Pamir Pekin

Pamir Pekin (d. 31 Mayıs 1979, İstanbul), Türk oyuncudur.[1]

Pamir Pekin
Doğum 31 Mayıs 1979 (1979-05-31) (43 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2007 - günümüz

Oyuncu 1979 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünden mezun oldu. Bir süre modellik yaparak reklam filmlerinde oynadı. Oyunculuğa ilk adımını 2007 yılında yayımlanan Komiser Nevzat dizisi ile attı. Hülya Avşar'ın A Benim Akılsızım şarkısına çekilen klipte rol aldı.[2] Art arda dizilerde rol alan oyuncu, 2016-2017 yılları arasında yayımlanan Gülümse Yeter adlı dizide, daha sonra ise Hayat Şarkısı dizisinde oynadı.

2012 yılında Bebek'te çıkan bir tartışma sırasında 5 yerinden bıçaklandı.[3]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü
2013 Günce Doktor Serdar
Televizyon
Yıl Başlık Rolü
2007 Komiser Nevzat Komiser Ali
2008 Vurgun
2009 Parmaklıklar Ardında Mert
2008 Havalimanı: İyi Uçuşlar Fatih Karahan
2010 Lale Devri Cansel Haznedar
2010 Keskin Bıçak Kemal
2012 İbreti Ailem Övünç
2013 Güzel Çirkin Serdar
2014 Muhteşem Yüzyıl Elkas Mirza
2015 Gönül İşleri Komiser Kemal
2015 İlişki Durumu: Karışık Murat
2016-2017 Gülümse Yeter Kemal Kaleli
2017 Hayat Şarkısı Hazer
2017 Tutsak Kenan Gürhan
2018 Yuvamdaki Düşman Murat
2020 Bir Annenin Günahı Komiser İbrahim
2021 Olağan Şüpheliler Gökhan Aktemur

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Pekin: "Başrol Oynadığım İlk Dizi Tutmadı" [ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ "Hülya Avşar ve Pamir Pekin Aynı Klipte oynadı". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015. 
  3. ^ "Ünlü oyuncu Pamir Pekin İstanbul Bebek sahilinde bıçaklandı". HaberTurk. 12 Kasım 2020. 27 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle