Nominal GSYİH değerlerine göre ülkeler listesi

Vikimedya liste maddesi
2021'de nominal GSYİH'ye göre en büyük ekonomiler[1]

Gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH), belirli bir yılda bir ülkedeki tüm nihai mal ve hizmetlerin piyasa değeridir.[2] Ülkeler, piyasa veya devlet resmi döviz kurlarında hesaplanan mali ve istatistiksel kurumlardan alınan nominal GSYİH tahminlerine göre sıralanır. Nominal GSYİH, farklı ülkelerdeki yaşam maliyetlerindeki farklılıkları hesaba katmaz ve sonuçlar, ülkenin para biriminin döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak bir yıldan diğerine büyük ölçüde değişebilir.[3] Bu tür dalgalanmalar, nüfusunun yaşam standardında genellikle çok az veya hiç fark yaratmasalar da, bir ülkenin sıralamasını bir yıldan diğerine değiştirebilir.[4]

2019'da nominal GSYİH değerlerine göre ülkeler[not 1]
  >$20 trilyon
  $10–$20 trilyon
  $5–$10 trilyon
  $1–$5 trilyon
  $750 milyar–$1 trilyon
  $500–$750 milyar
  $250–$500 milyar
  $100–$250 milyar
  $50–$100 milyar
  $25–$50 milyar
  $5–$25 milyar
  <$5 milyar

Ulusal servet karşılaştırmaları, farklı ülkelerdeki yaşam maliyetlerindeki farklılıkları ayarlamak için sıklıkla satın alma gücü paritesi (PPP) temelinde yapılır. Ulusal yaşam standardını karşılaştırmak için diğer metrikler, kişi başına nominal GSYİH ve kişi başına karşılık gelen GSYİH (PPP) kullanılır. Genel olarak, kişi başına düşen SAGP rakamları, kişi başına düşen nominal GSYİH rakamlarından daha az yaygındır.[5]

Ulusal ekonomilerin sıralamaları zaman içinde önemli ölçüde değişmiş olsa da, Birleşik Devletler 1916 civarında Britanya İmparatorluğu'nun çıktısını geçmeden önce,[6] Britanya on yıllar önce toplam çıktıda Qing hanedanını geride bırakmıştı.[7][8] Çin'in kontrollü özelleştirme ve serbestleştirme yoluyla piyasaya dayalı bir ekonomiye geçişinden bu yana,[9][10] ülke sıralamasında 1978'de dokuzuncu, 2016'da ikinci sıraya yükseldiğini gördü. Ekonomik büyüme hızlandı ve küresel nominal GSYİH içindeki payı 1980'de %2'den 2016'da %15'e yükseldi.[11][12] Diğerlerinin yanı sıra Hindistan, 1990'ların başında ekonomik liberalizasyonun uygulanmasından bu yana ekonomik bir patlama yaşadı.[13]

İlk liste Uluslararası Para Fonu'nun Dünya Ekonomik Görünümü tarafından derlenen tahminleri, ikinci liste Birleşmiş Milletler İstatistik Bölümü tarafından derlenen verileri ve üçüncü liste Dünya Bankası verilerini içermekte. Geçen yıla ait IMF kesin verileri ve cari yıla ilişkin tahminler, Nisan ve Ekim aylarında yılda iki kez yayınlanır. Egemen olmayan varlıklar (dünya, kıtalar ve bazı bağımlı bölgeler) ve sınırlı uluslararası tanınırlığa sahip devletler (Kosova, Filistin ve Tayvan gibi) kaynaklarda göründükleri listeye dahil edilir.

SıralamaDüzenle

Nominal GYSİH'e göre ülkeler (uluslararası milyon $)
Ülke/bölge Bölge Uluslararası Para Fonu[1] Birleşmiş Milletler[14] Dünya Bankası[15][16]
Tahmin Yıl Tahmin Yıl Tahmin Yıl
  ABD Amerika 25.350.250 2021 20.893.746 2020 20.936.600 2020
  Avrupa Birliği Avrupa 17.000.000 2021 Yok
  Çin Asya 19.910.775 2021 14.722.801 2020 14.722.731 2020
  Japonya Asya 4.910.580 2021 5.057.759 2020 4.975.415 2020
  Almanya Avrupa 4.260.553 2021 3.846.414 2020 3.806.060 2020
  Hindistan Asya 2.592.583 2021 2.664.749 2020 2.622.984 2020
  Birleşik Krallık Avrupa 3.388.296 2021 2.764.198 2020 2.707.744 2020
  Fransa Avrupa 2.941.451 2021 2.630.318 2020 2.603.004 2020
  Kanada Amerika 2.220.264 2021 1.644.037 2020 1.643.408 2020
  İtalya Avrupa 2.060.222 2021 1.888.709 2020 1.886.445 2020
  Brezilya Amerika 1.834.768 2021 1.444.733 2020 1.444.733 2020
  Rusya Avrupa 1.830.078 2021 1.483.498 2020 1.483.498 2020
  Güney Kore Asya 1.806.786 2021 1.637.896 2020 1.630.525 2020
  Avustralya Okyanusya 1.334.688 2021 1.423.473 2020 1.330.901 2020
  İspanya Avrupa 1.247.464 2021 1.281.485 2020 1.281.199 2020
  Meksika Amerika 1.230.518 2021 1.073.439 2020 1.076.163 2020
  Endonezya Asya 1.150.245 2021 1.058.424 2020 1.058.424 2020
  Türk Devletleri Teşkilatı Avrasya 1.116.274 2021 999.230 2020 997.986 2019
  İran Asya 1.081.383 2021 939.316 2020 Yok 2020
  Hollanda Avrupa 1.007.562 2021 913.865 2020 912.242 2020
  Suudi Arabistan Asya 842.588 2021 700.118 2020 700.118 2020
   İsviçre Avrupa 810.830 2021 752.248 2020 747.969 2020
  Türkiye Avrasya 806.800 2021 720.098 2020 720.101 2020
  Tayvan Asya 785.589 2021 669.324 2020 668.500 2020
  Polonya Avrupa 655.332 2021 596.618 2020 594.165 2020
  İsveç Avrupa 622.365 2021 541.064 2020 537.610 2020
  Belçika Avrupa 581.848 2021 521.861 2020 515.333 2020
  Tayland Asya 546.223 2021 501.795 2020 501.795 2020
  İrlanda Avrupa 516.253 2021 425.889 2020 418.622 2020
  Avusturya Avrupa 481.209 2021 433.258 2020 428.965 2020
  Nijerya Afrika 480.482 2021 429.899 2020 432.294 2020
  İsrail Asya 467.532 2021 407.101 2020 401.954 2020
  Arjantin Amerika 455.172 2021 383.067 2020 383.067 2020
  Norveç Avrupa 445.507 2021 362.522 2020 362.009 2020
  Güney Afrika Afrika 435.145 2021 302.141 2020 301.924 2020
  Birleşik Arap Emirlikleri Asya 415.158 2021 358.869 2020 421.142 2020
  Danimarka Avrupa 396.666 2021 356.085 2020 355.184 2020
  Mısır Afrika 396.328 2021 369.309 2020 363.069 2020
  Filipinler Asya 393.737 2021 361.489 2020 361.489 2020
  Singapur Asya 378.645 2021 339.988 2020 339.998 2020
  Malezya Asya 371.114 2021 336.664 2020 336.664 2020
  Hong Kong Asya 369.722 2021 349.445 2020 346.586 2020
  Vietnam Asya 368.002 2021 271.158 2020 271.158 2020
  Bangladeş Asya 355.689 2021 329.484 2020 324.239 2020
  Şili Amerika 331.250 2021 252.940 2020 252.940 2020
  Kolombiya Amerika 300.791 2021 271.347 2020 271.347 2020
  Finlandiya Avrupa 296.016 2021 269.751 2020 271.234 2020
  Romanya Avrupa 287.279 2021 248.716 2020 248.716 2020
  Pakistan Asya 261.726 2020 257.829 2020 263.687 2020
  Çek Cumhuriyeti Avrupa 276.914 2021 245.349 2020 243.530 2020
  Portekiz Avrupa 251.709 2021 228.539 2020 231.256 2020
  Yeni Zelanda Okyanusya 247.640 2021 212.044 2020 212.482 2020
  Peru Amerika 225.858 2021 203.196 2020 202.014 2020
  Yunanistan Avrupa 211.645 2021 188.835 2020 189.410 2020
  Irak Asya 201.472 2021 166.757 2020 167.224 2020
  Kazakistan Asya 194.024 2021 171.082 2020 169.835 2020
  Ukrayna Avrupa 181.038 2021 155.582 2020 155.582 2020
  Macaristan Avrupa 180.959 2021 155.808 2020 155.013 2020
  Katar Asya 169.184 2021 146.401 2020 146.374 2020
  Cezayir Afrika 163.812 2021 147.689 2020 145.164 2020
  Kuveyt Asya 132.266 2021 105.949 2020 136.197 2019
  Fas Afrika 126.035 2021 114.724 2020 112.871 2020
  Slovakya Avrupa 116.748 2021 105.173 2020 104.574 2020
  Kenya Afrika 109.491 2021 101.014 2020 98.843 2020
  Küba Amerika Yok 107.352 2020 103.131 2019
  Porto Riko Amerika 106.576 2021 103.138 2020 103.138 2020
  Ekvador Amerika 104.483 2021 98.808 2020 98.808 2020
  Etiyopya Afrika 92.757 2021 96.611 2020 107.645 2020
  Dominik Cumhuriyeti Amerika 89.502 2021 78.845 2020 78.845 2020
  Lüksemburg Avrupa 83.771 2021 73.353 2020 73.264 2020
  Guatemala Amerika 83.305 2021 77.605 2020 77.605 2020
  Sri Lanka Asya 80.785 2021 80.677 2020 80.707 2020
  Umman Asya 80.611 2021 63.368 2020 76.332 2019
  Bulgaristan Avrupa 77.907 2021 69.888 2020 69.105 2020
  Gana Afrika 75.487 2021 68.532 2020 72.354 2020
  Angola Afrika 70.339 2021 62.307 2020 62.307 2020
  Tanzanya Afrika 69.238 2021 64.740 2020 62.410 2020
  Fildişi Sahili Afrika 68.845 2021 61.143 2020 61.349 2020
  Myanmar Asya 66.740 2021 70.284 2020 76.186 2020
  Belarus Avrupa 65.754 2021 60.259 2020 60.258 2020
  Özbekistan Asya 65.503 2021 57.707 2020 57.707 2020
  Hırvatistan Avrupa 63.399 2021 57.204 2020 55.967 2020
  Litvanya Avrupa 62.635 2021 56.547 2020 55.887 2020
  Kosta Rika Amerika 61.178 2021 61.521 2020 61.521 2020
  Slovenya Avrupa 60.890 2021 53.590 2020 52.880 2020
  Sırbistan Avrupa 60.669 2021 53.335 2020 52.960 2020
  Panama Amerika 60.121 2021 52.938 2020 52.938 2020
  Uruguay Amerika 60.108 2021 53.629 2020 53.629 2020
  Kongo DC Afrika 54.832 2021 45.308 2020 49.869 2020
  Türkmenistan Asya 53.087 2021 42.845 2020 45.231 2019
  Azerbaycan Asya 52.645 2021 42.607 2020 42.607 2020
  Ürdün Asya 45.344 2021 43.697 2020 43.698 2020
  Venezuela Amerika 44.893 2021 106.359 2020 482.359 2014
  Kamerun Afrika 44.806 2021 39.881 2020 39.802 2020
  Uganda Afrika 43.243 2021 38.702 2020 37.372 2020
  Tunus Afrika 42.733 2021 39.218 2020 39.236 2020
  Bahreyn Asya 39.104 2021 33.904 2020 38.475 2019
  Bolivya Amerika 38.547 2021 36.573 2020 36.689 2020
  Letonya Avrupa 37.199 2021 33.707 2020 33.505 2020
  Paraguay Amerika 36.973 2021 35.304 2020 35.304 2020
  Estonya Avrupa 36.039 2021 30.650 2020 31.030 2020
  Sudan Afrika 35.919 2021 62.057 2020 26.111 2020
    Nepal Asya 34.265 2021 33.079 2020 33.657 2020
  Makao Asya 29.223 2021 24.333 2020 55.154 2019
  El Salvador Amerika 27.665 2021 24.639 2020 24.639 2020
  Senegal Afrika 27.576 2021 24.412 2020 24.911 2020
  Libya Afrika 27.300 2021 29.153 2020 25.418 2020
  Kıbrıs Cumhuriyeti Asya 26.546 2021 24.612 2020 23.804 2020
  Papua Yeni Gine Okyanusya 26.461 2021 23.619 2020 23.592 2020
  Honduras Amerika 26.325 2021 23.828 2020 23.828 2020
  Kamboçya Asya 26.080 2021 25.291 2020 25.291 2020
  Zimbabve Afrika 25.791 2021 21.787 2020 16.769 2020
  İzlanda Avrupa 25.476 2021 21.718 2020 21.715 2020
  Zambiya Afrika 21.699 2021 18.111 2020 19.320 2020
  Bosna-Hersek Avrupa 21.692 2021 19.801 2020 19.788 2020
  Trinidad ve Tobago Amerika 21.599 2021 21.393 2020 21.530 2020
  Haiti Amerika 20.143 2021 15.505 2020 13.418 2020
  Afganistan Asya 19.938 2021 19.793 2020 19.807 2020
  Burkina Faso Afrika 19.932 2021 17.369 2020 17.369 2020
  Mali Afrika 19.563 2021 17.332 2020 17.394 2020
  Yemen Asya 19.471 2021 27.958 2020 23.486 2018
  Laos Asya 19.375 2021 19.082 2020 19.136 2020
  Lübnan Asya 19.126 2020 63.546 2020 33.383 2020
  Gabon Afrika 18.293 2021 15.111 2020 15.593 2020
  Benin Afrika 18.067 2021 15.205 2020 15.652 2020
  Gürcistan Asya 17.846 2021 15.892 2020 15.892 2020
  Botsvana Afrika 17.605 2021 15.782 2020 15.782 2020
  Filistin Asya 17.343 2021 15.561 2020 15.561 2020
  Arnavutluk Avrupa 16.770 2021 14.910 2020 14.800 2020
  Gine Afrika 16.724 2021 15.490 2020 15.681 2020
  Malta Avrupa 16.695 2021 14.911 2020 14.647 2020
  Kuzey Kore Asya Yok 15.847 2020 Yok
  Mozambik Afrika 15.833 2021 14.029 2020 14.021 2020
  Brunei Asya 15.686 2021 12.003 2020 12.016 2020
  Nijer Afrika 15.637 2021 13.741 2020 13.678 2020
  Suriye Asya 60.043 2010 15.572 2020 40.405 2007
  Jamaika Amerika 14.857 2021 13.812 2020 13.812 2020
  Moğolistan Asya 14.280 2021 13.137 2020 13.137 2020
  Madagaskar Afrika 14.101 2021 13.008 2020 13.721 2020
  Kuzey Makedonya Avrupa 13.885 2021 12.264 2020 12.267 2020
  Ermenistan Asya 13.612 2021 12.641 2020 12.645 2020
  Nikaragua Amerika 13.397 2021 12.621 2020 12.621 2020
  Kongo Cumhuriyeti Afrika 12.744 2021 10.100 2020 10.885 2020
  Ekvator Ginesi Afrika 12.528 2021 10.022 2020 10.022 2020
  Moldova Avrupa 12.396 2021 11.914 2020 11.914 2020
  Çad Afrika 12.345 2021 11.154 2020 10.093 2020
  Namibya Afrika 12.213 2021 10.710 2020 10.700 2020
  Malavi Afrika 12.150 2021 11.762 2020 11.962 2020
  Mauritius Afrika 10.998 2021 10.921 2020 10.914 2020
  Bahamalar Amerika 10.681 2021 9.908 2020 11.250 2020
  Ruanda Afrika 10.395 2021 10.332 2020 10.334 2020
  Yeni Kaledonya Okyanusya Yok 9.709 2020 2.682 2000
  Moritanya Afrika 9.164 2021 7.916 2020 7.779 2020
  Kosova Avrupa 8.958 2021 7.734 2020 7.611 2020
  Togo Afrika 8.493 2021 7.146 2020 7.575 2020
  Kırgızistan Asya 8.150 2021 7.736 2020 7.736 2020
  Tacikistan Asya 8.104 2021 7.997 2020 8.194 2020
  Bermuda Amerika Yok 7.719 2020 7.484 2019
  Guyana Amerika 7.395 2021 5.471 2020 5.471 2020
  Lihtenştayn Avrupa Yok 6.872 2020 6.839 2018
  Monako Avrupa Yok 6.816 2020 7.424 2019
  Cayman Adaları Amerika Yok 6.256 2020 5.936 2019
  Guam Okyanusya Yok 5.844 2020
  Fransız Polinezyası Okyanusya Yok 5.817 2020 3.448 2000
  Karadağ Avrupa 5.494 2021 4.789 2020 4.779 2020
  Somali Afrika 5.424 2021 1.873 2020 4.918 2020
  Barbados Amerika 4.648 2021 4.440 2020 4.366 2020
  Fiji Okyanusya 4.639 2021 4.494 2020 4.376 2020
  Maldivler Asya 4.573 2021 3.743 2020 4.030 2020
  Esvatini Afrika 4.517 2021 3.835 2020 3.962 2020
  Sierra Leone Afrika 4.407 2021 3.787 2020 3.865 2020
  Cibuti Afrika 3.654 2021 3.423 2020 3.384 2020
  Liberya Afrika 3.384 2021 2.481 2020 2.950 2020
  Güney Sudan Afrika 3.263 2021 15.903 2020 11.998 2015
  Andorra Avrupa 3.213 2021 2.864 2020 3.155 2019
  Burundi Afrika 3.193 2021 3.399 2020 3.258 2020
  Grönland Amerika Yok 3.130 2020 3.052 2018
  Aruba Amerika 2.865 2021 2.497 2020 3.202 2018
  Surinam Amerika 2.817 2021 4.120 2020 3.808 2020
  Curaçao Amerika Yok 2.596 2020 3.102 2019
  Orta Afrika Cumhuriyeti Afrika 2.587 2021 2.323 2020 2.303 2020
  Bhutan Asya 2.480 2021 2.483 2020 2.409 2020
  Lesotho Afrika 2.478 2021 2.273 2020 1.845 2020
  Eritre Afrika 2.254 2021 2.084 2020 2.065 2011
  Gambiya Afrika 2.042 2021 1.830 2020 1.902 2020
  Belize Amerika 1.909 2021 1.586 2020 1.764 2020
  Yeşil Burun Adaları Afrika 1.886 2021 1.704 2020 1.704 2020
  San Marino Avrupa 1.728 2021 1.555 2020 1.616 2019
  Zanzibar Afrika Yok 1.724 2020 Yok
  Saint Lucia Amerika 1.715 2021 1.617 2020 1.703 2020
  Doğu Timor Asya 1.697 2021 1.902 2020 1.821 2020
  Solomon Adaları Okyanusya 1.649 2021 1.546 2020 1.551 2020
  Gine-Bissau Afrika 1.592 2021 1.315 2020 1.432 2020
  Britanya Virjin Adaları Amerika Yok 1.492 2020 Yok
  Antigua ve Barbuda Amerika 1.405 2021 1.370 2020 1.415 2020
  Seyşeller Afrika 1.288 2021 1.059 2020 1.125 2020
  Komorlar Afrika 1.281 2021 1.235 2020 1.220 2020
  Kuzey Mariana Adaları Okyanusya Yok 1.182 2019
  Grenada Amerika 1.083 2021 1.043 2020 1.089 2020
  Vanuatu Okyanusya 999 2021 855 2020 855 2020
  Saint Kitts ve Nevis Amerika 976 2021 927 2020 927 2020
  Turks ve Caicos Adaları Amerika Yok 925 2020 925 2020
  Sint Maarten Amerika Yok 857 2020 1.185 2018
  Samoa Okyanusya 780 2021 772 2020 807 2020
  Saint Vincent ve Grenadinler Amerika 769 2021 810 2020 810 2020
  Amerikan Samoası Okyanusya Yok 709 2020
  Dominika Amerika 571 2021 507 2020 470 2020
  São Tomé ve Príncipe Afrika 534 2021 476 2020 473 2020
  Tonga Okyanusya 501 2021 491 2020 512 2019
  Mikronezya Federal Devletleri Okyanusya 404 2021 403 2020 408 2019
  Cook Adaları Okyanusya Yok 283 2020 Yok
  Anguilla Amerika Yok 258 2020 Yok
  Marshall Adaları Okyanusya 241 2021 244 2020 239 2019
  Kiribati Okyanusya 232 2021 181 2020 200 2020
  Palau Okyanusya 208 2021 264 2020 268 2019
  Nauru Okyanusya 133 2021 135 2020 118 2019
  Montserrat Amerika Yok 68 2020 Yok
  Tuvalu Okyanusya 65 2021 55 2020 49 2020

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

DipnotlarDüzenle

Kaynak notlarıDüzenle

  1. ^ IMF verilerine dayanmaktadır. Eğer ülkenin IMF verisi yoksa Birleşmiş Milletler'den gelen veriler kullanılır.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "World Economic Outlook Database. October 2021". IMF.org. Uluslararası Para Fonu. October 2021. 25 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2022. 
  2. ^ "What Is GDP and Why Is It So Important to Economists and Investors?". Investopedia (İngilizce). 3 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2022. 
  3. ^ "Economics". ThoughtCo (İngilizce). 2 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2022. 
  4. ^ Economic Growth and Real Exchange Rate: An Overview of the Balassa-Samuelson Hypothesis in Asia (PDF). 3 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 3 Mart 2022. 
  5. ^ Callen, Tim (28 Mart 2012). "Gross Domestic Product: An Economy's All". Finance & Development. International Monetary Fund. 11 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2014. 
  6. ^ Frum, David (24 Aralık 2014). "The Real Story of How America Became an Economic Superpower". The Atlantic (İngilizce). 16 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2022. 
  7. ^ Matthews, Chris (5 Ekim 2014). "5 Most Powerful Economic Empires of All Time". Fortune. Time, Inc. 16 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2016. 
  8. ^ Kroeber, Arthur R. (2016). China's Economy: What Everyone Needs to Know. New York, Amerika Birleşik Devletleri: Oxford University Press. ISBN 9780190239053. 3 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2022. 
  9. ^ Kau, Michael Ying-mao (30 Eylül 1993). China in the Era of Deng Xiaoping: A Decade of Reform. Studies on Contemporary China. Taylor & Francis. ISBN 9781563242786. 5 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2016. 
  10. ^ Hu, Zuliu; Khan, Mohsin S. (April 1997). "Why Is China Growing So Fast?" (PDF). Economic Issues. International Monetary Fund. 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 26 Mayıs 2016. 
  11. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; ChinaKnow2 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  12. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; GDP IMF3 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  13. ^ Rodrik, Dani (March 2004). "From "Hindu Growth" to Productivity Surge: The Mystery of the Indian Growth Transition" (PDF). National Bureau of Economic Research. 27 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 23 Mart 2016. 
  14. ^ "United Nations Statistics Division - National Accounts". unstats.un.org. 19 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "GDP (current US$) Data". data.worldbank.org. 1 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2021. 
  16. ^ "GDP-Countries-List". tradingeconomics.com. Erişim tarihi: 24 Ekim 2021.