Nuri Gökaşan

Nuri Gökaşan (d. 20 Haziran 1950, Ankara), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.

Nuri Gökaşan
Doğum 20 Haziran 1950 (1950-06-20) (72 yaşında)
Türkiye Ankara
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, seslendirme sanatçısı
Etkin yıllar 1970-günümüz

Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST), Dormen Tiyatrosu'nda çalışmış, Athol Fugard'ın Ada oyunuyla 1989 yılında Türk Sanat Kurumunun En İyi Erkek Sanatçı Ödülü'nü almıştır. Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olarak tanıdığımız Gökaşan aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. Birçok projede sesi ile yer almıştır. 20 Haziran 1950 yılında Ankara'da dünyaya gelen Gökaşan, Ankara İktisadi Ticari ilimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Okulunda Radyo ve TV alanından mezun olmuştur.

FilmografisiDüzenle

Dizileri[1]Düzenle

  • 2020 - Gönül Dağı
  • 2016 - Kertenkele
  • 2014 - Yeşil Deniz
  • 2013 - Ben Onu Çok Sevdim
  • 2011 - Keşanlı Ali Destanı
  • 2008 - Serçe
  • 2007 - Kod Adı Kaos
  • 2006 - Kod Adı
  • 2005 - Savcının Karısı
  • 2002 - Pembe Patikler
  • 2002 - Baldız Geliyorum Demez
  • 2000 - Samyeli
  • 2000 - Gazeteci Yazarını Arıyor
  • 2000 - Acemiler İş Başında
  • 1997 - Sevda Rüzgarı
  • 1997 - Neşeli Günler
  • 1990 - Hayırlı Bir Konu
  • 1984 - Sessiz Film
  • 1983 - Yazıyor

Filmleri[1]Düzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Nuri Gökaşan Kimdir? Diziler ve Filmleri". DiziFilmGazetesi. 29 Ağustos 2020. 30 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2020.