Randy Couture

Randy Duane Couture (d. 22 Haziran 1963) Amerikalı aktör, eski ABD Ordusu çavuşu, emekli karma dövüş sanatçısı ve eski üniversiteli ve Greko-Romen güreşçidir. Ultimate Fighting Championship'teki (UFC) görev süresi boyunca, üç kez UFC Ağır Siklet Şampiyonu, iki kez UFC Hafif Ağır Siklet Şampiyonu, geçici olarak bir kez UFC Hafif Ağır Siklet Şampiyonu oldu.[1] İki farklı kategoride (B.J. Penn, Conor McGregor, Georges St-Pierre, Daniel Cormier, Amanda Nunes ve Henry Cejudo ile birlikte) iki UFC şampiyonluğu unvanına sahip yedi dövüşçüden ilkidir.

Couture, 2012

Couture, Olimpik bir güreş alternatifiydi ve kariyerinin büyük bir bölümünde Corvallis, Oregon'da yaşadı ve burada Oregon Eyalet Üniversitesi'nde güreş antrenörü yardımcısı ve güç ve kondisyon antrenörü olarak görev yaptı.[2] Matt Lindland ve Dan Henderson ile birlikte, Gresham, Oregon merkezli ve koç Robert Folis tarafından yönetilen, dövüşçüler için bir eğitim kampı olan Team Quest'i kurdu. 2005 yılında Las Vegas'a taşındı ve burada Xtreme Couture adı altında kendi geniş spor salonları zincirini açtı. Hollywood, California'da Legends Gym'i açmak için Bas Rutten ile ortak oldu.

FilmografiDüzenle

Yeıl Film Rol Notlar
2003 Cradle 2 the Grave Dövüş Kulübü Dövüşçüsü #8
2005 No Rules Mason
2005 Today You Die Vincent'in koruması Direct-to-video
2006 Invincible 'Toruci' Oyuncusu #1
2006 The King of Queens Priority Plus Driver Uncredited
Episode: "Fight Schlub"
2007 Big Stan Carnahan
2007 The Unit Çavuş Strickland 2 bölüm
2008 Redbelt Dylan Flynn
2008 The Scorpion King 2: Rise of a Warrior Sargon Direct-to-video
2010 The Expendables Toll Road
2011 Setup[3][4] Petey
2012 Hijacked Paul Ross Direct-to-video
2012 The Expendables 2[5][6] Toll Road
2013 Geezers![3][7] Randy
2013 Ambushed Jack Reiley Direct-to-video
2014 The Expendables 3 Toll Road
2014 Stretch Jovi Direct-to-video
2015 Whose Line Is It Anyway? Kendisi
2015–2017 Hawaii Five-0 Jason Duclair 4 bölüm
2016 Hell's Kitchen Kendisi Reality show; Guest diner
Episode: "5 Chefs Compete"
2016 Range 15 Kendisi Indie film
2016 Nine Legends Kendisi Belgesel
2018 Impractical Jokers Kendisi Hidden camera prank show
Episode: "Pantsing with the Stars"
2019 The Hard Way Toro / Briggs Netflix Movie

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Poole, Gary Andrew (31 Ekim 2007). "Ultimate Fighting's Ultimate Fight". time.com. 1 Kasım 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2011. 
  2. ^ "Welcome to ProElite.com". 18 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ a b "Randy Couture". IMDb.com. 21 Eylül 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  4. ^ IMDb'de Setup
  5. ^ IMDb'de Randy Couture
  6. ^ IMDb'de The Expendables II
  7. ^ "3 Geezers! (2013)". IMDb.com. 12 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle