Ana menüyü aç

Pınar Aydın (d. 16 Temmuz 1981, Bursa) Türk oyuncu, şarkıcı, söz yazarı.

Pınar Aydın
Doğum 16 Temmuz 1981 (1981-07-16) (38 yaşında)
Türkiye Bursa, Türkiye
Meslek Şarkıcı, söz yazarı, oyuncu
Evlilik Harun Ovalıoglu

Aydın, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında kız solist dalında Türkiye birinciliği ve ikinciliği olan Pınar, ayrıca amatör gruplarda solistlik yapmış. 5 kız kardeşten biri olan Pınar, mimar bir baba ve memur emeklisi bir annenin çocuğu. Aydın, gitar çalmakta ve resim yapmaktadır.[1]

2004 yılında atv ve Kanal 1'de yayınlanmış olan müzik yarışma programı Akademi Türkiye'de üçüncü olmuştur.

2011 yılında "Dur dedim" adlı albüme imza atmıştır.[2]

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar
2005 Savcının Karısı
2006-2008 Arka Sokaklar Pınar Soylu
2009 Kapalıçarşı Konuk Oyuncu
2009 Kız Kaçıran
2010-2012 Akasya Durağı Elif İpek Aydın
2013 Bizim Okul Elif

KaynakçaDüzenle