Pınar Aydın

Pınar Aydın (d. 16 Temmuz 1981, Bursa) Türk oyuncu, şarkıcı ve söz yazarıdır.

Pınar Aydın
Doğum 16 Temmuz 1981 (1981-07-16) (40 yaşında)
Türkiye Bursa, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim İstanbul Kültür Üniversitesi
Meslek Şarkıcı, söz yazarı, oyuncu
Evlilik Harun Ovalıoğlu

Aydın, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında kız solist dalında Türkiye birinciliği ve ikinciliği olan Pınar, ayrıca amatör gruplarda solistlik yapmış. 5 kız kardeşten biri olan Pınar, mimar bir baba ve memur emeklisi bir annenin çocuğu. Aydın, gitar çalmakta ve resim yapmaktadır.[1]

2004 yılında atv ve Kanal 1'de yayınlanmış olan müzik yarışma programı Akademi Türkiye'de üçüncü olmuştur.

2011 yılında "Dur Dedim" adlı bir albüm yayımlamıştır.[2]

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar
2005 Savcının Karısı
2006-2008 Arka Sokaklar Pınar Soylu
2009 Kapalıçarşı Konuk Oyuncu
2009 Kız Kaçıran
2011-2012 Akasya Durağı Elif İpek Aydın
2013 Bizim Okul Elif

KaynakçaDüzenle