Old Man's Child

Old Man's Child Norveç'in Oslo kentinde kurulmuş black metal müzik grubu. Grup, Galder'in (eski sahne adı Grusom, doğum adı: Thomas Rune Andersen) projesidir ve grubun kalıcı tek üyesidir.[1]

Old Man's Child
Galder
Genel bilgiler
Başladığı yer Oslo, Norveç
Tarzlar Senfonik black metal, black metal
Etkin yıllar 1993-günümüz
Müzik şirketi Century Media
İlişkili hareketler Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Ov Hell, Carpe Tenebrum, Brujeria, The Kovenant, Mayhem, Arcturus, Chrome Division, Code, Susperia, Dødheimsgard, Nile, Borknagar, Nachtmystium, Ragnarok, Angelcorpse, God Dethroned, Vesania, Vader, Infernal Method, Ved Buens Ende

TarihiDüzenle

KuruluşuDüzenle

Old Man's Child resmi olarak 1993'te kuruldu ancak grubun geçmişi 1989'da Galder, Jardar ve Tjodal'ın kurduğu Requiem isimli death metal ve thrash metal grubuna dayanmaktadır. Başlarda Slayer ve Metallica arajmanları çalan grup 1990'da ilk demo kayıtlarını yayınlamış ve 1992 yılında dağılmıştır.[2][3]

Sonraki dönemDüzenle

Grup 1996'da ilk albümleri Born of the Flickering'i Century Media plak sirketi ile yayınladı. The Pagan Prosperity ve Ill-Natured Spiritual Invasion albümleri sonrası ilk turnelerine çıktılar.

2000 yılında Galder, Dimmu Borgir grubuna katıldı ancak Old Man's Child grubunda da çalmaya devam etti.

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • Born of the Flickering (1996)
  • The Pagan Prosperity (1997)
  • Ill-Natured Spiritual Invasion (1998)
  • Revelation 666 – The Curse of Damnation (2000)
  • In Defiance of Existence (2003)
  • Vermin (albüm)|Vermin (2005)
  • Slaves of the World (2009)

Toplama AlbümleriDüzenle

  • The Historical Plague (2003)

Demo kayıtlarıDüzenle

  • In the Shades of Life (1994)

Grup ÜyeleriDüzenle

Şimdiki üyeler
  • Galder – vokal, gitar, bas gitar, klavye (1993–şimdi)
Geçmiş üyeleri
  • Brynjard Tristan – bas gitar (1994–1995)
  • Frode "Gonde" Forsmo – bas gitar (1995–1997)
  • Stian Aarstad – klavye (1996–1999)
  • Tjodalv|Kenneth "Tjodalv" Åkesson – davul (1993–1996, 1999–2001)
  • Jon Øyvind Andersen|Jon Øyvind "Jardar" Andersen – gitar, vokal (1993–1997, 1999–2003)
  • Bjørn Dencker Gjerde - vokal (1995-1996)
  • Tony Kirkemo – davul (1996–1997)
  • Jan Roger "Grimar" Halvorsen – davul (1999-2000)
Geçmiş misafir müzisyenler
  • Gene Hoglan – davul (1998)
  • Håkon "Memnoch" Didriksen – bas gitar (2000)
  • Nicholas Barker – davul (2003)
  • Reno Kiilerich – davul (2005)
  • Peter Wildoer – davul (2008)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Mike DaRonco (16 Ağustos 1999). "Old Man's Child". AllMusic. 6 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2011. 
  2. ^ Thomas, Stephen. "Born of the Flickering - Old Man's Child". AllMusic. 28 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2011. 
  3. ^ Mike DaRonco (16 Ağustos 1999). "Old Man's Child". AllMusic. 12 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2011. 

Dış bağlantılarDüzenle