenle

  • A Hard Day's Night (1964)
  • Help (1965)
  • Magical Mystery Tour (1967)
  • Candy (1968)
  • Yellow Submarine (1968)
  • Let It Be (1970))
  • Frank Zappa's 200 Motels (1971)
  • The Magic Christian (1969) (Peter Sellers ile)
  • Let it Be
  • That'll Be the Day (1973)
  • Son of Dracula (1974)
  • Lisztomania (1975)
  • Sextette (1978)
  • Ringo (1978)
  • Caveman (1981)
  • The Compleat Beatles (1982)
  • Princess Daisy (1983)
  • Give My Regards to Broad Street (1984)
  • Water (1985)
  • The Return of Bruno (1988)
  • The Beatles Anthology (1995)
  • Goat Boy (1996)
  • Concert For George (2003)

Dış bağlantılarDüzenle

  Wikimedia Commons'ta Ringo Starr ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur.

  1. ^ Barbaros Tapan (5 Temmuz 2020). "The Beatles yeryüzündeki en iyi grup". Hürriyet. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2020.