Ana menüyü aç

Paulo de Carvalho

Paulo de Carvalho (d Manuel Paulo de Carvalho Costais, 15 Mayıs 1947 Lizbon) Portekizli şarkıcı ve söz yazarı.

Paulo de Carvalho
Genel bilgiler
Doğum adı Manuel Paulo de Carvalho da Costa
Doğum 15 Mayıs 1945 (1945-05-15) (74 yaşında)
Lizbon, Portekiz
Tarzlar Fado
Meslekler
  • Şarkıcı
Etkin yıllar 1965-günümüz
İlişkili hareketler The Sheiks

DiskografiDüzenle

  • 1969 Paulo de Carvalho;
  • 1971 Eu;
  • 1975 Não de Costas, Mas de Frente;
  • 1976 MPCC;
  • 1977 Paulo de Carvalho;
  • 1978 Volume 1;
  • 1979 Cantar de Amigos;
  • 1980 Até me Deva Jeito;
  • 1981 Cabra Cega;
  • 1982 Cabra Cega;
  • 1985 Desculpem Qualquer Coisinha;
  • 1986 Homem Portugues;
  • 1987 Terras da Lua Cheia;
  • 1991 Gostar de Ti;
  • 1994 Alma;
  • 1995 33 Vivo;
  • 1996 Fados Meus;
  • 1999 Mátria;
  • 2002 Antologia;
  • 2004 Cores do Fado;
  • 2006 Vida;
  • 2008 Do Amor;
  • 2011 Vivo: 50 Anos de Carreira;
  • 2012 Duetos de Lisboa;
Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"Tourada"
Fernando Tordo
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Portekiz
1974
Sonra gelen:
"Madrugada"
Duarte Mendes
Önce gelen:
"Uma flor de verde pinho"
Carlos do Carmo
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Portekiz
1977
(Os Amigos üyesi olarak)
Sonra gelen:
"Dai li dou"
Gemini