Richard Herd

Richard Herd Jr. (26 Eylül 1932 –26 Mayıs 2020), Amerikalı aktör. [1]

Richard Herd
Richard Herd 2005.png
Richard Herd 2005'te
Doğum Richard Herd Jr.
26 Eylül 1932(1932-09-26)
Boston, Massachusetts, ABD.
Ölüm 26 Mayıs 2020 (87 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD.
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1970-2020
Evlilik
Amilda Cuddy
(e. 1954; b. 1955)

Dolores Wozadlo
(m. 1957; div. 19??)
Patricia Herd
(e. 1980; ö. 2020)
Çocuk(lar) 4

İlk yıllarıDüzenle

Herd 26 Eylül 1932'de Boston'da Katherine ve tren mühendisi olan Richard Herd Sr. çiftinin oğlu olarak doğdu.[2]

KariyeriDüzenle

Oyunculuğa 1970 yapımı Hercules in New York (Herkül Newyork'ta) filmiyle adım attı. Herd'in yer aldığı en aşina yapım başrolünü; Jane Fonda, Jack Lemmon ve Michael Douglas ile paylaştığı gerilim türünde Kaliforniya Gaz ve Elektrik Kurumu'nun yozlaşmış başkanı Evan McCormack karakterini canlandırdığı The China Syndrome (Çin Sendromu) adlı filmdir. Bu filmdeki oyunculuğu ile Amerika Birleşik Devletleri dışında tanınan bir oyuncu olmuştur.

Bilimkurgu türünde yapımlarda sıklılla görülen oyuncu 1980'li yıllarda televizyona geçiş yaparak 1982'den 1983 yılına kadar polisiye türünde televizyon dizisi; T. J. Hooker 'da Kaptan Dennis Sheridan rolüyle (1984'e kadar dizide görünmeye devam etti) ve George Costanza'nın taraftarı olduğu New York Yankees takımının patronu olan Bay Wilhelm rolünde komedi dizisi Seinfeld ile ekranlara geldi. Yer aldığı diğer bazı televizyon yapımları arasında; M*A*S*H, The Rockford Files, The Feather and Father Gang, The Golden Girls, Starsky & Hutch, Quantum Leap, The A-Team, Midnight Caller, Hart to Hart, NYPD Blue, Renegade, Pacific Blue, ve JAG sayılabilir.

Son dönem oyunculuk yaptığı yapımlar arasında; 2012'de Yargıç Paul Landsman rolünü canlandırdığı "Rest in Pieces" adlı bölümünde yer aldığı CSI: Miami adlı polisiye türünde televizyon dizisi ve[3] ile 2017 yapımı Roman Armitage rolünde Get Out adlı film vb. sayılabilir.

Son dönemleri ve ölümüDüzenle

Herd oyunculuk kariyeri dışında son dönemlerinde Raydo Old Time'da program yapmış buradaki performansıyla "Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Onur Listesi" 'ne adı dahil edilmiştir. Amerikalı emektar oyuncu Richard Herd 26 Mayıs 2020'de Los Angeles, Kaliforniya'da 87 yaşında yaşlılığa bağlı nedenlerden ölmüştür.[4]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • Dog Days of Summer (2007)
  • The Cabinet of Dr. Caligari (2005)
  • Vice (1999)
  • Sgt. Bilko (1996)
  • Planes, Trains and Automobiles (1987)
  • Summer Rental (1985)
  • Trancers (1985)
  • Private Benjamin (1980)
  • The Onion Field (1979)
  • The China Syndrome (1979)
  • Buffy the Vampire Slayer (1998)

KaynaklarDüzenle

  1. ^ Richard Herd Interview at Blankmaninc.com
  2. ^ "Richard Herd Biography (1932-)". filmreference.com. 5 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2016. 
  3. ^ "Richard Herd". IMDb. 9 Aralık 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2017. [daha iyi kaynak gerekli]
  4. ^ Richard Herd biography at RoadTheatre.org

Dış bağlantılarDüzenle