Orhan Kılıç

Orhan Kılıç (d. 19 Ekim 1974, Berlin), Türk oyuncu. Türk ve Alman yapımı birçok projede yer alan sanatçı, 2006-2007 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Sağır Oda dizisinde Aras Dağlı karakteriyle başrol üstlenmiş ve geniş bir kitle tarafından tanınmıştır.

Orhan Kılıç
Doğum 19 Ekim 1974 (1974-10-19) (45 yaşında)
Almanya Berlin, Almanya
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2000-günümüz
Evlilik Sema Denker
Çocuk(lar) Aras Kılıç

FilmografiDüzenle

  • Kara Kutu (Tv Dizisi) - Barış Erdem ve Mehmet Duman karakterini canlandırmıştır.
  • Evdeki Yabancı (Tv Dizisi) - 2000
  • Freunde (Sinema) - 2000 - Orhan karakterini canlandırmıştır.
  • Kalp Gözü (Tv Dizisi) - 2004 - Oynadığı bölümlerde Kemal karakterini canlandırmıştır.
  • Mezar Arasında (Tv Filmi) - 2004 - Kazım karakterini canlandırmıştır.
  • Gül'ün Çilesi (Tv Filmi) - 2005
  • Güz Yangını (Tv Dizisi) - 2005 - Sefa karakterini canlandırmıştır.
  • 29-30 (Tv Dizisi) - 2006 - Tayga karakterini canlandırmıştır.
  • Sağır Oda (Tv Dizisi) - 2006-2007 - Aras Dağlı karakterini canlandırmıştır.
  • İlk Aşk (Sinema) - 2006
  • Elveda Rumeli (Tv Dizisi) - 1.Sezon(2007) ve 2.Sezon(2008)'da Arnavut Mehmet karakterini canlandırmıştır.
  • Dalgakıran (Tv Dizisi) - 2008
  • Derdest (Tv Dizisi) - 2008 - Mehmet Kandemir karakterini canlandırmıştır.
  • Aşk Bir Hayal (Tv Dizisi) - 1.Sezon(2009) ve 2.Sezon(2010)'da Miran Ağa karakterini canlandırmıştır.
  • Korkma (Tv Filmi) - 2011 - Mehmet Akif Ersoy'u canlandırmıştır.
  • Zehirli Sarmaşık (Tv Dizisi) - 2011 - Engin karakterini canlandırmıştır.
  • Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman (Sinema) - 2012 - binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan'ı canlandırmıştır.
  • Bir Zamanlar Osmanlı (Tv Dizisi) - 2.Sezon (2012)
  • Böyle Bitmesin (Tv Dizisi) - 1.Sezon (2012)'da Mehmet Ali karakterini canlandırmıştır.
  • Korkma (Tv Dizisi) - 2012 - Mehmet Akif Ersoy'u canlandırmıştır.
  • Taş Mektep (Sinema) - 2012 - Yüzbaşı Tevfik karakterini canlandırmıştır.
  • Osmanlı'da Derin Devlet (Tv Dizisi) - 2013 - Pehlivan Halil Ağa'yı canlandırmıştır.
  • Diğer Yarım (Tv Dizisi) - 2014 - Ecevit karakterini canlandırmıştır.
  • Tanıklar (Tv Dizisi) - 2014 - Gaffar Okan'ı canlandırmıştır.
  • Kara Kutu (Tv Dizisi) - 2015 - Mehmet'ı canlandırmıştır.
  • Diriliş: Ertuğrul (Tv Dizisi) - 2018 - Atsız Bey'i canlandırmıştır.
  • Azize - 2019 - Adnan Bardar'i canlandırmıştır.

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle