Ontario'daki kasabalar listesi

Vikimedya liste maddesi

Kanada'nın Ontario eyaleindeki kasabalar listesidir. Ontario'nun 90 kasabası vardır.[1][2][3]

Adı[4][5] Statüsü[4] Coğrafi alan[4] Nüfus
(2011)[5]
Nüfus
(2006)[5]
Değişim
(%)[5]
yüzölçümü
(km²)[5]
Nüfus
yoğunluğu[5]
Ajax Lower-tier Durham &0000000000109600.000000109.600 &0000000000090167.00000090.167 &0000000000000021.60000021,6 &0000000000000067.07000067,07 &0000000000001634.2000001.634,2
Amherstburg Lower-tier Essex &0000000000021556.00000021.556 &0000000000021748.00000021.748 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.100000−0,9 &0000000000000185.680000185,68 &0000000000000116.100000116,1
Arnprior Lower-tier Renfrew &0000000000008114.0000008.114 &0000000000007158.0000007.158 &0000000000000013.40000013,4 &0000000000000013.04000013,04 &0000000000000622.200000622,2
Atikokan Single-tier Rainy River &0000000000002787.0000002.787 &0000000000003293.0000003.293 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-6.600000−15,4 &0000000000000319.290000319,29 &0000000000000008.7000008,7
Aurora Lower-tier York &0000000000053203.00000053.203 &0000000000047629.00000047.629 &0000000000000011.70000011,7 &0000000000000049.78000049,78 &0000000000001068.8000001.068,8
Aylmer Lower-tier Elgin &0000000000007151.0000007.151 &0000000000007069.0000007.069 &0000000000000001.2000001,2 &0000000000000006.2200006,22 &0000000000001148.9000001.148,9
Bancroft Lower-tier Hastings &0000000000003880.0000003.880 &0000000000003838.0000003.838 &0000000000000001.1000001,1 &0000000000000229.560000229,56 &0000000000000016.90000016,9
Blind River Single-tier Algoma &0000000000003549.0000003.549 &0000000000003780.0000003.780 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-7.900000−6,1 &0000000000000526.460000526,46 &0000000000000006.7000006,7
Bracebridge Lower-tier Muskoka &0000000000015414.00000015.414[6] &0000000000015652.00000015.652 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2.500000−1,5 &0000000000000625.660000625,66 &0000000000000024.60000024,6
Bradford West Gwillimbury Lower-tier Simcoe &0000000000028077.00000028.077 &0000000000024039.00000024.039 &0000000000000016.80000016,8 &0000000000000201.030000201,03 &0000000000000139.700000139,7
Bruce Mines Single-tier Algoma &0000000000000566.000000566 &0000000000000584.000000584 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-4.900000−3,1 &0000000000000006.1300006,13 &0000000000000092.30000092,3
Caledon Lower-tier Peel &0000000000059460.00000059.460 &0000000000057050.00000057.050 &0000000000000004.2000004,2 &0000000000000688.150000688,15 &0000000000000086.40000086,4
Carleton Place Lower-tier Lanark &0000000000009809.0000009.809 &0000000000009453.0000009.453 &0000000000000003.8000003,8 &0000000000000008.8300008,83 &0000000000001110.3000001.110,3
Cobalt Single-tier Timiskaming &0000000000001133.0000001.133 &0000000000001224.0000001.224 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-8.600000−7,4 &0000000000000002.0500002,05 &0000000000000553.000000553
Cobourg Lower-tier Northumberland &0000000000018519.00000018.519 &0000000000018210.00000018.210 &0000000000000001.7000001,7 &0000000000000022.37000022,37 &0000000000000827.800000827,8
Cochrane Single-tier Cochrane &0000000000005340.0000005.340 &0000000000005487.0000005.487 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.300000−2,7 &0000000000000539.020000539,02 &0000000000000009.9000009,9
Collingwood Lower-tier Simcoe &0000000000019241.00000019.241 &0000000000017290.00000017.290 &0000000000000011.30000011,3 &0000000000000033.46000033,46 &0000000000000575.100000575,1
Deep River Lower-tier Renfrew &0000000000004193.0000004.193 &0000000000004216.0000004.216 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.500000−0,5 &0000000000000050.90000050,9 &0000000000000082.40000082,4
Deseronto Lower-tier Hastings &0000000000001835.0000001.835 &0000000000001824.0000001.824 &0000000000000000.6000000,6 &0000000000000002.5200002,52 &0000000000000728.300000728,3
East Gwillimbury Lower-tier York &0000000000022473.00000022.473 &0000000000021069.00000021.069 &0000000000000006.7000006,7 &0000000000000245.030000245,03 &0000000000000091.70000091,7
Englehart Single-tier Timiskaming &0000000000001519.0000001.519 &0000000000001494.0000001.494 &0000000000000001.7000001,7 &0000000000000003.0400003,04 &0000000000000499.900000499,9
Erin Lower-tier Wellington &0000000000010770.00000010.770 &0000000000011148.00000011.148 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-4.600000−3,4 &0000000000000297.750000297,75 &0000000000000036.20000036,2
Espanola Single-tier Sudbury &0000000000005364.0000005.364 &0000000000005314.0000005.314 &0000000000000000.9000000,9 &0000000000000082.44000082,44 &0000000000000065.10000065,1
Essex Lower-tier Essex &0000000000019600.00000019.600 &0000000000020032.00000020.032 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.800000−2,2 &0000000000000277.920000277,92 &0000000000000070.50000070,5
Fort Erie Lower-tier Niagara &0000000000029960.00000029.960 &0000000000029925.00000029.925 &0000000000000000.1000000,1 &0000000000000166.240000166,24 &0000000000000180.200000180,2
Fort Frances Single-tier Rainy River &0000000000007952.0000007.952 &0000000000008103.0000008.103 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2.100000−1,9 &0000000000000026.85000026,85 &0000000000000296.200000296,2
Gananoque Single-tier Leeds and Grenville &0000000000005194.0000005.194 &0000000000005285.0000005.285 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2.300000−1,7 &0000000000000007.0100007,01 &0000000000000740.800000740,8
Georgina Lower-tier York &0000000000043517.00000043.517 &0000000000042346.00000042.346 &0000000000000002.8000002,8 &0000000000000287.720000287,72 &0000000000000151.200000151,2
Goderich Lower-tier Huron &0000000000007521.0000007.521 &0000000000007563.0000007.563 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.400000−0,6 &0000000000000007.9100007,91 &0000000000000950.800000950,8
Gore Bay Single-tier Manitoulin &0000000000000850.000000850 &0000000000000924.000000924 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-9.1000000−8 &0000000000000005.2700005,27 &0000000000000161.400000161,4
Grand Valley Lower-tier Dufferin &0000000000002726.0000002.726 &0000000000002844.0000002.844 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-5.900000−4,1 &0000000000000158.230000158,23 &0000000000000017.20000017,2
Gravenhurst Lower-tier Muskoka &0000000000012055.00000012.055[6] &0000000000011046.00000011.046 &0000000000000009.1000009,1 &0000000000000518.590000518,59 &0000000000000023.20000023,2
Greater Napanee Lower-tier Lennox and Addington &0000000000015511.00000015.511 &0000000000015400.00000015.400 &0000000000000000.7000000,7 &0000000000000461.310000461,31 &0000000000000033.60000033,6
Grimsby Lower-tier Niagara &0000000000025325.00000025.325 &0000000000023937.00000023.937 &0000000000000005.8000005,8 &0000000000000068.96000068,96 &0000000000000367.200000367,2
Halton Hills Lower-tier Halton &0000000000059008.00000059.008 &0000000000055289.00000055.289 &0000000000000006.7000006,7 &0000000000000276.250000276,25 &0000000000000213.600000213,6
Hanover Lower-tier Grey &0000000000007490.0000007.490 &0000000000007147.0000007.147 &0000000000000004.8000004,8 &0000000000000009.8100009,81 &0000000000000763.800000763,8
Hawkesbury Lower-tier Prescott and Russell &0000000000010551.00000010.551 &0000000000010869.00000010.869 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.100000−2,9 &0000000000000009.4600009,46 &0000000000001115.6000001.115,6
Hearst Single-tier Cochrane &0000000000005090.0000005.090 &0000000000005620.0000005.620 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-10.600000−9,4 &0000000000000098.73000098,73 &0000000000000051.60000051,6
Huntsville Lower-tier Muskoka &0000000000019056.00000019.056 &0000000000018280.00000018.280 &0000000000000004.2000004,2 &0000000000000710.640000710,64 &0000000000000026.80000026,8
Ingersoll Lower-tier Oxford &0000000000012146.00000012.146 &0000000000011760.00000011.760 &0000000000000003.3000003,3 &0000000000000012.90000012,9 &0000000000000941.800000941,8
Innisfil Lower-tier Simcoe &0000000000032727.00000032.727[6] &0000000000031175.00000031.175 &0000000000000005.0000005,0 &0000000000000284.210000284,21 &0000000000000115.200000115,2
Iroquois Falls Single-tier Cochrane &0000000000004595.0000004.595 &0000000000004729.0000004.729 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.200000−2,8 &0000000000000599.920000599,92 &0000000000000007.7000007,7
Kapuskasing Single-tier Cochrane &0000000000008196.0000008.196 &0000000000008509.0000008.509 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-4.300000−3,7 &0000000000000084.13000084,13 &0000000000000097.40000097,4
Kearney Single-tier Parry Sound &0000000000000841.000000841 &0000000000000798.000000798 &0000000000000005.4000005,4 &0000000000000531.310000531,31 &0000000000000001.6000001,6
Kingsville Lower-tier Essex &0000000000021362.00000021.362 &0000000000020908.00000020.908 &0000000000000002.2000002,2 &0000000000000246.840000246,84 &0000000000000086.50000086,5
Kirkland Lake Single-tier Timiskaming &0000000000008493.0000008.493[6] &0000000000008248.0000008.248 &0000000000000003.0000003,0 &0000000000000262.540000262,54 &0000000000000032.30000032,3
Lakeshore Lower-tier Essex &0000000000034546.00000034.546 &0000000000033245.00000033.245 &0000000000000003.9000003,9 &0000000000000530.320000530,32 &0000000000000065.10000065,1
LaSalle Lower-tier Essex &0000000000028643.00000028.643 &0000000000027652.00000027.652 &0000000000000003.6000003,6 &0000000000000065.30000065,3 &0000000000000438.600000438,6
Latchford Single-tier Timiskaming &0000000000000387.000000387 &0000000000000390.000000390 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.200000−0,8 &0000000000000153.350000153,35 &0000000000000002.5000002,5
Laurentian Hills Lower-tier Renfrew &0000000000002811.0000002.811 &0000000000002789.0000002.789 &0000000000000000.8000000,8 &0000000000000640.480000640,48 &0000000000000004.4000004,4
Lincoln Lower-tier Niagara &0000000000022487.00000022.487 &0000000000021722.00000021.722 &0000000000000003.5000003,5 &0000000000000162.860000162,86 &0000000000000138.100000138,1
Marathon Single-tier Thunder Bay &0000000000003353.0000003.353 &0000000000003863.0000003.863 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-4.800000−13,2 &0000000000000170.480000170,48 &0000000000000019.70000019,7
Mattawa Single-tier Nipissing &0000000000002023.0000002.023 &0000000000002003.0000002.003 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.6600003,66 &0000000000000553.500000553,5
Midland Lower-tier Simcoe &0000000000016572.00000016.572 &0000000000016330.00000016.330 &0000000000000001.5000001,5 &0000000000000035.37000035,37 &0000000000000468.500000468,5
Milton Lower-tier Halton &0000000000084362.00000084.362 &0000000000053889.00000053.889 &0000000000000056.50000056,5 &0000000000000363.220000363,22 &0000000000000232.300000232,3
Minto Lower-tier Wellington &0000000000008334.0000008.334 &0000000000008504.0000008.504 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.1000000−2 &0000000000000300.570000300,57 &0000000000000027.70000027,7
Mississippi Mills Lower-tier Lanark &0000000000012385.00000012.385 &0000000000011734.00000011.734 &0000000000000005.5000005,5 &0000000000000519.530000519,53 &0000000000000023.80000023,8
Mono Lower-tier Dufferin &0000000000007546.0000007.546 &0000000000007071.0000007.071 &0000000000000006.7000006,7 &0000000000000277.780000277,78 &0000000000000027.20000027,2
Moosonee Single-tier Cochrane &0000000000001725.0000001.725 &0000000000002006.0000002.006 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2-5.1000000−14 &0000000000000550.120000550,12 &0000000000000003.1000003,1
New Tecumseth Lower-tier Simcoe &0000000000030234.00000030.234 &0000000000027701.00000027.701 &0000000000000009.1000009,1 &0000000000000274.180000274,18 &0000000000000110.300000110,3
Newmarket Lower-tier York &0000000000079978.00000079.978 &0000000000074295.00000074.295 &0000000000000007.6000007,6 &0000000000000038.33000038,33 &0000000000002086.3000002.086,3
Niagara-on-the-Lake Lower-tier Niagara &0000000000015400.00000015.400 &0000000000014587.00000014.587 &0000000000000005.6000005,6 &0000000000000132.830000132,83 &0000000000000115.900000115,9
Northeastern Manitoulin and the Islands Single-tier Manitoulin &0000000000002706.0000002.706 &0000000000002711.0000002.711 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.800000−0,2 &0000000000000495.680000495,68 &0000000000000005.5000005,5
Oakville Lower-tier Halton &0000000000182520.000000182.520 &0000000000165613.000000165.613 &0000000000000010.20000010,2 &0000000000000138.880000138,88 &0000000000001314.2000001.314,2
Orangeville Lower-tier Dufferin &0000000000027975.00000027.975 &0000000000026925.00000026.925 &0000000000000003.9000003,9 &0000000000000015.61000015,61 &0000000000001791.6000001.791,6
Parry Sound Single-tier Parry Sound &0000000000006191.0000006.191 &0000000000005818.0000005.818 &0000000000000006.4000006,4 &0000000000000013.36000013,36 &0000000000000463.300000463,3
Pelham Lower-tier Niagara &0000000000016598.00000016.598 &0000000000016155.00000016.155 &0000000000000002.7000002,7 &0000000000000126.420000126,42 &0000000000000131.300000131,3
Penetanguishene Lower-tier Simcoe &0000000000009111.0000009.111 &0000000000009354.0000009.354 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.400000−2,6 &0000000000000025.57000025,57 &0000000000000356.400000356,4
Perth Lower-tier Lanark &0000000000005840.0000005.840 &0000000000005907.0000005.907 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-2.900000−1,1 &0000000000000012.25000012,25 &0000000000000476.700000476,7
Petawawa Lower-tier Renfrew &0000000000015988.00000015.988 &0000000000014651.00000014.651 &0000000000000009.1000009,1 &0000000000000164.680000164,68 &0000000000000097.10000097,1
Petrolia Lower-tier Lambton &0000000000005528.0000005.528 &0000000000005222.0000005.222 &0000000000000005.9000005,9 &0000000000000012.68000012,68 &0000000000000435.800000435,8
Plympton-Wyoming Lower-tier Lambton &0000000000007576.0000007.576 &0000000000007506.0000007.506 &0000000000000000.9000000,9 &0000000000000318.760000318,76 &0000000000000023.80000023,8
Prescott Single-tier Leeds and Grenville &0000000000004284.0000004.284 &0000000000004180.0000004.180 &0000000000000002.5000002,5 &0000000000000004.9500004,95 &0000000000000865.300000865,3
Rainy River Single-tier Rainy River &0000000000000842.000000842 &0000000000000909.000000909 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-8.600000−7,4 &0000000000000002.9900002,99 &0000000000000281.500000281,5
Renfrew Lower-tier Renfrew &0000000000008218.0000008.218 &0000000000007846.0000007.846 &0000000000000004.7000004,7 &0000000000000012.77000012,77 &0000000000000643.500000643,5
Richmond Hill Lower-tier York &0000000000185541.000000185.541 &0000000000162704.000000162.704 &0000000000000014.00000014 &0000000000000100.950000100,95 &0000000000001838.0000001.838
Saugeen Shores Lower-tier Bruce &0000000000012661.00000012.661 &0000000000011720.00000011.720 &0000000000000008.0000008 &0000000000000170.970000170,97 &0000000000000074.10000074,1
Shelburne Lower-tier Dufferin &0000000000005846.0000005.846 &0000000000005149.0000005.149 &0000000000000013.50000013,5 &0000000000000006.4400006,44 &0000000000000907.100000907,1
Smiths Falls Single-tier Lanark &0000000000008978.0000008.978 &0000000000009163.0000009.163 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.1000000−2 &0000000000000009.6100009,61 &0000000000000934.600000934,6
Smooth Rock Falls Single-tier Cochrane &0000000000001376.0000001.376 &0000000000001473.0000001.473 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-7.400000−6,6 &0000000000000199.790000199,79 &0000000000000006.9000006,9
South Bruce Peninsula Lower-tier Bruce &0000000000008413.0000008.413 &0000000000008415.0000008.415 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000538.320000538,32 &0000000000000015.60000015,6
Spanish Single-tier Algoma &0000000000000696.000000696 &0000000000000728.000000728 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-5.600000−4,4 &0000000000000108.390000108,39 &0000000000000006.4000006,4
St. Marys Single-tier Perth &0000000000006655.0000006.655 &0000000000006617.0000006.617 &0000000000000000.6000000,6 &0000000000000012.48000012,48 &0000000000000533.300000533,3
Tecumseh Lower-tier Essex &0000000000023610.00000023.610 &0000000000024224.00000024.224 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.500000−2,5 &0000000000000094.69000094,69 &0000000000000249.300000249,3
The Blue Mountains Lower-tier Grey &0000000000006453.0000006.453 &0000000000006825.0000006.825 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-6.500000−5,5 &0000000000000287.230000287,23 &0000000000000022.50000022,5
Thessalon Single-tier Algoma &0000000000001279.0000001.279 &0000000000001312.0000001.312 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3.500000−2,5 &0000000000000004.3700004,37 &0000000000000292.400000292,4
Tillsonburg Lower-tier Oxford &0000000000015301.00000015.301 &0000000000014822.00000014.822 &0000000000000003.2000003,2 &0000000000000022.34000022,34 &0000000000000685.100000685,1
Wasaga Beach Lower-tier Simcoe &0000000000017537.00000017.537 &0000000000015029.00000015.029 &0000000000000016.70000016,7 &0000000000000058.43000058,43 &0000000000000300.100000300,1
Whitby Lower-tier Durham &0000000000122022.000000122.022 &0000000000111184.000000111.184 &0000000000000009.7000009,7 &0000000000000146.530000146,53 &0000000000000832.700000832,7
Whitchurch-Stouffville Lower-tier York &0000000000037628.00000037.628 &0000000000024390.00000024.390 &0000000000000054.30000054,3 &0000000000000206.410000206,41 &0000000000000182.300000182,3
Toplam &0000000001871478.0000001.871.478 &0000000001713806.0000001.713.806 &0000000000000009.2000009,2 &0000000000016848.16000016.848,16 &0000000000000111.100000111,1

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Municipal Act, R.S.O. 1990, Chapter M.45". Service Ontario. 7 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2013. 
  2. ^ "Municipal Act, S.O. 2001, Chapter 25". Service Ontario. 30 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2013. 
  3. ^ "The Municipal Councillor's Guide". Ontario Ministry of Municipal Affairs and Housing. 7 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2013. 
  4. ^ a b c "List of Ontario Municipalities". Ontario Municipal Affairs and Housing. 21 Eylül 2012. 2 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2013. 
  5. ^ a b c d e f "Population and dwelling counts, for Canada, provinces and territories, and census subdivisions (municipalities), 2011 and 2006 censuses (Ontario)". Statistics Canada. 28 Mayıs 2012. 3 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2013. 
  6. ^ a b c d "Corrections and updates: Population and dwelling count amendments, 2011 Census". Statistics Canada. 14 Şubat 2013. 10 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2013.