Ana menüyü aç

Domenico Gerhard Gorgoglione (d. 18 Aralık 1963), bilinen adıyla Nino de Angelo, İtalyan asıllı Alman şarkıcıdır.[1] Nino, 1989 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı temsil etmesiyle bilinir.

Nino de Angelo
Genel bilgiler
Doğum adı Guildo Horn
Doğum 18 Aralık 1963 (1963-12-18) (55 yaşında)
Almanya Karlsruhe, Almanya
Meslekler Şarkıcı
Etkin yılları 1982-günümüz
İlişkili hareketler

Nino'nun 1984 yılında yayınladığı "Guardian Angel" adlı single'ı UK Singles Chart'ta hit şarkı olmuştur.[2] Şarkı Alman yazar Drafi Deutscher tarafından yazılmıştır. "Jenseits von Eden" adlı single'ı ise Alman listelerinde on hafta boyunca bir numarada kalmıştır. Nino, 1989 yılında Lozan şehrinde düzenlenen 34. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı "Flieger" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 14. olmuştur.[3] Alman punk müzik grubu Die Ärzte 1986 yılında "Jenseits Von Eden" adlı şarkıya cover yapmıştır.

İçindekiler

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • 1983: Junges Blut
  • 1984: Jenseits Von Eden
  • 1984: Nino
  • 1984: Zeit Für Rebelle
  • 1985: Time To Recover
  • 1986: Ich suche nach Liebe
  • 1987: Durch tausend Feuer
  • 1988: Baby Jane
  • 1989: Flieger
  • 1989: Samuraj
  • 1991: De Angelo
  • 1993: Verfluchte Zeiten
  • 2000: Schwindelfrei
  • 2002: Solange man liebt
  • 2003: Zurück nach vorn
  • 2004: Un Momento Italiano
  • 2005: Nino
  • 2012: Das Leben ist schön
  • 2014: Meisterwerke – Lieder meines Lebens
  • 2017: Liebe für immer

Single'larDüzenle

  • 1983: "Jenseits von Eden"
  • 1984: "Atemlos" / "Gar Nicht Mehr"
  • 1984: "Giganti" / "Tempo Verra"
  • 1984: "Guardian Angel"
  • 1984: "Unchained Love"
  • 1984: "Wir Sind Giganten" / "Zeit Für Rebellen"
  • 1989: "Flieger" / "Laureen"
  • 1989: "Samuraj"
  • 1989: "If There Is One Thing That's Forever"
  • 2001: "Engel"
  • 2002: "Ich mach' meine Augen zu (Everytime)" (with Chris Norman)
  • 2002: "Wenn du lachst"
  • 2004: "Komm zurück zu mir"

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Leggett, Steve. "Biography: Nino de Angelo". Allmusic. Erişim tarihi: 16 March 2010. 
  2. ^ Roberts, David (2006). British Hit Singles & Albums (19th bas.). London: Guinness World Records Limited. s. 144. ISBN 1-904994-10-5. 
  3. ^ "About Nino de Angelo" (İngilizce). eurovision.tv. 4 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Maxi & Chris Garden
"Lied für einen Freund"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya
1989
Sonra gelen:
Chris Kempers & Daniel Kovac
"Frei zu leben"