Pascale Bussières

Pascale Bussières (d. 27 Haziran 1968 ; Montréal, Québec), Kanadalı aktris.

Pascale Bussières
Doğum Pascale Bussières
27 Haziran 1968 (1968-06-27) (51 yaşında)
Montreal, Quebec, Kanada
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1984-günümüz

Bussières Montréal'deki  Concordia Üniversitesi oyunculuk dersi alarak. 1994'te yaşadığı Quebec'te oyunculuğa başladı. 2005 yılında kazandı Bussières, Genie Ödülleri'nden En İyi Kadın Oyuncu ödülünü  elde etmiştir

FilmografiDüzenle

  • 1984: Sonatine
  • 1988: Le Chemin de Damas
  • 1992: Phantom Life
  • 1993: Two Can Play
  • 1995: Eldorado
  • 1995: When Night Is Falling
  • 1996: Marguerite Volant (Mini seri)
  • 1996: La Forêt et le bûcheron
  • 1997: Honeymoon
  • 1997: The Whole of the Moon
  • 1997: The Thousand Wonders of the Universe
  • 1997: Twilight of the Ice Nymphs
  • 1997: Platinum
  • 1998: Windsor Protocol
  • 1998: When I Will Be Gone...
  • 1998: Streetheart
  • 1998: Un 32 août sur terre
  • 1999: Emporte-moi
  • 1999: The Five Senses
  • 1999: Souvenirs intimes - Memories Unlocked
  • 2000: XChange
  • 2000: La Beauté de Pandore
  • 2000: Les filles ne savent pas nager
  • 2000: The Bottle
  • 2001: Ma folle de soeur
  • 2001: Replay
  • 2001: Between the Moon and Montevideo
  • 2002: La Turbulence des fluides
  • 2003: Petites coupures
  • 2004: The Blue Butterfly
  • 2004: Ma vie en cinémascope
  • 2005: René Lévesque (Mini seri)
  • 2006: Guide de la petite vengeance - The Little Book of Revenge
  • 2007: Belle-Baie (Tv)
  • 2007: La Capture
  • 2005–2007: Le Coeur a ses raisons (Tv)
  • 2007: Race to Mars (Mini seri)
  • 2008: Ein Engel im Winter

Dış bağlantılarDüzenle