Ana menüyü aç

Paloma San Basilio

Paloma San Basilio (d. 22 Kasım 1950, Madrid), İspanyol Latin pop şarkıcısıdır.

Paloma San Basilio
Genel bilgiler
Doğum adı Paloma San Basilio
Doğum 22 Kasım 1950 (1950-11-22) (69 yaşında)
İspanya Madrid, İspanya
Tarzlar Latin pop
Meslekler Şarkıcı, şarkı-yazarı, yönetmen
Etkin yıllar 1970-günümüz
Müzik şirketi Capitol, EMI Latin, EMI International
İlişkili hareketler Emilio José
Resmî site Resmî site

Basilio, İsveç'in Göteborg şehrinde yapılan 1985 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'yı "La fiesta terminó" adlı şarkıyla temsil etmiştir. Türkiye ile birlikte İspanya 36 puanla on dördüncü olmuştur.[1] Aynı zamanda Basilio, İspanya'nın en iyi Eurovision katılımcısı olarak tarihe geçmiştir.

DiskografiDüzenle

  • Sombras (1975)
  • Dónde vas (1977)
  • Beso a beso... dulcemente (1978)
  • En directo (1978)
  • Evita (musical) (1980)
  • Ahora (1981)
  • Dama (1983)
  • Paloma (1984)
  • La Cenicienta del Palace (1985)
  • Las Leandras (1985)
  • El sobre verde (1985)
  • La fiesta terminó (1985)
  • En vivo (1985)
  • Vuela alto (1986)
  • Grande (1987)
  • La sinfonía de los tres tiempos de América (1988)
  • Vida (1988)
  • Nadie como tú (1990)
  • Quiéreme siempre (1990)
  • Plácido, Paloma por fin juntos! [Live] (1991)
  • De mil amores (1991)
  • Paloma mediterránea (1992)
  • Al este del edén (1994)
  • Como un sueño (1995)
  • Clásicamente tuya (1997)
  • El hombre de La Mancha (musical) (1997)
  • Perlas (1999)
  • Escorpio (2001)
  • My Fair Lady (musical) (2001)
  • Eternamente, grandes éxitos de grandes musicales (2002)
  • La música es mi vida (compilation) (2003)
  • Víctor Victoria (musical) (2005)
  • Diva (compilation) (2006)
  • Invierno Sur (2006)
  • Encantados (2008)
  • Amolap (2012)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "About Paloma San Basilio" (İngilizce). eurovision.tv. 2 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Bravo
"Lady, Lady"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya
1985
Sonra gelen:
Cadillac
"Valentino"