Nuri Gökaşan

Nuri Gökaşan (d. 20 Haziran 1950, Ankara) Türk tiyatro, sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır.

Nuri Gökaşan
Doğum 20 Haziran 1950 (1950-06-20) (70 yaşında)
Türkiye Ankara
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, seslendirme sanatçısı
Etkin yıllar 1970-günümüz

Ankara Sanat Tiyatrosu'nda (AST), Dormen Tiyatrosunda çalışmış, Athol Fugard'ın Ada oyunuyla 1989 yılında Türk Sanat Kurumu'nun En İyi Erkek Sanatçı ödülünü almıştır. Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olarak tanıdığımız Gökaşan aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. Birçok projede sesi ile yer almıştır. 20 Haziran 1950 yılında Ankara da dünyaya gelen Gökaşan, Ankara İktisadi Ticari ilimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla ilişkiler okulunda Radyo ve TV alanından mezun olmuştur.

FilmografisiDüzenle

Dizileri[1]Düzenle

  • 2020 - Gönül Dağı
  • 2016 - Kertenkele
  • 2014 - Yeşil Deniz
  • 2013 - Ben Onu Çok Sevdim
  • 2011 - Keşanlı Ali Destanı
  • 2008 - Serçe
  • 2007 - Kod Adı Kaos
  • 2006 - Kod Adı
  • 2005 - Savcının Karısı
  • 2002 - Pembe Patikler
  • 2002 - Baldız Geliyorum Demez
  • 2000 - Samyeli
  • 2000 - Gazeteci Yazarını arıyor
  • 2000 - Acemiler İş başında
  • 1997 - Sevda Rüzgarı
  • 1997 - Neşeli Günler
  • 1990 - Hayırlı Bir Konu
  • 1984 - Sessiz Film
  • 1983 - Yazıyor

Filmleri[1]Düzenle

  • 2015 - Son Mektup
  • 2011 - Seni Kalbime Gömdüm
  • 2010 - Şenlikname: Bir İstanbul Masalı
  • 2005 - Organize İşler
  • 2003 - Vizyontele Tuuba
  • 2000 - Hoş Geldin Cumhuriyet
  • 1998 - Cumhuriyet

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Nuri Gökaşan Kimdir? Diziler ve Filmleri". DiziFilmGazetesi. 29 Ağustos 2020. 30 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2020.