Ana menüyü aç

Remzi Evren (25 Şubat 1957, Bolu - 7 Ocak 2016, Üsküdar, İstanbul) Türk sinema sanatçısı.

Remzi Evren
Doğum 25 Şubat 1957(1957-02-25)
Bolu, Türkiye
Ölüm 7 Ocak 2016 (58 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Ölüm sebebi Kalp krizi
Okulu İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi
Meslek Oyuncu

KOAH hastası olan Evren, uykusunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.[1]

FilmografiDüzenle

  • Muhteşem Yüzyıl Kösem - (2015) - Hafız Ahmet Paşa
  • Kara Kutu - (2015) - Abdurrahman
  • Küçük Ağa - (2015) - Ruşen (1. ve 2. sezon)
  • Kod Adı K.O.Z. - (2015) - Zübeyir Kozan
  • Aşktan Kaçılmaz - (2014)
  • Karadayı - (2013) - (2. sezon)
  • Dedektif Memoli - (2011) - İbrahim Baba
  • Yer Gök Aşk - (2011) - Reşit (1. ve 2. sezon)
  • Makber - (2010) - Mustafa
  • Kızım Nerede - (2010) - Ziya Fehmi Batum
  • Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - (2010) - Hüseyin
  • Av Mevsimi - (2010) - Emekli Polis
  • Kapadokya Düşleri - (2009)
  • İhtiras - (2008)
  • Türk Usulü - (2008) - Silahçı
  • Asi - (2008) - Mahmut (1. ve 2. sezon)
  • İstiklal: Akbaş Baskını - (2007) - Kaymakam Hamdi
  • Son Tercih - (2007)
  • Pars Narkoterör - (2007) - Alman Ajanı (1. sezon)
  • Kurtlar Vadisi Pusu - (2007) - Çağrı Toros (1. sezon)
  • Affedilmeyen - (2007) - Dikko Lütfü
  • Büyük Buluşma - (2007)
  • Ümit Milli - (2006) - Esat
  • Yanılgılar - (2006) - Baba
  • Tövbe - (2006) - Barmen
  • Korkusuzlar - (2006) - Komutan Marcos
  • Hatırla Sevgili - (2006) - Karanlık İşlerin Adamı (1. sezon)
  • Binbir Gece - (2006) - Ragıp (1. sezon)
  • Artık Umut da Yok / Eşref - (2006) - Hüseyin
  • Kaybolan Yıllar - (2006) - Niran
  • Medine - (2005) - Gazinocu
  • Lokman Hekim - (2005)
  • Elvan - (2005) - Ağa
  • Beşinci Boyut - (2005)
  • Anne ya da Leyla - (2005)
  • Anadolu Efsaneleri:Kanlı Mağara - (2005)
  • Evlat - (2003)
  • O Şimdi Asker - (2002)
  • Koçum Benim - (2002) - Metin
  • Bana Şans Dile - (2001) - Türker'in Babası
  • Avcı - (2001) - Koray
  • Üvey Baba - (2000) - Aytun
  • Martılar ve İstanbul - (2000)
  • Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - (2000) - Kahveci Turgay
  • Kurt Kapanı

- (2000) - Doktor Hayati

  • Çarli - (1999) - Komiser
  • Günaydın İstanbul Kardeş - (1999)
  • Sıcak Saatler - (1998) - Koray Taşkın
  • İstanbul Kanatlarımın Altında - (1996) - Duçe Mehmet Paşa
  • Tatlı Kaçıklar - (1996) - Polis

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle