Pakize Suda

Pakize Suda (d. 23 Nisan 1952[1], İzmir), Türk oyuncu, kitap ve köşe yazarıdır.

17 yaşında Ege güzeli seçilen Suda, Girit Türklerindendir. Hürriyet Gazetesi'nde haftanın dört günü köşe yazısı yazdı ve 27 Aralık 2008 günü ekonomik kriz nedeniyle köşe yazarlığından ayrılmak zorunda kaldı.[2] Şu anda Gazete Habertürk'te yazmaktadır.

Kanal 1'de yaptığı çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı Lezzete Yolculuk programı, Kanal 1 kapatılacağından dolayı Habertürk'e alındı ve Habertürk Televizyonunda Türkiye Konuşuyor isimli programı sundu. Şu anda TVem'de Her Şeyi Konuşalım isimli magazin programında magazin gündemini yorumlamaktadır.[3]

KitaplarıDüzenle

  • Ağız Tadıyla Sevişemedik
  • Yenmiş Yutulmuş Sözler

FilmografiDüzenle

Oynadığı TV dizileriDüzenle

  • 2006 - Sevda Çiçeği : Nazan Anne
  • 2005 - Davetsiz Misafir : Kehribar
  • 2003 - Hayat Bilgisi : Pakize
  • 2002 - Pembe Patikler : Hadiye Yenge
  • 1998 - Erguvan Yılları

Sunduğu TV programlarıDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2015. 
  2. ^ "Hürriyet eski yazarı Gazete Habertürk'te yazacak,14 Şubat 2009". 2 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2010. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2015.