Nurhan Nur

Türk oyuncu

Nurhan Nur doğum adı ile Ulviye Nur Gençsüer (14 Mayıs 1930 - 26 Mart 2017), Türk oyuncu.

Nurhan Nur
Doğum Ulviye Nur Gençsüer[1]
14 Mayıs 1930
Elazığ, Türkiye
Ölüm 26 Mart 2017 (86 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Defin yeri Karacaahmet Mezarlığı, İstanbul
Milliyet Türk
Vatandaşlık  Türkiye
Etkin yıllar 1950-2007
Evlilik
Atıf Yılmaz
(e. 1952; b. 1962)
Çocuk(lar) Kezban Arca Batıbeki (d. 1956)

HayatıDüzenle

1950 yapımı Parmaksız Salih filmiyle oyunculuğa başlayan Nurhan Nur; Bu Vatanın Çocukları, Düşman Yolları Kesti, Yılanların Öcü, Bozuk Düzen, Son Kuşlar, Kanun Benim, Yaprak Dökümü, Fırat'ın Cinleri, Selvi Boylum Al Yazmalım, Maden ve Susuz Yazın ikinci çevriminde oynadı.[2]

Özellikle 1962 yapımı Yılanların Öcü filminde Fikret Hakan ile başrolde yer alan yine Selvi Boylum, Al Yazmalım ve Maden gibi ses getirmiş yapımlarda görünen oyuncu Nurhan Nur 26 Mart 2017'de İstanbul'da 86 yaşında ölmüş[3], cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmiştir.

FilmografiDüzenle

  • 1950: Parmaksız Salih
  • 1950: Sihirli Define
  • 1951: Kanlı Feryad
  • 1951: Mezarımı Taştan Oyun
  • 1952: İki Kafadar Deliler Pansiyonunda
  • 1953: Aşk Istıraptır
  • 1954: Şimal Yıldızı
  • 1958: Bir Şoförün Gizli Defteri
  • 1959: Bu Vatanın Çocukları
  • 1959: Düşman Yolları Kesti
  • 1960: Dolandırıcılar Şahı
  • 1960: Sensiz Yıllar
  • 1961: Seni Kaybedersem
  • 1962: Yılanların Öcü
  • 1963: Casus Kardeşler
  • 1963: Yarın Bizimdir
  • 1964: Güzeller Kumsalı
  • 1965: Bozuk Düzen
  • 1965: Son Kuşlar
  • 1966: Bitmeyen Çile
  • 1966: Kadın Avcıları
  • 1966: Kanun Benim
  • 1967: Allaha Adanan Toprak
  • 1967: Bizanslı Zorba
  • 1967: Elveda
  • 1967: Kadın Düşmanı
  • 1967: Kadınlar Severse
  • 1967: Yaprak Dökümü
  • 1968: Öksüz
  • 1969: Allahın Aslanı Hazreti Ali
  • 1969: Köprüden Geçti Gelin
  • 1969: Mezarımı Taştan Oyun
  • 1969: Yaşamak Hakkımdır
  • 1973: Susuz Yaz
  • 1974: Gerçek
  • 1974: Unutulanlar
  • 1975: Bu Osman Başka Osman
  • 1976: Aşk Dediğin Laf Değildir
  • 1976: Bizim Düğün Ne Zaman
  • 1977: Fırat'ın Cinleri
  • 1977: Selvi Boylum, Al Yazmalım
  • 1978: Maden
  • 1979: Yoksul
  • 1981: Üç Kardeştiler
  • 1986: Perihan Abla
  • 1987: Kuruluş / Osmancık
  • 1987: Yarın Artık Bugündür
  • 1988: Arka Evin İnsanları / Allah Düşürmesin
  • 1989: Çaylar Şirketten
  • 1990: Başka Olur Ağaların Düğünü
  • 1990: Eskici Ve Oğulları
  • 1990: Sergüzeşt / Esir Kız
  • 1991: Aile Bağları
  • 1992: Güneşin Battığı Yer
  • 2007: Hicran Sokağı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "DİSK'in 15 sendikası için istenen cezalar". Cumhuriyet. 23 Ocak 1986. 17 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle